Hernia de disc – Prezentare generala

In cele mai multe cazuri, un disc alunecat se intampla din cauza uzurii, ceva cunoscut sub numele de degenerare disc pe masura ce imbatranesti.

Discurile devin mai putin flexibile si sunt mai predispuse la lacrimi si rupturi. Majoritatea oamenilor nu pot identifica cauza herniei de disc. Se poate intampla de la utilizarea muschilor spatelui. Sau de la rasucirea si intoarcerea incomoda. Acestea fiind spuse, exista si alti factori in afara varstei tale care pot creste riscul de alunecare a unui disc.

Fiind supraponderali, creste presiunea pe discurile din partea inferioara a spatelui. Unii oameni pot fi predispusi genetic la ruperea unui disc. De lucru un loc de munca solicitant fizic, si fumatul poate reduce alimentarea cu oxigen la disc, determinand-o sa degenereze mai rapid.

Este posibil sa aveti o hernie de disc fara a avea simptome. Acest lucru se intampla cu o multime de oameni. Ei pot afla mai intai despre o hernie de disc in timp ce sunt supusi testelor pentru o alta problema. Discurile de alunecare pot declansa cateva simptome clasice. Dureri de brat sau de picior adesea descrise ca o durere ascutita sau de fotografiere. Durere in fese, coapse, vitel, chiar si piciorului, amorteala sau furnicaturi. Simptomele exacte depind de locul in care se afla hernia de disc, daca se apasa pe un nerv. Sa vorbesti cu un medic despre durerea cu care te confrunti este intotdeauna o miscare inteligenta.

Medicul dumneavoastra exclude sau nu posibilitatea de a spune daca aveti o hernie de disc prin efectuarea unui examen fizic, intreband despre istoricul medical.

Ei va pot cere sa va intindeti pe pat, sa muti picioarele in diferite pozitii. Ei pot verifica, de asemenea, reflexele, forta musculara, capacitatea de mers pe jos, a se vedea daca puteti simti atingerile sau vibratii. In cazul in care medicul dumneavoastra crede ca o alta conditie este cauza durerii sau are nevoie pentru a vedea care nervi sunt afectati de discul alunecat, acestia pot comanda una sau mai multe dintre urmatoarele;

O radiografie, o scanare CT, un RMN, rareori o mielograma. Echipa ta medicala poate efectua un test nervos ca un studiu de conducere nervoase sau un EMG pentru a ajuta la identificarea locatiei leziunilor nervoase. Pentru consultatii Hernie de disc, intra aici.

De cele mai multe ori, urmarindu-ti miscarea si luand medicamente pentru durere amelioreaza simptomele pentru majoritatea oamenilor.

Antialgice over-the-counter cum ar fi acetaminofen, ibuprofen, naproxen sunt optiuni excelente pentru dureri usoare pana la moderate. In cazul in care durerea este severa, medicul dumneavoastra ar putea recomanda o injectie cortizon sau relaxers musculare.

In cazuri rare, opioidele pot fi prescrise pentru o perioada scurta de timp atunci cand alte tratamente nu au functionat. Kinetoterapia poate ajuta, de asemenea, la gestionarea durerii cu pozitii, intinderi si exercitii concepute pentru a minimiza disconfortul cauzat de o hernie de disc.

Putini oameni cu un disc alunecat au nevoie vreodata de o interventie chirurgicala, dar atunci cand este necesar, chirurgii pot efectua ceea ce este cunoscut sub numele de diskectomie.

Anatomia spatelui

Anatomia coloanei vertebrale este o combinatie remarcabila de oase puternice, ligamente si tendoane flexibile, muschi mari si nervi extrem de sensibili. Este conceput pentru a fi incredibil de puternic, protejand radacinile nervoase extrem de sensibile, dar extrem de flexibil, oferind mobilitate pe mai multe planuri diferite.

Video de prezentare generala a anatomiei coloanei vertebrale Vedere posterioara a corpului superior evidentiind coloana vertebrala

Coloana vertebrala este impartita in patru regiuni: coloana cervicala, coloana toracala, coloana lombara si regiunea sacra.

Cei mai multi dintre noi consideram aceasta juxtapunere de forta, structura si flexibilitate ca de la sine inteleasa in viata noastra de zi cu zi – pana cand ceva nu merge bine. Odata ce avem dureri de spate, suntem motivati sa stim ce este in neregula si ce va fi nevoie pentru a ameliora durerea si a preveni reaparitia.

Multe dintre structurile complicate ale coloanei vertebrale pot duce la durere, iar durerea poate fi concentrata pe gat sau pe spate si/sau sa iradieze catre extremitati sau sa fie indreptata catre alte parti ale corpului. De exemplu:

  • Radacinile nervoase mari care merg la picioare si brate pot deveni iritate sau ciupite
  • Nervii mai mici care inerveaza coloana vertebrala pot fi iritati din cauza inflamatiei sau degenerarii
  • Muschii mari ai spatelui (erector spinae) pot fi incordati din cauza suprasolicitarii sau a unei rani
  • Oasele, ligamentele sau articulatiile in sine pot fi ranite
  • Spatiul discal dintre vertebre poate deveni dureros
  • Oricare dintre diferitele complexe articulare din coloana vertebrala poate degenera si poate duce la durere

Pentru oricine cu o afectiune a coloanei vertebrale, intelegerea anatomiei coloanei vertebrale este o modalitate buna de a va informa si de a evalua mai bine optiunile de diagnostic si tratament.

Regiunea cervicala este cea mai flexibila regiune a coloanei vertebrale, urmata de regiunea lombara si regiunea toracica.

Gatul sustine greutatea capului si protejeaza nervii care merg de la creier la restul corpului. Aceasta sectiune a coloanei vertebrale are sapte corpi vertebrali (oase) care devin mai mici pe masura ce se apropie de baza craniului.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu