Sfaturi pentru alegerea ceasului perfect

Multi barbati nu-i acorda atentie si nu poarta nimic la incheietura mainii, si totusi… Ceasul este o bijuterie de sine statatoare care nu trebuie neglijata! Este reflectarea personalitatii tale sau a starii tale de spirit de moment! S-au dus zilele in care aveai doar un singur ceas care statea pe marginea chiuvetei si astepta sa fie pus la loc a doua zi. Exista multe marci pentru toate stilurile si gusturile, ca pe montresandco.com. Cu toate acestea, este recomandabil sa respectati cateva principii pentru a evita o escrocherie sau o greseala de gust! Deci, cum iti alegi ceasul si cum faci senzatie cu prietenii si familia ta? Iata cateva sfaturi…

Alege un ceas, dar alege-l pe cel potrivit!

Stiluri diferite, culori diferite, modele diferite, dar exista doua functii asupra carora va trebui sa va decideti: un ceas mecanic sau quartz? Depinde de tine sa alegi in functie de obiceiurile tale:

  • Ceasuri mecanice

Aceste ceasuri functioneaza datorita unei miscari mecanice si fac obiectul unei munci riguroase. De fapt, este vorba de un mic resort inclus in interior, pe care va trebui sa il infasurati in mod regulat pentru ca acele sa continue sa se roteasca (manual sau automat). Pentru unii, acest lucru poate parea un pic plictisitor, dar este, de asemenea, o garantie a calitatii! Fiecare ceas este unic, de precizie si depinde de dumneavoastra sa il infasurati, asa cum fac toti iubitorii de ceasuri vechi.

  • Ceasuri cu quartz

Aceste ceasuri sunt probabil cele pe care le gasiti cel mai des in magazine. Acestea functioneaza datorita unei mici baterii plasate in interior si pe care va trebui sa o schimbati in cateva luni. Avantajul este ca sunt mai putin costisitoare decat modelele mecanice si unii ar spune ca sunt mai putin precise decat acestea.  Ca sugestie, noi oferim ceasul barbatesc automatic de la Ingersoll, colectia The Grafton, cod model I00701B.

Ce stil de ceas sa alegi?

Regula de aur de urmat este simpla (si este aceeasi ca si in cazul ochelarilor): trebuie sa vedeti si sa incercati ceasul in realitate! Nu cumparati de pe internet fara sa incercati ceasul, este foarte important! De ce este acest lucru important? Pentru ca, chiar daca aveti toate informatiile tehnice, o fotografie sau o imagine 3D nu valoreaza cat realitatea.

Lucruri pe care sa le iei in considerare

  • Curea: nu prea futurista, nu prea mare in raport cu ceasul, confortabila, usor si sigur de deschis si inchis.
  • Limbile: nu prea originale, trebuie sa fie in concordanta cu carcasa.
  • Carcasa, coroana, impingatoarele: nici prea originale, nici prea mari.
  • Sticla: evitati sa mariti sticla pentru a putea citi data.
  • Cadranul: nu prea incarcat (chiar daca este un cronograf cu 3 contoare!), evitati culorile tipatoare, daca doriti un cadran alb: evitati albul cu usa de frigider (este mai bine alb-deschis/bej/creme), evitati logo-urile de marca prea impunatoare.
  • Indicii, cifrele: nu prea mari, nu va puneti la incercare vederea citind ora la ceas.
  • Ferestrele si contoarele (care va permit sa cititi data, secundele etc.): evitati-le pe cele prea marcate si care strica armonia cadranului, evitati sa aveti multe peste tot (si apoi, prea multa informatie ucide informatia).
  • Partea din spate: poate fi glazurata pentru a vedea miscarea si mecanica.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu