10 remedii naturale casnice pentru diabetul de tip 2

Diabetul de tip, 2, numit si diabet zaharat sau diabet mellitus, este rezultatul unui cocktail “perfect” compus din prea putina miscare, prea multe alimente daunatoare, stres emotional, lipsa somnului, toxine si mostenire genetica.

Foarte adesea pacientii care sufera de diabet de tip 2 se indreapta catre medicina naturista, pe langa tratamentul conventional, pentru a-i ajuta in tratarea acestei afectiuni. Medicamentele naturiste si folosirea alimentelor ca medicatie reprezinta un mod excelent de a veni in completarea tratamentului pentru diabet. Cu toate acestea, daca le folosesti fara indrumarile corecte, amestecarea plantelor, suplimentelor si medicamentelor poate duce la o scadere a nivelului de zahar din sange, numita hipoglicemie.

Iata mai jos o lista a principalelor remedii naturiste pe care le poti folosi pentru diabetul de tip 2, insa retine ca este indicat sa mergi la medic inainte de a apela la orice remediu.

1. Otet din cidru de mere

Compusul principal al otetului din cidru de mere este acidul acetic, despre care se crede ca este responsabil pentru multe dintre beneficiile pentru sanatate ale acestui tip de otet. Exista multe abordari bazate pe dovezi pentru utilizarea otetului din cidru de mere.
Studiile au aratat ca 2 linguri de otet din cidru de mere consumate inainte de culcare pot reduce nivelul zaharului, mai ales daca tii post dimineata.
Mai mult decat atat, 1-2 linguri de otet din cidru de mere administrate in timpul meselor pot scadea incarcatura glicemica a unei mese bogate in carbohidrati.
Poti consuma otetul fie singur, inainte de masa, fie amestecat in dressinguri pentru salate, sau ceaiuri.

2. Fibre si orz

Fibrele au marele avantaj de a reduce nivelul glucozei din sange si al insulinei. Cantitatea recomandata de fibre este de aproximativ 30 de grame pe zi, iar o dieta obisnuita cuprinde in general in jur de 6-8 grame, ceea ce nu este suficient.
Desi poti opta si pentru suplimente cu fibre, cea mai buna modalitate de a avea un consum optim de fibre pe zi este sa mananci legume.
Orzul este o cereala bogata in fibre si in proteine, care are o multime de date care ii sustin rolul de a contribui la imbunatatirea nivelului glucozei, insulinei, colesterolului si inflamatiei generale. Orzul nu necesita inmuiere si de obicei se poate gati in mai putin de 15 minute doar cu putina apa si sare.

3. Crom

Cromul se gaseste in mod esential in drojdia de bere, iar carenta de crom afecteaza metabolismul glucozei. Dovezile sustin eficienta cromului in scaderea nivelului de zahar din sange si a nivelurilor de A1C (Hemoglobina glicozilata). Atentie la acest supliment daca ai boli de rinichi!

4. Zinc

Persoanele care sufera de diabet au in general si o carenta de zinc. Studiile au aratat ca suplimentarea cu zinc poate reduce nivelul glicemiei si nivelul de A1C, poate avea un efect antioxidant si poate contribui chiar la tratarea unor complicatii legate de diabet.
Atentie! Dozele mari de zinc pot inhiba absorbtia altor minerale, asa cum este cuprul, asa ca discuta tot timpul cu medicul despre dozarea adecvata a zincului.

5. Aloe vera

Seva de aloe vera este renumita pentru efectul sau laxativ. De aceea, ai grija sa elimi sucul din gel. Exista din ce in ce mai multe dovezi legate de utilizarea gelului, materia mucilaginoasa din frunze. Asigura-te ca produsele pe care le cumperi nu contin aloina sau antrachinone, pentru a evita sa stai toata ziua la baie.

6. Berberina

Unul dintre compusii preferati ai specialistilor si pasionatilor de medicina naturista, berberina se gaseste in plante precum hydrastis canadensis, dracila, radacina de mahonia si coptis. Dovezile existente in prezent sustin utilizarea berberinei pentru reducerea nivelului de zahar din sange si nivelului de hemoglobina glicozilata.
Atentie, insa, la interferentele dintre acest compus si metabolizarea produselor farmaceutice traditionale. De asemenea, compusul nu se administreaza in perioada sarcinii.

7. Scortisoara

Un rasfat benefic din punct de vedere medical, care te va ajuta sa reduci nivelul zaharului din sange si al colesterolului.

8. Schinduf

O samanta folosita in mod obisnuit ca si condiment alimentar, schinduful este folosit de secole pentru beneficiile sale medicale in ceea ce priveste reducerea colesterolului si a nivelului de A1C. Unul dintre efectele secundare cunoscute si inofensive ale schindufului este urina cu miros de sirop de artar.

9. Gymnema

Dovezile arata ca Gymnema, folosita de secole in India, are beneficii importante pentru metabolismul glucozei, pentru nivelul de insulina si ca adjuvant pentru imbunatatirea rezultatelor produselor farmaceutice traditionale. Datorita actiunii sale sinergice cu medicamentele impotriva diabetului, este important sa iti monitorizezi indeaproape glicemia pentru a evita hipoglicemia.

10. Nopal

Daca iti place mancarea mexicana, cel mai probail ai mancat deja si nopal (cactus comestibil). Ei bine, nopalul este si un aliment ce contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange. Il poti gati cel mai adesea sub forma de salata, alaturi de alte legume precum rosii, ceapa si porumb si condimentele preferate.

Sursa: https://www.stamfordhealth.org/healthflash-blog/integrative-medicine/type-2-diabetes-natural-remedies/

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu