Care este semnificatia florilor la o inmormantare?

Ceva foarte reprezentativ pentru inmormantari sunt florile, ele sunt mereu prezente insotind durerea unei pierderi, dar stiti care este semnificatia florilor la o inmormantare?

Florile sunt una dintre cele mai utile resurse atunci cand vine vorba de onorarea celor care nu mai sunt acolo. Ele aduc solemnitate, pace si o valoare simbolica de respect si condoleante din partea persoanei care le aduce.

Stii cand a inceput aceasta „traditie”?

Folosirea florilor ca modalitate de a respecta un decedat dateaza din epoca de piatra, in jurul anului 11.000 i.Hr. C., cand au tinut in interiorul mormintelor ramasite de salvie, menta si alte ierburi, ca un pat. Precum si un fel de bunuri funerare; Pe de alta parte, se spune ca este o procedura pur practica si nu estetica, deoarece plantele si florile parfumeaza camera si in acest fel ar putea evita mirosurile rele.

Este obisnuit, atunci cand vorbim despre semnificatia florilor pentru inmormantari, sa ne gandim la coroane sau buchete ornate. Ele sunt imaginea clasica, dar nu cea mai recurenta.

Coroane de flori

Coroanele sunt de obicei mult mai mari si mai aratoase si este obisnuit sa le vedem in inmormantarile unor oameni ilustri sau ca un semn colectiv de respect din partea asociatiilor, companiilor sau cluburilor. Buchetele, desi nu sunt atat de mult legate de inmormantari ca coroane de flori, sunt, de asemenea, o resursa comuna, de obicei mai ieftina si la fel de valabila.

Nu exista reguli scrise despre flori pentru inmormantari, dar este normal sa mergeti la cele mai traditionale si simbolice. Astazi, acest obicei stravechi de a uni florile cu defunctul a fost asumat ca o alta parte a durerii familiilor. De la originile si utilitatile sale stravechi a devenit un semn de doliu, respect si afectiune.

Semnificatia florilor la o inmormantare

Atunci cand participam la o inmormantare si achizitionam flori pentru a arata empatie in fata pierderii, ne intrebam:

Care flori sunt cele potrivite? Aici impartasim semnificatia florilor la o inmormantare care sunt mai frecvente:

  • Trandafiri:ei sunt de obicei una dintre primele imagini care vin in minte atunci cand se gandesc la flori. Ele sunt un semn asociat cu iubirea, desi sunt folosite si pentru a-si lua ramas bun de la o persoana draga. Trandafirii rosii, cei mai des intalniti, isi exprima dragostea sincera, asa ca sunt adesea folositi in buchete pentru priveghi.

Crizanteme: este una dintre marile vedete, iar etimologia si frumusetea ei o fac la fel de frecventa ca semn de respect la inmormantari. Asa-numita floare de aur este asociata cu longevitatea si eternitatea in Japonia, o tara din care este un simbol national, precum si cu frunze si izbitoare. Exista aproximativ treizeci de soiuri, este in toate culorile curcubeului si fiecare dintre ele adauga nuante diferite la semnificatia sa generala.

  • Margarete: Ele apartin familiei crizantemelor. Sunt flori asociate cu simplitatea, inocenta si copilaria. Inima galbena si petalele albe ca semn de puritate si loialitate, dar nu se opreste aici. Faptul de a fi intelese ca un semn al unui nou inceput le face frecvente si in momentele de doliu si, desi sunt si legate de bucurie, sunt folosite ca o modalitate de a arata un ultim omagiu sincer si loial cu optimismul de a depasi doliul si viata care asteapta.
  • Garoafe:Este obisnuit sa le vezi in case funerare, inmormantari. Ele nu sunt doar populare ca flori pentru inmormantari, asa cum este normal sa le vezi de Ziua Indragostitilor, nunti sau orice tip de sarbatoare, dar sunt frecvente ca semn de condoleante.
  • In principal, garoafele inseamna mandrie si unire, asa ca sunt folosite pentru a acorda respect persoanelor cu legaturi foarte stranse, dar, la fel ca crizantemele, semnificatia lor se schimba usor in functie de culoarea florii. Fiecare dintre culori poate fi asociata in moduri diferite cu unirea dintre doua persoane, desi cea care va aparea mai rar ca semn de doliu este galben: simbolizeaza dezamagirea si supararea. La Pompe funerare Sector 1 poti vedea mai multe despre serviciile funerare si despre ceea ce implica o inmormantare.

 Ce trandafiri sa duci la o inmormantare? Ce spune culoarea florilor despre relatia cu defunctul?

Desi pare o problema minora, obtinerea felului potrivit de flori indica empatie si confort pentru sentimentul prin care trec dolii.

Trandafirii – Trandafirii sunt un tip de plante foarte versatil, pentru ca se adapteaza foarte bine la toate ocaziile, inclusiv la inmormantari. Acestea pot fi de culori diferite, fiecare cu o semnificatie speciala, in functie de relatia sau sentimentul fata de decedat sau de cei indoliati.

Trandafirii albi simbolizeaza inocenta, multumirile roz, trandafirii rosii sunt folositi pentru situatiile in care a existat o relatie stransa cu decedatul. Exista si alte tipuri de flori funerare, nu foarte frecvente, si sunt negri sau albastri. Acestea au un sens legat de respect, moarte si sentimentele pe care le evoca.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu