Din ce material ar trebui sa fie facute sticlele de apa?

Sticlele de apa din otel inoxidabil au multe avantaje fata de sticlele din plastic, aluminiu si sticla. Daca alegi o sticla de apa din otel inoxidabil, vei gasi cu usurinta sticla ideala pentru tine, cu bugetul potrivit, in gama larga de producatori. Trebuie doar sa o gasiti pe ceqa potrivita pentru voi.

Sticla de baut – aluminiu sau otel inoxidabil?

Va sfatuim sa nu consumati sticle de aluminiu, deoarece, conform multor studii si recomandari, ar trebui sa consumam aluminiu in cantitati cat mai mici. Sticlele din aluminiu au un strat de plastic pe interior care se poate desprinde in timp. Astfel, aluminiul poate ajunge in bauturile noastre si in corpul nostru. Ar trebui sa evitati acest lucru cu orice pret!

  1. Avantajele sticlelor din otel inoxidabil

Multe sticle de baut din otel inoxidabil sunt complet lipsite de plastic. La unele sticle de baut din otel inoxidabil, plasticul poate fi gasit in capac sau, la unele sticle, capacul de baut este din plastic. Nu trebuie sa va faceti griji: toti producatorii pe care ii cunoastem nu folosesc plastic care contine BPA si folosesc numai materiale care nu contin substante nocive. Multe sticle de baut din otel inoxidabil folosesc o garnitura de silicon.

Siliconul este un material sigur. Este sigur pentru alimente si, spre deosebire de plastic, nu este fabricat din petrol, ci din siliciu, oxigen si hidrocarburi. Acest lucru face ca siliconul sa fie preferabil plasticului conventional.

O sticla din otel inoxidabil este, in general, putin mai scumpa decat o sticla de baut conventionala, dar are o serie intreaga de avantaje. Asa este:

  • inofensiv pentru sanatate: nu contine substante nocive, cum ar fi BPA
  • fara microplastic
  • sigur pentru alimente
  • fara gust si fara miros
  • robust si incasabil
  • de lunga durata
  • fara plastic (cu exceptia unor accesorii de baut)
  • usor de curatat (este suficienta spalarea cu detergent)
  • disponibil si cu pereti dubli cu izolatie

Ce material este cel mai bun pentru sticlele de apa?

Pentru fabricarea sticlelor de baut pentru copii se folosesc diferite materiale. Materialul pe care il alegeti depinde de ceea ce va asteptati de la un biberon pentru copii si de pretul pe care sunteti dispus sa il platiti pentru un biberon bun.

Fara BPA si durabil

Spre deosebire de sticlele din supermarket, sticlele reutilizabile de inalta calitate nu contin BPA si pot fi sigilate in mod fiabil. Materialul versiunilor reincarcabile este atat de rezistent incat poate rezista la o utilizare intensa si nu elibereaza substante chimice in lichidul din interior.

Apa rece asigura o performanta mai buna.

O sticla de plastic cu apa din frigider poate ramane proaspata timp de o jumatate de ora intr-o zi torida de vara, dar apoi apa se incalzeste rapid. Sticlele de apa din tritan, cum ar fi linia de sticla apa business, au un interior izolat care pastreaza apa din sticla rece si placuta pana la 21 de ore.

Apa rece este mai gustoasa si mai racoritoare, ceea ce, la randul sau, imbunatateste performanta.

Te simti mult mai vesel dupa ce bei apa proaspata.

Ce poti gasi in apa de baut?

Apa potabila sigura este ceva ce oamenii cred ca primesc la robinet, pana cand o criza precum contaminarea cu plumb din Flint, Michigan, i-a facut sa se intrebe ce substante chimice ar putea fi in robinete.

Toti furnizorii publici de apa sunt obligati sa mentina anumite niveluri de calitate a apei. Atata timp cat aceste cerinte sunt indeplinite, majoritatea oamenilor isi pot bea apa locala de la robinet fara griji. Cu toate acestea, incalcarile raman larg raspandite, iar unele sisteme de apa au contaminanti care nu sunt reglementati de Agentia pentru Protectia Mediului.

Potrivit unui nou raport NRDC , aproape 77 de milioane de americani au obtinut apa potabila de la sisteme care au incalcat protectiile federale in 2015 si mai mult de o treime din acest numar s-a bazat pe sisteme care nu respectau standardele instituite pentru a proteja sanatatea. Milioane de furnizori de apa ai altor americani nu au reusit sa testeze siguranta apei in mod corespunzator sau nu au raportat rezultatele testelor autoritatilor de sanatate sau clientilor – potential maturand mult mai multe riscuri pentru sanatate sub covor.

Aceste cifre probabil subestimeaza amploarea problemei, avand in vedere subraportarea si faptul ca multi contaminanti nici macar nu sunt monitorizati sau reglementati. De exemplu, contaminanti obisnuiti, cum ar fi percloratul si PFOA/PFOS (verii chimici ai teflonului) apar in apa de la robinet a milioanelor de oameni, dar pentru ca nu sunt reglementati de EPA, ei nu apar in aceste cifre deja uimitoare.

Grupurile sensibile, cum ar fi femeile insarcinate si copiii, prezinta un risc mai mare de complicatii de sanatate, in special din cauza mai multor contaminanti. Prin urmare este important sa se faca teste de apa pentru a decide daca apa consumata este sau nu buna de baut si daca este posibil sa se foloseasca filtre.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu