Care este diferenta dintre cartusele de cerneala originale (OEM) si cele compatibile?

Imprimantele cu jet de cerneala: sunt ieftine de cumparat, usor de utilizat, dar scumpe de întretinut! Nu este un secret faptul ca producatorii de cartuse de cerneala aproape îsi dau imprimantele gratis pentru a va prinde ca si clienti pentru linia lor de cartuse cu jet de cerneala.

Companiile telefonice folosesc acelasi model de afaceri; va vand un telefon de 700 USD pentru aproape nimic si vor incasa diferenta în facturile lunare mari pe durata contractului.

Imprimantele nu vin cu contracte, deci aveti o multime de optiuni. Când cerneala dvs. se epuizeaza, aveti la dispozitie trei tipuri de cartuse de schimb:

Ce este un cartus OEM?

Cartusele OEM (alias: producator de echipamente originale) sunt cartusele pe care producatorul imprimantei dvs. se bazeaza ca le veti cumpara. Acestea sunt cele mai scumpe, deoarece acesta este modul în care producatorii îsi câstiga banii înapoi din vânzarea imprimantelor la un pret foarte mic.

Ce este un cartus compatibil (non-OEM)?

Sunt cartuse cerneala fabricate de producatori terti si sunt construite dupa aceleasi specificatii ca si cartusele de cerneala OEM. Nu toate cartusele compatibile sunt egale, deoarece calitatea depinde de marca. Un cartus compatibil cumparat dintr-o sursa fiabila ofera imprimari de calitate si este întotdeauna mai putin costisitor decât omologul original.

Care este diferenta dintre cartusele de cerneala originale (OEM) si cele compatibile

Tipuri de cartuse compatibile:

Cartusele noi si compatibile sunt fabricate cu materiale 100% noi.

Cartusele remanufacturate (cartuse reconditionate) sunt cartuse OEM goale deviate de la depozitul de deseuri, curatate, reparate, reumplute cu cerneala si testate pentru a va asigura ca imprima la fel ca originalul.

OEM vs Cartuse compatibile

Hai sa recunoastem; producatorii vor sa le cumparati cerneala. Nu exista nimic în neregula cu cartusele OEM – doar ca sunt mult prea scumpe. Din punctul de vedere al consumatorului, atunci când cumparati câte un cartus la un moment dat, este posibil sa nu para o multime de bani. Dar odata ce ati adaugat cât ati cheltuit pe cerneala OEM si ati comparat-o cu pretul unui cartus compatibil, diferenta este uluitoare.

Iata câteva motive pentru care majoritatea oamenilor folosesc cartuse de imprimanta compatibile de la un furnizor de încredere, cum ar fi LD Products.

De ce majoritatea oamenilor folosesc cerneala remanufacturata?

Sunt bune pentru mediu. Fiecare cartus reconditionat este un cartus mai putin asezat într-un depozit de deseuri.

Sunt bune pentru comunitati. Re-producatorii obtin adesea un volum mare de cartuse uzate din programe comunitare de reciclare si initiative de strângere de fonduri. Acestea functioneaza la fel de bine atunci când sunt refabricate corespunzator.

De la depozitul de deseuri la reumplere: modalitatea corecta de a remanufactura un cartus de cerneala

Oricine poate reumple un cartus existent cu mai multa cerneala, dar daca exista alte defecte ale cartusului, nu veti obtine performanta si rezultatele dorite. Iata cum furnizorul dvs. ar trebui sa re-fabrice cartusele de cerneala:

Cartusele folosite cu jet de cerneala sunt colectate dintr-o varietate de surse, cum ar fi, programe comunitare de reciclare si initiative de strângere de fonduri, împiedicându-le sa ajunga la depozitul de deseuri.

Odata primite, cartusele sunt sortate dupa numarul piesei si inventariate într-un mediu controlat de temperatura pentru a preveni uscarea acestora.

Cartusele sunt curatate temeinic cu apa demineralizata, uscate si umplute cu cerneala de înalta calitate.

Pentru cartusele care utilizeaza cipuri inteligente, se aplica un nou cip inteligent care permite recunoasterea cartusului de catre imprimanta si afisarea unui nivel de cerneala functional corect pe monitorul de imprimare.

În cele din urma, cartusele sunt sigilate si testate cu atentie pentru a asigura functionalitatea corecta înainte de a merge la ambalare.

Indiferent daca lucrati într-un birou aglomerat sau conduceti o afacere mica din confortul dormitorului, este posibil sa aveti nevoie de cerneala pentru imprimanta.

Sa recunoastem, cerneala poate fi scumpa. În ultimii ani, cartusele de cerneala refabricate au devenit o optiune din ce în ce mai populara, viabila si economica (în general, cumpararea cartuselor de cerneala refabricate va poate economisi în jur de 15 pâna la 50% pe comanda), dar înainte de a va angaja sa cumparati în vrac cutii peste cutii de cerneala refabricate iata câteva lucruri pe care poate doriti sa le stiti …

Cartusele de cerneala remanufacturate sunt bune pentru mediu

Într-o lume în care resursele noastre dispar mai repede decât un elefant la un spectacol David Copperfield, reciclarea este esentiala!

Deoarece cartusele de cerneala refabricate sunt confectionate aproape în întregime din produse si materiale reciclate, împiedica gramezi si mai mari de plastic sa ajunga undeva într-un depozit de deseuri (este nevoie de aproximativ 450 de ani pentru a se descompune), deci, în esenta, prin achizitionarea unui cartus de cerneala remanufacturat, sunteti un salvator pentru planeta.

Cerneala remanufacturata poate compromite uneori calitatea

Antichitatile si articolele de îmbracaminte de epoca sunt deseori realizate într-un mod mult mai calitativ decât un hanorac produs în masa pe care l-ati cumpara astazi de la magazinul local de haine, din pacate, acelasi lucru nu se poate spune întotdeauna pentru cartusele de cerneala remanufacturate.

Odata ce un cartus a fost readus aproape la gloria de odinioara si umplut cu cerneala refabricata, acesta este supus unui test de calitate pentru a se asigura ca nu are un defect, dar asta nu înseamna întotdeauna ca merita sa îl cumparati.

Datorita naturii sale (uneori fiind asamblate ca monstrul lui Frankenstein), calitatea cernelii poate fi foarte inconsistenta între diferiti producatori.

Desi poate fi ieftin, cumpararea cernelii refabricate în vrac, fara a va face temele despre cine este cel mai de încredere furnizor de cerneala refabricata, ar putea sa va faca sa pierdeti timp si, desigur, bani.

Cerneala din cartusele reconditionate este cea mai buna pentru documente, nu pentru fotografii

Conform testelor efectuate de Wilhelm Imaging Research, fotografiile tiparite folosind un cartus original Epson ar putea dura pâna la 40 de ani fara sa se estompeze semnificativ, în timp ce cerneala dintr-un cartus remanufacturat începe sa-si piarda stralucirea dupa doar 3,9 ani. Aceasta este o mare diferenta!

Sigur, daca tipariti o gramada de documente pentru a le distribui la o întâlnire care va ajunge în cele din urma la tocator, este în regula – dar daca puneti împreuna ceva care doriti sa reziste pe termen lung – cerneala remanufacturata ar putea sa nu fie Raspuns.

Dar nu este totul rau, producatorii de cartuse cerneala reciclata îsi umplu cartusele pâna la vârf; cei care produc cartuse noi de multe ori nu o fac. Deci, de obicei, primesti un pic mai mult pentru banii tai.

Pe scurt, cerneala remanufacturata ofera o anumita valoare pentru bani si serveste unui scop, dar nu obtineti întotdeauna calitatea, longevitatea si linistea sufleteasca pe care le obtineti atunci când cumparati un cartus de cerneala nou de la o marca încercata si testata. .

Un ultim sfat: daca decideti sa alegeti lucrurile remanufacturate, asigurati-va ca alegeti un comerciant care ofera o garantie solida.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu