3 Secrete despre dezvoltarea malului marii de la un arhitect

Detii un teren situat in apropierea apei si vrei sa-l infrumusetezi mai departe. Facand niste cercetari online, iti dai seama ca dezvoltarea unui mal pare mult mai complicata decat credeai!

Exista intr-adevar multe variabile ecologice care trebuie luate in considerare inainte de a continua cu dezvoltarea terenului dumneavoastra la marginea apei. Iata secretele noastre pentru a va ajuta sa faceti alegeri in cunostinta de cauza.

Copacii protejeaz si pastreaza calitatea malului de apa

Copacii care protejeaza sunt copaci bogati in verdeata. Astfel, daca copacii sunt plantati pe marginea lacului sau a oricarei alte zone umede, acestia nu ar trebui indepartati. De ce? Acest lucru se datoreaza faptului ca radacinile acestor copaci ajuta la filtrarea apei, ajutand-o sa scape de revarsarea fosforului si a sedimentelor pe care le poate detine.

Pentru a mentine malul de apa in stare buna, asigurati-va ca plantati copaci sau arbusti, precum si verdeata ca de exemplu arborele de matase Ombrella in apropiere, daca nu ati facut-o deja. In acest fel, veti ajuta la contracararea eroziunii malurilor lacului si la protejarea calitatii apei de pe acesta. Mai multe legi guvernamentale reglementeaza protectia malurilor; asa ca ramaneti vigilent. Ca o indicatie, iata cateva practici care nu sunt tolerate:

  • Utilizati materiale de impermeabilizare, cum ar fi betonul pentru a crea calea de acces la apa;
  • Efectuati orice lucrare care ar putea distorsiona marginea apei;
  • Adaugati nisip la mal.
  1. Unele plante sunt mai potrivite pentru dezvoltarea la malul marii

Daca sunteti reticenti in a planta copaci la marginea apei, sa stiti ca exista si alte plante care se preteaza la fel de bine la dezvoltarea pe malul marii. Iata cateva exemple, pe care le-ati putea integra in noul aspect.

Plante erbacee

Aici, se face referire in principal la plantele perene. Desi mor in fiecare an, radacinile lor sunt pastrate in sol, permitandu-le sa se regenereze de fiecare data cand incepe sezonul cald. Prin urmare, acestea nu necesita prea multa intretinere. In plus, majoritatea produc flori si sunt foarte placute la aspect.

Arbusti si vita de vie

Arbustii si vita de vie sunt plante lemnoase, care sunt un mare plus pentru aspectul dvs. Deoarece radacinile lor sunt foarte adanci si mult mai rezistente decat cele ale plantelor erbacee, ele ajuta la solidificarea solurilor si ajuta la reducerea eroziunii.

Aceste plante produc, de asemenea, fructe care pot ajuta la hranirea faunei salbatice. In cele din urma, ele sunt de obicei bine apreciate de proprietarii lor din cauza florilor pe care le produc.

  1. Elementele naturale protejeaza ecosistemul

Vegetatia nu numai ca serveste pentru a face malul sa arate bine: ajuta, de asemenea, la protejarea ecosistemului sau. Intr-adevar, beneficiile unei plante sunt numeroase si importante. In primul rand, radacinile adanci ale plantelor permit o mai buna stabilizare a solului care se invecineaza cu raurile.

Este, de asemenea, o bariera fizica impotriva eroziunii, deoarece, asa cum sa mentionat mai sus, radacinile absorb sedimentele din scurgeri inainte de a putea ajunge la corpul de apa de la mal.

Secretul final pentru o dezvoltare de succes a malului marii? Obtineti un rezultat frumos care sa raspunda asteptarilor dvs., respectand in acelasi timp mediul si legile instituite pentru a-l proteja. La urma urmei, o fasie bine facuta pe malul marii este la fel de atractiva pentru tine, pe cat este de benefica pentru natura; ce ar putea fi mai bine?

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu