Strategic Elements obtine patentul japonez pentru tehnologia bateriilor

Dezvoltarea de catre Strategic Elements a tehnologiei pentru baterii pe baza de cerneala a facut un pas vital inainte, odata cu obtinerea patentului pentru tehnologia “nanocube memory ink” in Japonia.
Tehnologia pentru baterii ce are la baza cerneala poate fi folosita pentru a produce celule pentru baterii cu auto incarcare, iar Strategic Elements spune ca patentul va fi detinut prin venture-ul detinut integral, Australian Advanced Materials.

Tehnologia bazata pe cearneala este o colaborare cu Universitatea din New South Wales, iar Strategic Elements isi doreste sa aiba o colaborare buna cu institutia care are peste un deceniu de experienta in cerneluri electronice, captare si stocare de energie.
Compania urmareste in prezent mai multe sectoare din industria tehnologica si dezvolta o memorie printabila de computer de ultima ora si tehnologiile pentru baterii cu auto-incarcare, ca parte a tehnologiei sale in sfera energiei regenerabile si de stocare.
Ultima cucerire a Strategic Elements ii va permite sa isi aloce o felie din sectorul de electronice printate, flexibile si organice, care urmeaza sa ajunga de la 31.7 miliarde de dolari pana la 77.3 miliarde, in urmatorii 6 ani, potrivit companiei.
In ciuda relativei sale obscuritati pentru muritorii de rand, sectorul electronicelor printate va juca, dupa toate probabilitatile, un rol semnificativ in transformarea industriei electronicelor in anii ce vor urma.

Tehnlogia permite printarea circuitelor electronice pe o serie de suprafete alternative precum plastic si sticla, in locul siliconului rigid. Procesul se inspira din procedurile traditionale de printare si integreaza cerneluri functionale avansate pentru a imprima pe suprafete maleabile.
Avantajul principal al tehnologiei printate in fata metodelor traditionale este acela ca procesul pemite ontinerea unor produse electronice flexibile, usoare si subtiri pentru aplicatii ce nu sunt posibile cu electronicele conventionale pe baza de silicon.

Strategic Elements isi propune sa utilizeze tehnologia ce are la baza cerneala pentru a produce celulele pentru baterii cu amprenta mica, ce pot fi printate pe plastic. Partea incredibila este ca celulele de baterie pot fi alimentate doar prin umezeala din aer.
Patentul recent obtinut vine dupa o perioada aglomerata pentru Strategic, care a dezvoltat in urma cu numai cateva luni un prototip de 6 cm pe 6 cm de celula pentru baterie care produce peste 1 miliamper de curent electric din umiditate. Potrivit Strategic Elements, acest progres ar putea extinde seria de device-uri ce pot fi alimentate cu tehnologia pentru baterii bazata pe umezeala.
Compania spune ca plasturii electronici pentru piele, cu utilitate in domeniul sanatatii, ar putea fi si ei alimentati de tehnologia cu re-incarcare si, cel mai probabil, vor fi primul test real pentru concept si pentru aplicatiile sale practice.
Strategic Elements mai spune ca plasturii electronici, ca sector al industriei, vor avea o valoare de piata de aproximativ 40 de miliarde de dolari pana in 2030.

Sursa: https://thewest.com.au/business/public-companies/strategic-locks-down-japanese-patent-for-battery-technology-c-4851707

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu