Beneficii ale dispozitivelor mobile si ale aplicatiilor acestora in sala de clasa

In ultimii ani, telefoanele mobile sau tabletele au trecut de la a fi distragerea atentiei prin excelenta a elevilor la unul dintre cele mai utilizate instrumente in randul profesorilor si studentilor. Fara indoiala, dispozitivele electronice joaca astazi un rol foarte important in educatie, atat timp cat sunt utilizate in mod bun.

Sala de clasa a viitorului se deschide la utilizarea de noi aplicatii pentru telefonul mobil. Aceste tipuri de aplicatii faciliteaza interactiunea profesorilor cu elevii lor.

Stiai ca nu poti folosi aplicatii mobile fara baterie? Daca ai probleme cu bateria intra pe inlocuire acumulator Samsung.

In scolile viitorului vor avea, fara indoiala, aplicatii mobile esentiale pentru ziua de zi a elevilor si profesorilor, iar aceste aplicatii vor face munca profesorului putin mai usoara si mai eficienta.

De data aceasta va prezentam 5 beneficii ale dispozitivelor mobile si ale aplicatiilor pentru clasa

Economie de timp

Cu telefonul mobil putem accesa informatiile noastre in orice moment oriunde, acest lucru ne permite sa avem timp ca aliatul nostru, deoarece nu este necesar sa fim obligati la programe riguroase pentru a accesa continut educational, deoarece le avem la indemana.

Crearea unei metode de invatare pe baza nevoilor elevului

Cu ajutorul aplicatiilor de pe telefonul mobil sau tableta este din ce in ce mai usor sa se adapteze la ritmul de invatare al elevilor. Invatarea prin joc care ajuta la o mai buna absorbtie a cunostintelor a fost de mare ajutor studentilor datorita acestor noi tehnologii, un exemplu in acest sens este compania Learny.

Continutul clasei de pe Smartphone

Elevii pot accesa de pe telefoanele mobile documentatia complementara necesara oferita de profesor pentru a extinde cunostintele si a abunda putin mai mult in materie. Avand un smartphone sau o tableta va permite sa va adanciti in subiectele pe care profesorul le-a dat in clasa si sa accesati bibliografia in doar cateva minute, ceea ce o face un instrument fundamental si, fara indoiala, de mare ajutor atunci cand studiati.

Programeaza activitatile

Profesorii pot informa elevii cu privire la datele examenelor sau la livrarile de la locul de munca prin intermediul telefoanelor mobile. Aceste masuri faciliteaza interactiunea dintre elevi si profesori. Aceste tipuri de dispozitive permit, de asemenea, prezentarea lucrarilor online.

Prin intermediul calendarelor, profesorii pot programa si anunta datele examenului, livrarea proiectului, revizuirea temelor etc. Includerea acestor aplicatii permite profesorului si elevului sa fie intr-o comunicare perfecta.

Invatarea in grup

Aplicatiile mobile educationale aduc beneficii elevilor, astfel incat acestia sa poata impartasi dezvoltarea anumitor activitati cu diferiti colegi de clasa, crearea de grupuri, schimbul de raspunsuri etc. Aceste tipuri de aplicatii faciliteaza invatarea exploratorie, educarea pe teren, explorarea, experimentarea si aplicarea in timp ce invatati lectia.

Utilizarea tehnologiei in educatie a prezentat mari controverse, deoarece genereaza o dezbatere puternica cu privire la faptul daca tehnologia este de fapt un co-asistent sau, dimpotriva, impiedica procesul de invatare. Cresterea accelerata a utilizarii tehnologiei in societate a dus la o proliferare in cadrul institutiilor (atat colegii, cat si universitati) care schimba educatia actuala si modul in care studentii si profesorii comunica si interactioneaza in sala de clasa.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu