Care sunt diferentele dintre o lampa UV si o lampa LED?

Femeile de astazi isi doresc intotdeauna sa fie in fruntea modei! Sunt in permanenta in cautarea unor mici sfaturi practice care sa le permita sa nu piarda timpul in pregatirea lor zilnica.

Unghiile bine ingrijite sunt foarte importante pentru imaginea unei femei, unghiile si mainile sunt carduri excelente de prezentare. In prezent, pe piata, exista mai multe tipuri de lacuri, printre ele vei gasi lacuri permanente si semipermanente care iti garanteaza o manichiura intotdeauna impecabila.

Lacuri semipermanente

Lacurile de unghii sunt compuse din nitroceluloza, toluen, formaldehida, printre altele. Cele semi-permanente sunt compuse dintr-un polimer numit metacrilat, care necesita folosirea unei lampi UV sau cu LED-uri pentru uscare. Durata acestor lacuri este de 2 pana la 3 saptamani, pastrandu-si stralucirea si intensitatea culorii.

Lacurile semipermanente dureaza foarte mult sa se usuce, poate fi un inconvenient atunci cand vine vorba de mersul la serviciu sau de mers la o intalnire. Acesta este motivul pentru care lampile UV sau lampa LED de unghii Sun5, 48W vor deveni aliatii tai loiali in era uscarii rapide.

Caracteristicile lampilor UV si LED

Vom continua sa iti oferim caracteristicile generale ale lampilor UV si LED, astfel incat sa poti face alegerea mai usor:

  • Dimensiuni: Exista diferite dimensiuni de lampi care pot usca una sau doua unghii odata, sunt lampi mici care sunt foarte practice pentru ca sunt usor de transportat.
  • Putere: Exista lampi de putere de 15W, 24W si 48W, trebuie retinut ca cu cat sunt mai multi wati, cu atat uscarea va fi mai rapida.
  • Temporizator: temporizatorul este diferit pentru fiecare tip de lampa. Unele au un buton de pornire/oprit, precum si un buton TIMER pentru a gestiona timpul de expunere al unghiilor.
  • Design: Exista o gama larga cand vine vorba de designul lampilor, fie ca este vorba despre forma, amplasarea butoanelor si culoare.

Pe care sa alegi, UV sau LED?

Pentru uscarea sub lampa UV sau LED a lacului semipermanent, este important sa se respecte ordinea de aplicare a diferitelor straturi, fie a culorii de baza cat si a stratului superior. Aceste doua dispozitive sunt produse bune, dar exista cateva aspecte care te pot ajuta sa alegi care este cel mai potrivit pentru tine.

  • Tehnologie

Ochiul uman poate percepe lumina atunci cand aceasta este intre 400 si 780 nm. Lumina care se incadreaza in aceasta medie este considerata ultravioleta. Fie ca este vorba de lampa UV sau LED, ambele au lumina cu o intensitate sub 400 nm, se diferentiaza prin lungimea de unda.

  • Timp de uscare

Folosind o lampa UV, lacul va dura mai mult sau mai putin doua minute sa se usuce, in timp ce cu o lampa LED se va usca in treizeci de secunde.

  • Eficienta procedurii

Lumina ultravioleta are nevoie de mai multa energie, ceea ce genereaza mai multe cheltuieli. Lampile LED consuma mai putina energie, sunt mai rezistente si ecologice ceea ce inseamna ca pe termen lung, sunt mai economice.

  • Tip de lac

Toate lacurile care contin geluri pot fi uscate folosind lumina UV si obtin rezultate excelente. In timp ce LED-ul se aprinde, usuca numai lacuri semipermanente.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu