Sfaturi pentru iluminarea perfecta de Craciun

In fiecare Craciun, bradul se transforma intr-un ocean stralucitor. Exista cateva sfaturi utile despre importanta achizitionarii de instalatii luminoase de Craciun si de a decora cel mai bine bradul de Craciun cu diferite lumini de Craciun. Fie ca este mare sau mic, drept sau curbat, bradul este sinonimul Craciunului si este principalul element decorativ in majoritatea livingurilor.

Lumanarile adevarate pot arde crengile, iar zilele in care decoratorii cu experienta puneau o galeata cu apa langa cadou ca masura de precautie au trecut. Datorita lumanarilor electrice, in special a LED-urilor moderne, este posibila impodobirea  bradului in toate culorile de Craciun. Pentru brazii de Craciun, gasirea si cumpararea luminilor de Craciun si cea mai buna modalitate de a le agata este foarte importanta.

Pe langa designul creativ, este important sa se ia in considerare si siguranta in ceea ce priveste energia electrica. In general, iluminatul electric ar trebui achizitionat de la un comerciant sau un expert. Notele de testare independente pot ajuta in acest sens. In acest fel, consumatorii pot fi siguri ca lampa sau figurina a fost intr-adevar inspectata profesional. Atunci cand sunt comandate online, trebuie verificat si daca produsul are o marca de certificare.

Costul de achizitie al LED-urilor este de obicei mai mare, dar consuma mai putina energie decat lampile incandescente traditionale. In trecut, erau considerate incomode si prea stralucitoare, dar astazi au diferite gradari, de la lumina alba, pana la lumini calde, asa ca nu se mai pot distinge prin lanturile clasice de lampi incandescente.

Un alt avantaj este ca LED-ul nu genereaza nicio caldura, deci nu vor exista probleme de siguranta. Luminile de Craciun cu telecomanda nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere, deoarece astfel de produse trebuie sa indeplineasca cerintele directivei europene RED. Daca se vor utiliza produse neconforme, alte dispozitive pot functiona defectuos.

Exista cateva diferente intre luminile de Craciun de interior si cele de exterior. In interiorul cladirii, factori precum umiditatea, vibratiile si temperatura joaca un rol mult mai mic decat atunci cand sunt instalate in exterior.

Comertul ofera lumini de Craciun potrivite pentru diferite medii. La cumparare, trebuie acordata o mare atentie sursei de lumina si iluminatorului. Cumparatorii trebuie sa stie daca aceste lumini sunt destinate utilizarii in interior sau in exterior. Acest lucru este indicat de marcajele corespunzatoare de pe ambalaj si pe placuta de identificare.

Pentru utilizare in exterior, asa-numitul rating IP ar trebui sa fie de cel putin 44. Clasa IP ofera informatii despre rezistenta si etanseitatea carcasei in ceea ce priveste rezistenta la praf (= primul numar de cod) si rezistenta la apa (= al doilea numar de cod).

Inainte de a cumpara, trebuie luata in considerare cu atentie strategia de amplasare a luminilor – de exemplu, daca iluminatul trebuie sa reziste doar la frig sau daca este expus si la ploaie si zapada. Este important sa se citeasca instructiunile de siguranta inainte de a utiliza iluminatul.

In concluzie, instalatiile de Craciun sunt printre cele mai importante alemente ale acestei sarbatori. Acestea aduc bucurie si stralucire in casa fiecarui om.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu