In Brasov cu copiii pentru prima data

Pentru ca vine o vreme cand te saturi de vesnicele vacante stereotipe cu copiii la all-inclusive, ori la munte, ori la mare, ori in tara, ori la turci, ori la greci, ca sa nu zic mai rau… la vecinii bulgari, de care ne-am saturat si noi dar si ei de noi, am redescoperit de ceva vreme vacantele de cunoastere si explorare. Le stiam din vremea adolescentei si aveam sa le continuam mai tarziu in primii ani de casnicie, dar le-am redescoperit, de data asta cu copiii. Cu gandul ca “aia mici” sunt acum destul de mari incat sa se bucure de fiecare exprienta noua si sa o si inteleaga, ne-am facut bucket list-ul turistic, i-am impachetat pe pitici – 11, respectiv 7 ani – si cu emotii ne-am inceput proiectul de evadari si vacante speciale.

In Brasov cu copiii pentru prima data

Una dintre destinatiile de care mi-era cel mai dor si pe care nu aveam cum sa nu o includ pe lista a fost, desigur, Brasovul.
Cu un pont care ne-a folosit extrem de mult, am ales o varianta de cazare in regim hotelier, dar nu orice apartament, ci unul in care sa imbinam relaxarea vacantei perfecte cu confortul si utilitatea. Am ales un apartament cu jacuzzi si aveam sa aflam pe seara, obositi dupa preumblari prin oras, ca o alegere mai buna nici ca puteam face!

Parc Aventura

Recunosc ca desi ne-am propus explorare si descoperiri, primul gand a fost sa hranim pofta de joaca a piticilor, mai ales dupa un an greu de scoala si am fugit in primul rand la Parc Aventura. Am avut trei ore incluse in pret, timp in care s-au rasfatat si ei (dar si noi!) pe trasee de dificultati diferite, am redescoperit pofta de viata si am plecat cu plus de adrenalina si cu bateriile incarcate.

Pranz in Piata Sfatului si oprire obligatorie la Gelaterie

Reveniti in oras ne-am oprit la una din numeroasele terase chic din Piata Sfatului pentru cateva preparate specifice bucatariei locale, dupa care am incheiat masa cu stil, cu o inghetata naturala 100% la L’Angelys, poate cea mai celebra gelaterie din Brasov, scumputa dar in mod cert pe placul tuturor si in plus mai sanatoasa decat alte variante. De neratat, ca sa recastigi copiii si sa-i convingi sa porniti din nou la drum.

Strada Sforii si Biserica Neagra

Daca tot ne aflam in Centrul Vechi am pornit in cautarea Strazii Sforii, celebra atractie brasoveana de care copiii au fost super incantati. Si-au facut o multime de poze si clipuri si si-au promis sa revina aici si cand vor mai creste. De pe Strada Sforii ne-am indreptat catre Biserica Neagra. Le povestisem despre ea pe drum catre Brasov si am reusit sa ii fac suficient de curiosi incat sa vrea sa o viziteze. Am vizitat, asadar, biserica de acum 600 de ani, cu celebra orga si colectia de covoare orientale, cea mai mare din Europa, de altfel!

Sanctuarul ursilor

Ziua a doua din evadarea la Brasov am inceput-o cu un drum promis demult copiilor. Am ajuns la Zarnesti de dimineata pentru a vedea Sanctuarul Ursilor. Pentru ca nici ei si nici noi nu mai vazusem ursi decat la gradina zoologica sau la circ, cu alte cuvinte in captivitate, i-am dus pe copii sa vada locul in care peste 70 de ursi salvati din captivitate si rele tratamente au primit aici o a doua sansa si isi traiesc viata liberi, pe un teren de peste 70 de hectare, la poalele Muntilor Piatra Craiului.

Turnul Negru si Turnul Alb

Pentru ca ne tot faceau cu ochiul din oras, am dat o tura si pe la Turnul Alb si Turnul Negru, cele doua turnuri care stau de straja la portile cetatii, iar pe vremuri serveau ca puncte de aparare si observare. Copiii s-au transpus putin in vremurile de demult si s-au minunat de noile descoperiri, fericiti ca au putut urca in turnuri.

Tampa

Nu puteam uita nici de “literele de pe Tampa”. Am ajuns pe Muntele Tampa cu telecabina si ne-am intors la fel, dar nu inainte ca cei mici sa isi faca o noua serie de poze, de data asta cu panorama spectaculoasa a Brasovului vazut de sus si desigur… cu literele!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu