Ghid complet pentru alegerea tractoarelor potrivite pentru ferma ta

Pentru fermieri, cele mai bune tractoare nu sunt neapărat cele mai noi modele, ci acele tractoare potrivite pentru ferma lor.  Oricine crede că a făcut cea mai bună alegere cu un nou model de tractoare, se poate înșela rapid, deoarece noile tehnologii nu sunt întotdeauna cea mai bună soluție pentru fermieri și pentru utilizarea zilnică la fermă sau pe câmp. 

Cu tractoarele potrivite pentru ferma ta, îți poți facilita munca, iar costul de producție poate fi redus prin atașarea de echipamente și mecanisme specializate. Tractorul este principalul asistent al oricărui fermier, deoarece simplifică foarte mult munca și accelerează toate procesele. Pentru a determina care tractor este cel mai bun pentru ferma ta, este necesar să se întocmească o listă de sarcini care îi vor fi atribuite în timpul funcționării. 

Cum alegi cele mai bune tractoare agricole?

Este posibil să se determine cel mai bun tractor pentru ferma ta, numai în funcție de nevoile și dorințele tale personale. Unii au nevoie de economie și eficiență, altora nu le pasă de costuri, căci sunt interesați doar de puterea tractorului. Cu ajutorul tractoarelor agricole, cultivarea culturilor a devenit mai ușoară și mai puțin consumatoare de timp, ceea ce oferă randamente mari. 

Diferitele modele de tractoare au anumite avantaje într-un fel sau altul. Un anumit tractor și o marcă pot fi semnificative într-o anumită regiune, în timp ce aceeași marcă poate fi nepopulară într-o altă zonă geografică. Tractoarele sunt veriga principală în agricultură și includ adesea un întreg set de echipamente pentru fermă. Merită să alegi un tractor potrivit pentru ferma ta, iar munca agricolă va deveni o bucurie. 

Colectarea de informații despre diferite mărci de tractoare agricole și echipamente și discuția cu oameni experimentați, te va ajuta să stabilești gama de lucru pe care tractorul o va efectua. Nu trebuie să plătești în exces. Alege doar tractoare noi de vânzare care sunt potrivite pentru muncile pe care le faci în ferma ta și nu alege modele foarte scumpe. 

Descoperă cele mai eficiente tractoare pentru lucrări agricole și industriale

Cum să alegi cel mai potrivit tractor pentru ferma ta?

Începe căutarea celui mai potrivit tractor pentru ferma ta, la dealerii din zona ta, specializați în vânzarea de tractoare, inclusiv tractoare mici. Nu contează cât de bun ești la repararea unui tractor, deoarece vei avea totuși nevoie de service și piese. Comandarea pieselor și programarea reparațiilor este mult mai ușoară și mai rapidă, dacă ai un dealer în apropiere.

Determină gama de lucrări pe care le vei efectua cu tractorul. Acest lucru te va ajuta să rafinezi căutarea. Aratul, semănatul, transportul baloților de fân, prășirea buruienilor și tăierea fânului sunt doar câteva dintre sarcinile pe care le poate îndeplini un tractor. Fă o listă cu echipamentele agricole. Ce muncă faci tot timpul? Dacă acest tip de muncă va fi efectuat cu un tractor, îți va ușura viața. Utilizarea diagramei cu rezumatul caracteristicilor tractorului, te va ajuta să faci alegerea corectă. 

Tractoarele mici pentru ferme mici sunt bune pentru lucrări superficiale. Au o putere limitată și poate că forța lor nu este suficientă pentru ceva mai mult. Cele mai mici tractoare agricole au între 30 și 60 de cai putere. Ele sunt adesea cumpărate pentru munca într-o fermă mică. Acestea se manevrează cu ușurință între clădiri, anexe și porți de pășuni. Aceste tractoare noi de vânzare de la 75 CP sunt excelente pentru arat câmpuri mari, plantat, recoltat și cărat baloți de fân.

Opțiuni de transmisie. Transmisiile hidrostatice sunt o nouă opțiune pentru tractoare agricole. Această transmisie este foarte asemănătoare cu una automată.  Opțiunea este grozavă dacă lucrezi mult pe câmp, plantezi, cureți câmpurile și tai fânul. Compară acest tip de transmisie cu o transmisie manuală clasică. Avantajul transmisiei mai vechi este treapta de viteză foarte joasă. Este necesară pentru tracțiune, deoarece există un cuplu suplimentar. Transmisia hidrostatică este convenabilă, dar dacă sunt necesare reparații, costurile vor fi mai mari.

Echipament potrivit pentru tractorul fermei tale

Tractoarele agricole pot folosi un număr mare de echipamente, ceea ce îți va permite să efectuezi multă muncă în ferma ta. Unele echipamente se atașează la o cupă de tractor standard. Acest lucru este foarte convenabil deoarece echipamentul funcționează cel mai bine atunci când este atașat direct la tractor.

  • Freza: Cu o freză poți face găuri pentru stâlpi, fundații și găuri pentru plantarea copacilor.
  • Plug: Un plug poate fi folosit pentru greblarea murdăriei, gunoiului de grajd și a altor utilizări.
  • Grapa: Grapa cu discuri este folosită pentru a grapa câmpul înainte de plantare. Grapa cu dinți de arc nivelează zona.
  • Foarfece pentru gard viu: Foarfecele sunt folosite pentru a tăia iarba înaltă, buruienile și arbuștii.
  • Cositoare: Sunt potrivite pentru cosit iarba sau fânul.
  • Greble pentru fân (și presa de balotat): Adună și stivuiește fânul în rânduri, iar presa de balotat adună fânul în baloți.
  • Grapa de fân: Grapa poate fi folosită pentru mutarea baloţilor în mai multe operaţiuni. Un balot mare este mai uşor de mutat cu o grapă.
  • Furci: Furcile sunt folosite pentru o varietate de sarcini. Dacă ai nevoie de baloţi plați, trebuie să cari o grămadă de fân cu o furcă. Furcile pot fi folosite și pentru a muta paleți de furaje sau unelte mai mari, cum ar fi adăpătoarele.

Este întotdeauna o idee bună să măsori porțile și spațiile înguste din ferma ta,  înainte de a cumpăra un tractor potrivit pentru nevoile tale. Poarta poate părea mare, dar tractorul poate să nu treacă, provocând multe probleme. 

Ține cont de nevoile tale la fermă, pentru a alege cel mai eficient tractor. Tractoarele pot fi folosite pentru multe sarcini. Primul pas este să definești o listă cu muncile pe care le faci și să excluzi tractoarele care nu le vor putea executa. De asemenea, tractorul trebuie să funcționeze eficient la ferma ta, timp de mulți ani.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu