Sfaturi de fashion – Cum să completezi o ținută pentru fitness

Antrenamentul de fitness nu reprezintă doar un covoraș și dispozitive precum gantere sau mingi de gimnastică. Pentru confort și siguranță adecvată în timpul exercițiilor, merită să alegi și haine potrivite. Dar care sunt acestea? Fitnessul este un sport pe care îl poți practica și acasă. Cu toate acestea, asta nu schimbă faptul că, la fel ca în cazul orelor la sală, trebuie să fii pregătită în mod corespunzător și pentru sportul de acasă. Îmbrăcămintea pentru fitness are propriile reguli, care merită reținute.

Arată bine și simte-te confortabil – Câteva sfaturi pentru ținuta ta de fitness

Confortul în timpul exercițiilor este, fără îndoială, influențat de haine. Magazinele de sport oferă îmbrăcăminte destinată exclusiv fitnessului, iar materialul din care sunt confecționate ținutele pentru sport este respirabil și elimină umezeala, ceea ce este extrem de important pentru un antrenament mai lung și mai intens. În plus, astfel de materiale vor preveni apariția rănilor dureroase pe piele. Este indicat să te asiguri că partea de sus a ținutei nu restricționează mișcările – materialul trebuie să fie flexibil și să nu-ți facă rău. Evită modelele care se strâng pe piele, fie cu fermoar, fie cu nasturi. Cel mai bine este să alegi un tricou simplu. Atunci când vine vorba de culori, totul depinde de gusturile tale. Amintește-ți, însă, că, la fel ca în cazul hainelor purtate în fiecare zi, este bine să urmezi următorul principiu: culorile închise ascund, iar cele deschise subliniază imperfecțiunile. 

Poți face antrenamente de fitness atât în pantaloni lungi, cât și în pantaloni scurți. Decide singură în ce te simți cel mai bine, dar asigură-te că acorzi atenție materialului. Dacă alegi colanți, fii conștientă de faptul că modelele sport sunt realizate din materiale foarte flexibile și, în același timp, subțiri, lipite de corp. Acest aspect influențează în mod semnificativ confortul în timpul exercițiilor fizice. A doua opțiune o reprezintă pantalonii lungi, de trening. Dar aceștia nu trebuie să fie prea groși și largi, ci ar trebui să-ți permită să te miști liber, iar lungimea ar trebui să fie până la gleznă. 

Atunci când completezi o ținută de fitness, trebuie să-ți amintești să alegi încălțămintea potrivită. Pantoful nu trebuie să rețină umezeala, ci să permită aerului să pătrundă în material. Pentru a evita rănirea, trebuie să reții că pantofii ar trebui să:

  • se potrivească perfect pe picior;
  • aibă dimensiunea potrivită;
  • să aibă o talpă adecvată pentru tipul de activitate desfășurată

Datorită intensității exercițiilor, încălțămintea trebuie să fie rezistentă la abraziune, precum și să aibă o talpă care sa prevină alunecarea. Nu face economii pentru acest element al ținutei – cu cât materialul din care sunt fabricați pantofii este mai bun, cu atât picioarele și genunchii îți vor fi mai în siguranță. Dacă pentru ținutele casual, tenișii pentru femei de pe kalapod.net reprezintă opțiunea perfectă, pentru antrenamente este bine să îți îndrepți atenția către o pereche de pantofi sport, cu susținere corectă și talpă potrivită. În final, nu uita șosetele – acestea nu trebuie să comprime piciorului.

Așadar, dacă înveți cum să alegi elementele potrivite ale ținutei de fitness, poți fi sigură că antrenamentul va deveni și mai plăcut. Poți completa întregul outfit cu accesorii precum manșete, pentru ștergerea transpirației.

 

Sursa foto: unsplash.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu