Ghid complet pentru masaj anticelulitic

S-ar putea sa va surprinda, dar tratamentele topice aplicate ocazional nu sunt suficiente pentru a scapa de temuta coaja de portocala. Este esential sa avem disciplina si perseverenta pentru a o combate in mod eficient.

Celulita nu este altceva decat acumularea de tesut adipos sub forma de noduli in straturile profunde ale pielii. Apare ca o modificare estetica foarte vizibila a pielii superficiale. Acesta este de obicei situat in abdomen, solduri, picioare, coapse si fese.

Pentru a preveni coaja de portocala este important sa se mentina o dieta sanatoasa si sa se faca exercitii fizice in mod regulat. Dar daca a aparut deja, exista un tratament eficient si minim invaziv care poate imbunatati starea pielii.

In articolul de astazi va vom spune tot ce trebuie sa stiti despre aceasta terapie, astfel incat sa puteti profita la maximum de ea. Sau daca preferati sa cautati un profesionist pentru acest tip de masaj trebuie doar sa mergeti pe site-ul de mai jos.

Ce este un masaj anticelulitic?

Acest tip de masaj consta in stimularea ganglionilor limfatici din zonele cu celulita, situati de obicei in picioare, coapse, fese sau abdomen. Se efectueaza o “framantare”, ciupire delicata si miscari circulare care pun presiune pe tesut. Scopul acestei terapii este de a activa buna circulatie a sangelui si de a descompune tesutul adipos care inconjoara grasimea.

Un masaj anticelulitic de reducere ofera caldura tesutului conjunctiv si promoveaza irigarea, drenajul venos si limfatic pentru a ajuta la regenerarea celulara. De asemenea, stimuleaza metabolismul, eliberarea de acizi grasi si toxine retinute in zona afectata.

Atunci cand se efectueaza un masaj anticelulitic pe picioare, abdomen, fese sau alta zona, acesta contribuie la o mai buna absorbtie a substantelor active pentru eliminarea grasimilor si rupe aderenta nodulilor din tesut, contribuie la scaderea flascitatii si se activeaza terminatiile nervoase.

Cum sa incepeti si sa incheiati un masaj anticelulitic bun?

Epilarea definitiva cu IPL este de ajutor atunci cand vrei sa scapi si de celulita mai usor, pentru ca odata ce ai scapat de parul nedorit, vezi mai bine care sunt zonele care au nevoie de interventie.

Inainte de a efectua un masaj anticelulitic sau de a face acest lucru unei alte persoane, este important sa tineti cont de anumite aspecte care va vor ajuta sa oferiti acestei terapii rezultate favorabile si de durata:

  1. Concentrare pe activarea circulatiei in tesutul ce urmeaza a fi tratat: ideea este ca reusiti sa stimulati regenerarea celulara oferindu-i oxigenul si nutrientii necesari optimizarii functionarii acestuia. In plus, trebuie sa eliberati zona de lichide acumulate.
  2. Sedinta de masaj trebuie sa dureze un timp considerabil: se recomanda ca fiecare sedinta sa dureze intre 30 si 60 de minute. In plus, ar trebui sa fie combinata cu o dieta echilibrata si o activitate fizica regulata.
  3. Efectuati miscarile in mod corespunzator: atunci cand efectuati un masaj anticelulitic la domiciliu, asigurati-va ca miscarile sunt intotdeauna in sus cu intentia de a goli tesutul venos si limfatic si, astfel, de a promova eliberarea de toxine.

Percutia masajului

Aceste percutii se efectueaza cu diferite parti ale mainilor (palme, marginea ulnara, eminenta ipotecara), iar intensitatea este treptata pentru a creste alimentarea cu sange a zonei care urmeaza sa fie tratata.

Relaxarea prin masaj poate fi o modalitate eficienta de a reduce stresul, de a ameliora durerea si tensiunea musculara si de a imbunatati starea de bine generala. Exista mai multe tehnici de masaj care pot fi utilizate pentru a va ajuta sa va relaxati, inclusiv masaj suedez, masaj profund tesut si masaj cu ulei cald.

Aici sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta sa va relaxati prin intermediul masajului:

Alegeti un terapeut calificat: Asigurati-va ca alegeti un terapeut care are experienta si cunostinte solide in masajul de relaxare.

Comunicati cu terapeutul: Inainte de a incepe masajul, discutati cu terapeutul despre nevoile si obiectivele dvs. de sanatate, astfel incat sa poata personaliza experienta de masaj.

Relaxati-va: In timpul masajului, incearca sa te concentrezi asupra respiratiei si sa te relaxezi.

Intreaba despre presiune: Daca presiunea aplicata este prea mare sau prea mica, intreaba-l pe terapeut sa o ajusteze.

Bea multa apa: Dupa masaj, beti multa apa pentru a ajuta la hidratare si eliminarea toxinelor din organism.

Masajul de relaxare poate fi o experienta foarte placuta si relaxanta. Cu ajutorul tehnicilor adecvate si a unui terapeut calificat, puteti obtine rezultate remarcabile in ceea ce priveste reducerea stresului si imbunatatirea starii de bine.

In concluzie, daca doriti sa va relaxati prin intermediul masajului, asigurati-va ca alegeti un terapeut calificat, comunicati cu terapeutul si incearcati sa va concentrati asupra respiratiei.

„Terapia prin masaj manipuleaza sistematic si strategic tesuturile moi ale corpului uman pentru a produce o stare de relaxare, precum si pentru a atenua lucruri precum durerea, disconfortul, anxietatea si oboseala”, Christopher Deery, un terapeut recunoscut in America.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu