Romantic sau pasional? Cum sa-ti exprimi dragostea cu semnificatia trandafirului rosu

Daca a darui o floare este intotdeauna un gest apreciat, a darui un trandafir inseamna exprimarea unui sentiment fara echivoc. In limbajul florilor, buchet de trandafiri „Cucereste-o” de la Floria este un simbol al iubirii, dar este bine sa precizam ca ne referim la semnificatia trandafirului rosu.

A darui un trandafir rosu este un gest romantic si atemporal, ideal pentru a cuceri o persoana iubita si pentru a o face sa inteleaga, fara urma de indoiala, sentimentele din spatele cadoului.

Simbolismul trandafirului

Trandafirul rosu este una dintre cele mai iubite si mai daruite flori datorita simbolismului sau profund si important. Cu culorile sale stralucitoare si parfumul sau intens, face orice camera speciala si face sa zambeasca pe oricine primeste un buchet nu este o coincidenta ca vorbim despre regina iubirii!

Pasiune, romantism, seductive, aceasta floare traieste unul dintre cele mai fericite momente ale sale in februarie, cand, in mod traditional, este adusa in dar de ziua indragostitilor. Cea mai cunoscuta semnificatie a trandafirului rosu este, asadar, cea a iubirii pasionale, dar esti sigur ca le stii si pe celelalte?

De la mitologie la Ziua Indragostitilor

De-a lungul timpului, tendintele culturale au conferit semnificatia lor trandafirilor rosii. Cert este ca in mitologia vechilor romani, trandafirul si dragostea erau deja doua concepte legate, fiind de fapt floarea indragostitilor, sacra pentru Venus.

O semnificatie care s-a pastrat pana in zilele noastre, atat de mult incat este una dintre florile pe care sa le daruiesti drept cadou de Ziua Indragostitilor. Limbajul trandafirilor capata apoi nuante diferite in functie de aspectul florii, de exemplu, bobul bine inchis reprezinta castitatea, in timp ce floarea proaspat inflorita reprezinta frumusetea tinereasca. Este usor sa spui rosu: aici este semnificatia trandafirului in functie de diferitele nuante.

Diferita este semnificatia culorii trandafirului, dar si a diferitelor nuante care apartin aceleiasi nuante. Nu este vorba doar de o floare, ci de un ansamblu de traditii si legende. Simbol prin excelenta al romantismului, semnificatia trandafirului poate fi, de asemenea, legata de sentimente foarte diferite.

Daca vrei sa daruiesti un buchet din acesta, este bine sa cunosti adevarata semnificatie a trandafirului rosu, acordand atentie si la nuantele de culoare.

Nu unul, ci mai multe tipuri de rosu

Credeai ca exista doar un singur tip de rosu? Natura este uimitoare si in acest sens si ne ofera diverse nuante ale acestei flori, carora traditia le-a asociat o semnificatie diferita:

  • Trandafirul purpuriu simbolizeaza dragostea solemna si eterna.
  • Trandafirul rosu ca focul simbolizeaza marea pasiune a dragostei.
  • Trandafirul rosu carmin este asociat cu dragostea fizica, carnala.

Semnificatia culorilor de trandafir

Culorile trandafirilor sunt, de asemenea, numeroase si fiecare dintre ele leaga trandafirul de un anumit simbol. Iata cateva exemple de semnificatie a culorilor trandafirilor:

  • Semnificatia trandafirului roz este prietenia si se ofera pentru a exprima afectiunea.
  • Semnificatia Orange Rose este farmecul si frumusetea. Un trandafir de culoarea piersicii este, prin urmare, oferit unei persoane care este considerata fermecatoare.
  • Pentru trandafirii Fuchsia semnificatia este farmecul, dar si curajul, ei sunt, asadar, daruiti unei persoane seducatoare, al carei caracter este, de asemenea, admirat.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu