Masini de gheata: utilizări, avantaje și sfaturi de achiziție

Producerea ghetii în industria alimentară și a altor industrii este concepută folosind masini de gheata, iar procesul de realizare a ghetii cu ajutorul mașinii poate sa fie făcut semiautomat sau automat. 

Acestea folosesc tehnologii diverse pentru a depozita și pentru a putea realiza gheața în cel mai eficient mod posibil. Ele sunt folosite în scopuri diferite pentru fiecare industrie în parte. De exemplu, în industria medicală acestea sunt folosite pentru a păstra unele tipuri de medicamente la o temperatură scăzută cu ajutorul locului de depozitare pe care mașina de gheață îl deține.

Producerea gheții este într-un timp destul de scurt și într-o cantitate mare. Aceasta fiind benefică în industriile care necesită o cantitate mare de gheață, cum este industria ospitalieră. Aprovizionarea trebuie să fie constantă în această industrie, iar mașina de gheață ajută aprovizionarea cu gheață a băuturilor.

Pentru achiziționarea unui asemenea aparat trebuie să faci un research complex pentru a putea alege mașina de gheață potrivită nevoilor industriei din care faci parte. Nu trebuie să te grăbești în alegerea unui aparat care produce gheață deoarece este o investiție importantă și orice investiție trebuie să fie luată corespunzător, nu pe grabă.

Avantajele unei mașini de gheata și utilizările acesteia

După cum am specificat și mai sus, mașinile de gheață au multe utilități și sunt de ajutor în multe industrii. Utilizările pe care mașina de gheață le are în industria alimentară sunt de a păstra băuturile și alimentele la răcoare, ca acestea să nu se strice sau să-și mențină temperatura respectivă.

Acest lucru se întâmplă, de obicei în baruri, supermarket-uri, cafenele sau restaurante. Iar acestea sunt folosite și în industria ospitalității și a hotelurilor pentru aceleași scopuri și pentru o aprovizionare mult mai ușoară a gheții.

Pentru sectorul evenimentelor, acestea sunt folosite pentru a menține o temperatură scăzută a unor alimente sau a unor băuturi. Astfel, invitații care sunt la nuntă, expoziție, la un concert sau la o petrecere să poată să se răcorească. Și aici este nevoie de o aprovizionare destul de mare cu gheață, iar dispozitivul este perfect pentru acest lucru.

În industria medicală, gheața provenită și aprovizionată de la mașina de gheață are scopul de a păstra anumite echipamente care sunt mai fragile și sensibile la o temperatură mult mai scăzută decât restul și de a menține unele tipuri de medicamente reci.

Un alt avantaj al unei mașini de gheata este producerea gheții în timp util și în cantități mari. În cazul industriei ospitaliere și a industriei alimentare, gheața este un factor important. Doar gândește-te că este o zi toridă de vară, iar tu ai intrat într-un restaurant și pentru a putea să te răcorești, așa că îți iei o limonadă cu gheață.

Însă, ospătarul te va anunța că nu are gheață și ori trebuie să aștepți până stocul nou de gheață va fi adus la restaurant, ori nu va avea deloc pentru o perioadă. Probabil această întâmplare ți s-a petrecut cândva, iar acest lucru nu este plăcut. Așa că, mașina de gheață este un avantaj uriaș pentru aceste industrii care au aproape constant nevoie de gheață.

Întreținerea și folosirea lor este simplă și ușoară de realizat. Personalul trebuie instruit pentru a știi cum să folosească mașina de gheață, dar după aceea procesul de utilizare a acesteia este simplu și rapid.

Majoritatea mașinilor de gheață care sunt moderne și de actualitate, dispun de o funcție pentru autocurățare. În acest fel, igienizarea și curățarea aparatului este păstrată și procesul de curățare este mult mai rapid.

Masina de facut gheata folosita in special in restaurante

Sfaturi pentru achiziționarea unei mașini de gheață

Caută tipurile de mașinii de gheață care există pe piață. Vei observa că există o varietate diversă de aparate, cu diferite facilități, mai noi sau mai vechi și cu un preț accesibil sau mai costisitor. Aici sunt unele sfaturi care trebuie să le respecți înainte de achiziționarea unei mașini de gheata:

  • Capacitatea potrivită de producție a gheții – aceasta este un aspect important în alegerea unei mașini de gheata. În funcție și de sezonul în care te afli sau de sezonul în care ai cel mai mult nevoie de aceasta, asigură-te că mașina produce suficientă cantitate de gheață.

Sau vei avea nevoie de gheață la anumite evenimente, atunci trebuie să te gândești la capacitatea mașinii de a produce gheață, în așa fel, încât să nu rămâi fără gheață și mașina să producă suficientă într-un timp scurt.

  • Felurile de gheață – există o diversitate a felurilor de gheață care le poți găsi pe piață. Asigură-te că aparatul produce tipul de gheață dorit de tine pentru nevoile tale. Felurile de gheață care pot să fie produse de aparat sunt: fulgi de gheață, aceștia având formă de fulgi, gheața în formă de cuburi și gheața concasată.
  • Spațiul alocat dispozitivului – trebuie ca mașina să încapă în locul stabilit și pentru a putea fi folosită cu ușurință. Estimează sau chiar măsoară locul în care vrei să o poziționezi și doar după aceea achiziționează mașina de gheață.
  • Eficacitatea energetică – poți opta pentru o mașină de gheață care să protejeze mediul înconjurător și care să te ajute să-ți micșoreze prețul la factura de energie. Astfel, costurile pentru industria în care ai nevoie de mașina de gheață vor fi mult mai scăzute.
  • Service – în momentul achiziționării unei mașini de gheata asigură-te că beneficiezi de service post-vânzare pentru întreținere și pentru anumite probleme care pot să apară pe parcursul folosirii acesteia.

Astfel, mașina de gheață este o sursă eficientă pentru formarea și aprovizionarea cu gheață pentru anumite industrii, în special în anumite sezoane.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu