10 lucruri pe care trebuie să le știi despre laurul englezesc

Laurul englezesc (numit și laurul-cireș în engleză) este o alegere perfectă pentru orice grădină, deoarece este o plantă perenă. Astfel, nu trebuie să îți faci griji în legătură cu temperaturile scăzute din timpul iernii, el va rezista perfect. Hai să vedem ce trebuie să știi despre el dacă vrei să îl plantezi la tine în grădină!

Cum să ai un laur englezesc perfect în 10 pași

  1. Este perfect pentru garduri vii

Laurul englezesc are frunze lucioase verzi foarte frumoase. Pentru că are un aspect bogat, este o alegere ideală pentru gardurile vii care vor arăta deosebit. Mulți oameni îl aleg pentru că oferă și intimitate, mai ales dacă ai o grădină către stradă. 

  1. Este foarte adaptabil

Unul dintre avantajele majore ale laurului englezesc este că se adaptează foarte ușor la diferite tipuri de soluri, dar și la condiții de mediu dure, cum ar fi temperaturile scăzute. 

  1. Adaugă o notă englezească

Dacă îți dorești să ai o grădină care să arate în stil englezesc, nu ezita să plantezi acest arbust veșnic verde. Tuns și modelat cum trebuie, te va face să îți dorești să bei ceaiul în propriul tău spațiu verde britanic.

  1. Există și varianta comestibilă

La origine, dafinul (laurul) este o plantă aromatică foarte populară pentru gătit. Cu toții știm frunzele de dafin din bucătăria mamei, nu? Iată că poți avea un întreg gard viu din această plantă, gata să îți îmbunătățească mâncărurile.

  1. Poate crește destul de mult

La maturitate, un laur englezesc poate atinge chiar și 15 metri înălțime, așa că dacă intenționezi să plantezi unul, asigură-te că ai suficient spațiu pentru el. Trunchiul său poate atinge și o lățime de 60 cm, dar, desigur, îl poți tăia și modela după cum dorești.

  1. Poate fi foarte invaziv

Dacă nu ai grijă de răspândirea lui și nu îl tai la timp, se poate răspândi foarte ușor. În anumite zone din Marea Britanie și America de Nord, a fost declarat chiar o specie invazivă care ajunge să omoare plantele native din aceste zone.

  1. Este perfect pentru buchete

Frunzele sale frumoase fac laurul englezesc alegerea perfectă pentru buchete de flori. Culoarea să îl face potrivit atât pentru combinații cu flori de vară, cât și pentru varietăți de iarnă (flori uscate, fructe etc.).

  1. Este toxic dacă îl ingerezi

Ai foarte mare grijă dacă deții un laur englezesc deoarece frunzele și semințele sale sunt toxice pentru oameni dacă sunt ingerate! În semințe se regăsesc componente cianogenice, iar apa de laur conține acid prusic, care este foarte toxic.

  1. Alege o sursă de calitate

Sigur, există foarte multe surse de unde îți poți procura o astfel de plantă. Însă este important să alegi o plantă care a fost crescută corect și îngrijită adecvat. Dacă nu vrei să riști, intră și descoperă laurul englezesc de pe Verdena.ro. 

  1. Boli și dăunători

Deși este o plantă foarte rezistentă, și laurul englezesc poate fi afectat de boli și dăunători. Cele mai des întâlnite probleme sunt cele legate de putrezirea rădăcinilor și mucegaiul, așa că trebuie să ai grijă cu umiditatea. 

Acum ești pregătit să ai propriul tău laur englezesc de care să te bucuri în grădina ta. Taie-l cu grijă și ajustează-l în funcție de nevoile tale și vei avea un gard viu superb și parfumat!

Sursa foto: pixabay.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu