De ce ajung batranii la azil si ce avantaje au acolo?

La azile de batrani Bucuresti, ne straduim sa ne asiguram ca decizia de a se muta la un azil este una motivata si nu una neintentionata. Acesta este motivul pentru care invitam familiile si viitorii rezidenti sa viziteze centrele noastre cu mult inainte ca situatia sa devina urgenta. Daca este necesar, putem gazdui temporar un rezident, de exemplu, in timpul convalescentei dupa o spitalizare sau in timpul unei perioade de vacanta.

In plus, majoritatea centrelor noastre ofera ingrijire de zi in grupuri mici, ceea ce permite persoanelor nerezidente sa participe la activitati specifice o data sau de mai multe ori pe saptamana.

De ce exista camine de batrani?

Pe masura ce imbatranesc, persoanele in varsta isi pierd treptat independenta, adica capacitatea de a trai fara ajutor. Pana in punctul in care unii nu mai sunt in siguranta in propriile case. Aceasta bunicuta, de exemplu, uita uneori sa stinga focul de sub tigaie. Acest bunic cade adesea in apartamentul sau. In aceste cazuri, familia se organizeaza pentru a ajuta. Iar atunci cand acest lucru nu este posibil, exista oameni care au aceasta sarcina. In cazul in care acest ajutor nu mai este suficient, casele de batrani se ofera sa preia conducerea.

Viata intr-un azil de batrani are multe avantaje

Viata intr-un azil de batrani are multe avantaje. De exemplu, este un loc sigur de locuit, care ofera multe servicii, activitati si, desigur, caminele de batrani va permit sa va mentineti o viata sociala activa, ceea ce, in cele din urma, va ajuta sa rupeti izolarea. Atunci cand alegeti un camin de batrani pentru voi insiva sau pentru parintii.vostri trebuie sa luati in considerare multi factori. Nu uitati ca locuinta pe care o alegeti trebuie sa fie capabila sa va satisfaca nevoile actuale si viitoare.

Usile comunitatii sunt inchise seara, astfel incat numai rezidentii si familiile lor pot intra in cladire. In plus, nu exista vanzatori ambulanti sau vanzatori ambulanti care sa bata la usa. De asemenea, se poate intampla ca o persoana in varsta sa cada si sa nu se mai poata ridica. Intrucat resedinta este o comunitate, personalul sau alti rezidenti vor observa rapid problema sau lipsa cuiva. Pe scurt, elementele de siguranta contribuie la cresterea confortului rezidentilor.

De ce sa alegeti un azil de batrani?

Ingrijire la domiciliu

Ingrijirea la domiciliu ramane solutia preferata atunci cand vine vorba de pensionare. Potrivit unui sondaj, 83% dintre oameni cu varsta de peste 18 ani ar prefera sa imbatraneasca la domiciliu, 14% nu au nicio preferinta si doar 3% ar prefera un azil de batrani. Cu toate acestea, uneori, din diverse motive, locuinta nu mai este potrivita.

Prima cauza ar putea fi singuratatea: intr-adevar, peste 27% dintre persoanele in varsta sufera de singuratate si izolare. Izolarea unei persoane poate creste sentimentul de nesiguranta. Aproape 18% dintre persoanele in varsta recunosc ca nu se simt in siguranta in propria casa. Nesiguranta poate veni si din cauza oboselii batranilor nostri care simt ca sanatatea lor este in declin. Plasamentul intr-un azil de batrani, desi adesea amanat, poate ameliora aceste afectiuni de care pot suferi cei dragi noua.

Cum stii ca batranii din viata ta au o problema?

Daca observi ca parintele tau a inregistrat o scadere drastica a greutatii, este posibil sa nu manance in mod regulat. Pe langa faptul ca este nesanatoasa, pierderea dramatica in greutate poate fi un indicator al depresiei sau al altor afectiuni cronice.

In mod similar, castigarea unei cantitati semnificative de greutate intr-un timp scurt ar putea indica si aceleasi conditii. Daca parintele dumneavoastra are probleme cu greutatea, rugati-l sa se intalneasca cu medicul sau primar cat mai curand posibil.

Daca nu puteti fi intotdeauna cu persoana iubita pentru a-i monitoriza bunastarea, luati in considerare angajarea unui ingrijitor profesionist sau mersul la un azil. La Asertivo, furnizorii de servicii de ingrijire din azil pot ajuta adultii in varsta intr-o varietate de moduri. De la gatirea meselor hranitoare pana la oferirea de mementouri la timp pentru medicamente, ingrijitorii dedicati sunt disponibili pentru a va ajuta persoana in varsta draga 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Daca parintele tau bine imbracat arata brusc ca si cum nu mai tine pasul cu ingrijirea personala, el sau ea ar putea trai cu o problema de sanatate mai grava. Daca observi ca atentia persoanei dragi fata de ingrijirea personala nu mai este ceea ce a fost inainte, ar putea fi un semn de depresie sau dementa.

Daca persoana iubita are probleme de mobilitate sau alte probleme care fac dificila gestionarea propriei sale ingrijiri personale, luati in considerare angajarea unui ingrijitor la domiciliu. Ingrijitorii sunt instruiti pentru a ajuta la imbaiere, imbracare, ingrijire si incontinenta.

Imbatranirea  poate prezenta cateva provocari unice pentru adultii in varsta. Unii au nevoie doar de asistenta cu jumatate de norma pentru exercitii fizice sau pregatirea mesei, in timp ce altii traiesc cu boli grave.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu