Beneficiile masajului pe vreme rece

Pe măsură ce sezonul de iarnă îşi face simţită prezenţa şi temperaturile scad, nu există nimic mai liniștitor decât un masaj relaxant într-un mediu cald. Deşi terapia prin masaj este, fără îndoială, benefică în toate perioadele anului, există câteva beneficii specifice de care vă puteţi bucura printr-un masaj în timpul iernii.

1) Circulație îmbunătățită

Foarte multe persoane suferă de o circulație proastă a sângelui și de tensiune arterială mai mare în timpul lunilor de iarnă, deoarece vasele de sânge se îngustează, ca reacţie la temperaturile scăzute, provocând disconfort, dureri sezoniere și artrită. Un masaj profesionist va ajuta la promovarea unui flux sanguin mai bun, aducând oxigen și nutrienți în celule, reducând congestiile și crescând senzația de căldură corporală.

2) Întărirea sistemului imunitar

Un alt beneficiu al terapiei prin masaj în timpul iernii, legat tot de îmbunătățirea circulației sângelui, este întărirea sistemului imunitar. Presiunea aplicată de terapeut va crește fluxul de lichid limfatic prin organism, care va aduce celulele albe din sânge (cele responsabile cu combaterea infecțiilor și bacteriilor) în zonele în care este cea mai mare nevoie de ele, făcând sistemul imunitar al organismului mai puternic și mai eficient.

3) Eliberarea tensiunii din mușchi și articulații

Mulți dintre noi, atunci când suntem expuși la vreme rece, avem tendința de a ne contracta mușchii, în special în zona gâtului și a umerilor, creând rigiditate și tensiune care pot duce la dureri și la probleme cronice. Terapia prin masaj va ajuta la eliberarea tensiunii din mușchi și articulații, creând o senzație generală de bine. De asemenea, va ajuta la menținerea formei fizice, deoarece va împiedica organismul să adopte posturi incorecte care ar putea duce la leziuni.

4) Hidratare mai bună a pielii

Când vremea este rece, pielea se străduiește din greu să se mențină hidratată, deoarece aerul uscat și rece aspiră umezeala din ea. Ca urmare, pielea se poate simți uscată, descuamată și iritată. Terapia prin masaj poate ajuta la menținerea pielii hidratate, deoarece de obicei implică frecarea cu uleiuri și loțiuni care vă pot hrăni și hidrata pielea. În plus, ajută la îmbunătățirea elasticității pielii prin stimularea producției de colagen.

5) Stimularea bunei dispoziții

Sezonul rece poate avea un efect deprimant asupra unor persoane, înrăutăţind starea de spirit și provocând o lipsă generală de motivație. S-a dovedit că terapia prin masaj poate avea beneficii semnificative în îmbunătățirea sănătății mintale, acționând ca o stimulare puternică a dispoziției prin scăderea nivelului de cortizol (hormonul responsabil de stres și anxietate) și susţinând producția de endorfine și serotonine în organism, cunoscute, de asemenea, ca „hormonii fericirii”. Ca rezultat, masajul vă ajută să vă simțiți plini de energie și revigoraţi.

În clinicile de profil sunt disponibile numeroase tipuri de masaj. Dintre acestea, masajul pentru țesuturi profunde, masajul suedez și drenajul limfatic sunt cele mai recomandate în timpul sezonului de iarnă. Dacă doriți să experimentați beneficiile terapiei prin masaj și să luptați cu vremea rece în cel mai plăcut mod, sau dacă doriţi să faceţi un cadou inedit cuiva drag, intraţi pe activitatibrasov.ro şi rezervaţi o şedinţă de masaj sau orice alte activităţi de relaxare numai bune pentru anotimpul rece.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu