De ce sunt atât de importante aparatele dentare pentru adulți?

Cât de important este aparatul dentar pentru adulți? Nu numai că aparatul dentar vă îmbunătățește aspectul, dar ajută la prevenirea cariilor dentare și a problemelor de sănătate orală. Aparatele dentare sunt folosite pentru a corecta problemele de mușcătură și malocluzia. Corectarea acestor probleme ajută la prevenirea problemelor de sănătate orală, cum ar fi cariile dentare, bolile gingiilor, problemele maxilarului și chiar pierderea dinților.

Îngrijirea ortodontică adecvată depășește simpla îmbunătățire a sănătății bucale. Aparatul vă va oferi un plus de încredere, care va spori performanța în toate aspectele vieții dumneavoastră. Permiteți-ne să vă arătăm cât de importante sunt aparatele dentate și de ce ar trebui să investiți în ele, indiferent dacă sunteți adult sau copil!

Aparatul dentar pentru copii și adolescenți

Aproximativ 75% dintre pacienții ortodonţi sunt copii și adolescenți. Dintre aceştia, majoritatea optează pentru a avea aparate metalice tradiționale. Aparatele metalice tradiționale sunt cea mai economică alegere pentru îngrijirea ortodontică dacă doriți să vă îmbunătățiți zâmbetul fără să vă cheltuiţi toţi banii. Copiii îşi pot pune aparat dentar de la 7 sau 8 ani, în funcție de nevoi. Anii adolescenței sunt perioada cea mai frecventă pentru purtarea aparatului dentar, când capul și gura sunt încă în creștere (în special maxilarul). Atunci când copiii de 7 sau 8 ani beneficiază de tratament ortodontic, este de obicei pentru a corecta problemele de aliniere sau de mușcătură care pot deveni severe în anii următori. Această intervenție timpurie asigură faptul că dinții sunt aşezaţi corect în gura copilului și că mușcătura este aliniată corect. Acest lucru va ajuta la corectarea problemelor legate de vorbire, mușcătură, mestecat şi chiar aspectul fizic.

De ce este importantă îngrijirea ortodontică

Îngrijirea ortodontică în timpul adolescenței este în general folosită pentru a corecta alinierea prin îndreptarea dinților. Atât corectarea mușcăturii, cât și alinierea corectă, sunt de o importanță vitală pentru sănătatea orală. Când dinții sunt strâmbi, se pot instala cu ușurință probleme precum cariile și bolile gingiilor. Acest lucru se datorează faptului că alimentele se prind în dinți atunci când mănânci și sunt mult mai greu de îndepărtat atunci când dinții sunt strâmbi. Gingiile se pot irita atunci când placa stă prea mult timp pe dinți.

De-a lungul timpului, gingiile infestate cu placă pot deveni roșii, umflate și pot sângera cu ușurință, mai ales atunci când folosiți aţa dentară. Gingiile pot începe chiar să se retragă până la punctul în care dinții cad. Recesiunea apare mai frecvent în cazul în care dinții sunt strâmbi și mai greu de curățat. Dinții care au fost îndreptați prin îngrijire ortodontică evită unele dintre aceste provocări.

Când mușcătura este nealiniată, dinții pot creşte strâmbi la un copil. Pacienții pot avea supramușcătură, submușcătură, mușcătură încrucișată, mușcătură deschisă sau malocluzie. Toate aceste tipuri de mușcături nealiniate vor interfera cu mâncatul și cu vorbirea, precum și cu aspectul fizic al gurii și al feței. Acest lucru se datorează faptului că dinții se suprapun unul pe altul în mod anormal sau un maxilar iese în afară mai mult decât celălalt.

Îngrijirea ortodontică prin aparat dentar pentru copii și adulți poate corecta aceste probleme. Dacă sunteţi în căutarea unei clinici pentru tratament ortodontic, vă recomandăm DentPlus – cabinet stomatologic Militari. Aici veţi găsi cele mai moderne echipamente stomatologice şi medici specialişti cu experienţă, pentru o îngrijire de top.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu