Impactul COVID-19 asupra dezvoltarii aplicatiilor mobile

Impactul COVID-19 asupra dezvoltarii aplicatiilor mobile
Cresterea infectiilor cu coronavirus a determinat adoptarea la scara larga a tehnologiei mobile pentru efectuarea unor operatiuni la distanta, ducand la cresterea cererii de aplicatii, care a avut un impact pozitiv asupra dezvoltarii aplicatiilor. Oamenii in general au inceput sa se bazeze din ce in ce mai mult pe aplicatiile mobile pentru a se ocupa de afacerile pe care le conduc. Totul, de la cumparaturi la activitati bancare, divertisment, comunicare si marketing, se poate realiza cu ajutorul aplicatiilor mobile, numarul acestora crescand in mod covarsitor.

In ceea ce priveste aplicatiile mobile pentru sistemele IOS, specialistii se asteapta la o imbunatatire atat a caracteristicilor centrate pe clienti, cat si a celor bazate pe afaceri. Aplicatiile mobile create ar trebui sa fie in concordanta cu cerintele de servicii specifice ale clientilor si sa fie cu adevarat infailibile in ceea ce priveste securitatea datelor. In ceea ce priveste adecvarea sa pentru companii, ar fi importante un cost redus de intretinere, furnizarea de plati sigure, garantia incalcarii securitatii si procedura convenabila de actualizare.

Cat despre dispozitivele cu Android se asteapta ca tehnologia 5G sa fie o caracteristica standard pe toate gadgeturile Android. De asemenea, specialistii se asteapta ca aplicatiile mobile Android Instant sau Multiplatform sa cunoasca o utilizare destul de mare.

Tehnologiile cheie care vor modela dezvoltarea aplicatiilor mobile in acest an ar fi: AL, ML, Robotic Process Automation, Blockchain, AR, VR, IoT si 5G.

In ceea ce priveste tehnologiile AR / VR se asteapta ca vanzarile asteptate de casti AR si VR sa fie de 9,7 miliarde de dolari in 2021. Tendintele care trebuie luate in considerare sunt AR Avatars (de exemplu pe YouTube), Navigarea interioara AR (pozitionare. Mapare si redare), si utilizarea formarii VR in sectorul comertului cu amanuntul, precum si in sectorul educational si in publicitatea nativa relevanta din punct de vedere demografic. Cat despre IoT, anul 2021 va avea, conform specialistilor, peste 35 de miliarde de dispozitive inteligente online care se asteapta sa fie utilizate pana la sfarsitul anului. Totusi, provocarea majora va fi imbunatatirea securitatii acestor dispozitive.

Asadar, de la 2021 se asteapta sa fie era cresterii 5G. La randul lor, tehnologiile 5G si Wifi6 vor stimula puternic IoT si urmatorul nivel de dezvoltare a aplicatiilor mobile. Locuintele si sediile firmelor vor deveni mai inteligente si mai automate, putand fi controlate cu un simplu smartphone.

In ceea ce priveste impactul COVID-19, acesta modeleaza in continuare noua realitate si o va face probabil inca cativa ani de acum inainte. Aceasta inseamna numarul tot mai mare de aplicatii pentru confortul lucrului la distanta, conferinte online, m-learning, m-commerce etc.

Pandemia a avut un impact considerabil si asupra a tot ceea ce inseamna accesorii telefon, cererea fiind in permanenta crestere. In plus, in momentul in care cerintele de navigare au crescut, tot mai multi producatori au venit cu cele mai bune solutii pentru a ajuta utilizatorii sa obtina rezultatele dorite in materie de confort si comoditate, astfel incat chiar si cei mai tineri utilizatori sa poata folosi dispozitivele mobile intuitiv si usor.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu