Achizitionarea unui proiector – sfaturi utile

Cu un proiector LED model HALOGEN cu sursa J78 5,5W gri,  se poate aduce o experienta cinematografica la scara larga intre proprii pereti. Proiectoarele cu optiunile lor de conexiune versatile pentru notebook-uri, smartphone-uri, tablete, receptoare media, console de jocuri si playere Blu-ray aduc, de exemplu, filme, emisiuni sportive sau concerte pe perete cu contrast ridicat si claritate foarte buna. Dar proiectoarele sunt, de asemenea, o alegere buna pentru prezentari in munca de zi cu zi si pentru jucatori. Modelele corespunzatoare sunt disponibile in mai multe variante si in numeroase clase de pret si performanta.

Atunci cand se alege un proiector potrivit, trebuie luate in considerare cateva criterii importante in prealabil, cu ajutorul carora se va putea restrange selectia dispozitivului intr-un mod semnificativ. Mai intai trebuie gasita o locatie optima pentru proiector, astfel incat sa se poata proiecta imaginea pe o zona corespunzator de mare.

Acesta poate fi un perete sau tapet alb, dar si o panza din tesatura sau plastic. Cea mai buna calitate a imaginii este obtinuta cu o panza. Daca se doreste umplerea unei zone cu o latime de 2,5 m cu imaginea video, este recomandata o distanta de aproximativ 4,5 pana la 5 m de perete. Cu o latime a imaginii de 4 m, distanta ar trebui sa fie de aproximativ 7,5 m.

Amplasarea proiectorului este aproximativ aceeasi cu pozitia asezata. Proiectorul poate fi in fata, langa sau in spatele canapelei sau atasat la tavan folosind un suport adecvat. Unii producatori de proiectoare ofera si ajutoare de calcul pe site-urile lor web pentru a determina dimensiunea imaginii adecvata conditiilor spatiale si apoi pentru a sugera dispozitive adecvate.

Proiectoarele inca destul de noi pe distante scurte, sunt o exceptie la calcularea locatiei de instalare la suprafata de proiectie . Datorita unui obiectiv extrem de curbat, acestea pot focaliza din o distanta foarte mica pentru a aduce o imagine relativ mare pe panza.

Un astfel de proiector pe distante scurte poate fi plasat cu aproximativ 30 cm in fata unui ecran si il umple cu o diagonala de aproximativ 150 cm. Cu un zoom optic se poate mari continuu imaginea de proiectie. Functia de schimbare a obiectivului acestor modele este practica si permite proiectorului sa fie configurat la un unghi usor fara a crea un efect trapezoidal.

Proiectoarele Home Cinema cu formatele de imagine 16: 9 sau 16:10 sunt ideale pentru fanii de film si jocuri, astfel incat sa poata reproduce continutul in format complet. Proiectoarele video mobile pentru prezentare folosesc de obicei formatul 4: 3. Cu proiectoare pentru camera de zi sau pentru sali de conferinte, dimensiunea si greutatea sunt de o importanta secundara. Daca se va lua proiectorul in calatorii de afaceri, se vor aprecia dimensiunile compacte si fiecare gram mai putin.

Daca proiectorul este conectat la un notebook ca sursa de redare, este suficienta o rezolutie XGA (1.024 x 768 pixeli) sau o rezolutie WXGA (1.280 x 800 pixeli). Practic, o rezolutie mai mare duce intotdeauna la o imagine mai clara. Acest lucru face, de asemenea, textul mai clar in prezentari, de exemplu, si astfel mai usor de citit pentru spectatori.

Sfaturi utile pentru a alege iluminatul exterior

O parte din motivul pentru care aveti nevoie de iluminat exterior este de a preveni ranirea. Previne pericolul ca cineva sa se impiedice si sa cada in timp ce se afla pe proprietatea dvs. si sa fie ranit, sau chiar sa va dea in judecata pentru despagubiri. Concentrati-va pe locuri predispuse la trafic, cum ar fi locuri in aer liber,  piscine si punti .

Alegerea corecta a iluminatului poate fi o alta parte a amenajarii teritoriului pentru multi oameni. Ajuta la sublinierea anumitor aspecte ale designului peisajului dvs. si ofera cantitatea potrivita de valoare estetica. Pentru a va personaliza exteriorul in functie de preferintele dvs. unice, luati in considerare iluminarea de dispozitie sau iluminarea pe care o puteti regla diminuand in functie de atmosfera pe care doriti sa o generati.

La fel cum iluminarea corecta poate accentua ceea ce ati dori sa fie vazut, amplasarea potrivita poate abate focalizarea de la ceea ce nu doriti sa fie observat. Utilizati iluminatul exterior pentru a crea caracteristicile potrivite ale peisajului si ale casei dvs. Va lua ochii de la ceea ce ati prefera sa nu expuneti publicului. Aici, aveti nevoie de un expert care sa va ajute sa decideti cea mai buna plasare.

Orice activitate pe care o intreprindeti pentru a va imbunatati locuinta va adauga, de asemenea, valoare proprietatii. Prin urmare, prima investitie initiala in iluminatul exteriorului va produce un profit imediat prin cresterea valorii proprietatii. Daca vreodata decideti sa va vindeti proprietatea, va veti bucura de aceasta valoare suplimentara.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu