Cum se utilizeaza ceara de par pentru barbati?

Cremoasa, moale si usor de prelucrat, ceara de par pentru barbati, sau pomada in stil american, a fost tovarasul de neinlocuit al gentlemanilor cu o cariera impecabila inca din anii 1920; astazi este din nou folosita de catre barbati pentru o coafura la moda. Descopera toate trucurile pentru modelarea smocurilor si a lungimilor cu ceara si care este cel mai bun tip de ceara pentru par in functie de caracteristicile parului si de aspectul dorit.

Ceara de par pentru barbati: pentru ce se utilizeaza?

Cu o consistenta mai mult sau mai putin uleioasa si maleabila, ceară de păr pentru bărbaţi este o pasta de modelare care poate avea proprietati de fixare, de lustruire si de marire a volumului de intensitate variabila in functie de tipul de produs, de ingrediente si de baza uleioasa sau lichida. In general, spre deosebire de fixativ si geluri, ceara de par profesionala este capabila sa defineasca structura parului fara sa il usuce sau intareasca si fara sa-l faca lipicios, garantand un efect moale chiar si in cazul coafarii la milimetru.

Tipurile de ceara de par profesionala pentru barbati

In functie de rezultatul pe care doresi sa il obtii, trebuie sa alegi cu atentie tipul de ceara profesionala pentru par, evaluand textura si performanta acesteia. Printre produsele pentru parul barbatilor, de fapt, exista diferite tipuri de pomade si ceara, de la finisajul ultra-stralucitor si elegant al cerii cu ulei la efectul mai natural si mai usor de purtat al cerii mate pentru par.

Ceara pe baza de ulei

Adevarata ceara de „scoala veche” este ceara pe baza de ulei, perfecta pentru a fixa la perfectie o tunsoare vintage irezistibila sau pentru a da volum. Datorita bazei sale uleioase, acest tip de produs face ca parul sa fie usor de pieptanat si permite fixarea coafurilor lungi. Mai rezistenta decat produsele pe baza de apa, ceara pe baza de ulei este, totusi, mai greu de indepartat cu un sampon normal si nu este foarte adaptabila la diferite tipuri de par si coafuri.

Ceara pe baza de apa

O evolutie a vechii ceara de par pentru barbati, ceara pe baza de apa permite modelarea parului exact in acelasi mod ca si ceara pe baza de ulei, cu cateva mici diferente: desi mai putin stralucitor decat vechea ceara, acest produs garanteaza o mai mare usurinta de aplicare si indepartare si o versatilitate considerabila.

Cum sa iti stilizezi parul cu ceara?

Ceara de par profesionala se potriveste oricarei coafuri barbatesti, de la look-uri indraznete, cu volum sculptat si suvite extrem de lustruite, pana la solutii mai putin ostentative, ideale pentru a mentine parul aranjat toata ziua cu stil. Putina atentie este suficienta pentru a obtine rezultatul dorit: trebuie doar sa aplici ceara pe parul curat si uscat, avand grija sa nu depasesti cantitatea. In general, este preferabil sa folosesti o cantitate mica de ceara pentru par pentru barbati, calibrand dozele in functie de structura si lungimea parului: parul lung, gros si dens poate necesita o cantitate mai mare de produs, in timp ce parul scurt si fin cu un mic exces de ceara, risca sa arate incarcat si nenatural.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu