De ce sa preferati un camin pentru varstnici decat un ingrijitor?

De ce sa preferati un camin pentru varstnici decat un ingrijitor?O intrebare care se pune doar atunci cand ne confruntam cu fapte implinite. In schimb, ar fi mai bine sa incepeti sa va ganditi mai intai la asta si sa evaluati toate avantajele si dezavantajele celor doua alternative.

Astazi, perspectivele de viata s-au extins considerabil si, prin urmare, exista tot mai multi oameni in varsta. Acum, ceea ce este important nu este doar sa traim mai mult, ci si calitatea timpului pe care il traim conteaza considerabil.

Acest lucru este influentat de mai multi factori si toti acestia trebuie luati in considerare atunci cand vine vorba de evaluarea unei resedinte pentru batrani, mai degraba decat de angajarea unui ingrijitor. Caminele de ingrijire medicala sunt concepute pentru a gazdui persoane in varsta autosuficiente sau, in orice caz, fara patologii grave sau deficite cognitive.

Daca sunt structurate corespunzator, pot oferi oaspetilor lor mult mai mult decat ar avea la dispozitie in casele lor.

Renascut in companie

Un mare plus al rezidentelor pentru batrani este posibilitatea de a socializa. Din pacate, in societatea noastra tot mai multi oameni sunt marginalizati si lasati singuri in timpul varstei a treia. In singuratatea casei lor, pot cadea prada depresiei si risca sa se detaseze definitiv de realitate.

Consecinta este un declin rapid si decisiv, spre o inrautatire a sanatatii fizice si mentale. O persoana lasata pentru sine, inchisa in sine, fara nimeni cu care sa-si impartaseasca viata, poate cadea prada patologiilor psihologice si, prin urmare, poate deveni grav bolnava chiar si fizic.

O resedinta pentru batrani structurata cu spatii comune adecvate si cu un program care include activitati recreative / motorii si sociale / culturale, poate face literalmente ca o persoana in varsta sa renasca. Stimularea este punctul central pe care sa se concentreze munca de facut pentru fiecare oaspete individual.

Asistenta 24h

Un alt punct cheie de ales in pace este factorul „disponibilitate”. Bazandu-se pe un ingrijitor, trebuie luat in considerare faptul ca va avea o zi libera, timp in care este necesar ca familia sa se organizeze diferit (ceea ce nu este intotdeauna posibil).

De asemenea, fiind o angajata cu drepturi depline, putea demisiona si pleca fara prea multe ceremonii. In acel moment, este necesar sa gasim altul intr-un timp scurt, la acelasi pret, disponibil imediat si mai presus de toate.

Este o intreprindere titanica si obositoare, pentru cei care inca mai trebuie sa lucreze si sa se gandeasca la alte sute de lucruri pe zi.

Intelegeti si fiti inteles

Exista multe marturii care confirma faptul ca o resedinta pentru batrani este o solutie mai buna decat un ingrijitor. Bazandu-se pe ingrijirea unei singure persoane nu rezolva problema grava a singuratatii, cu care multi in varsta trebuie sa se confrunte.

Daca este gestionata corespunzator, azilul pentru batrani este locul ideal pentru varsta a treia si a patra, in comparatie cu ingrijirea la domiciliu.

Oamenii se gasesc impartasind spatii, oameni de aceeasi varsta care au trait in acelasi timp si care, prin urmare, pot intelege si pot fi intelese in acelasi timp (lucru care, din pacate, nu se intampla intotdeauna in familie pentru ca nu si-au trait lumea).

Ce intrebari sa pui atunci cand vrei sa alegi cele mai bune camine

Daca vrei sa alegi cele mai bune camine, ia in calcul lista de mai jos:

 • Casa de batrani este curata?
 • Facilitatea este bine intretinuta?
 • Rezidentii arata bine ingrijiti?
 • Camerele sunt de dimensiuni adecvate? Daca camerele sunt semi-private, exista o separare adecvata intre paturi pentru a crea un spatiu personal pentru lucruri?
 • Ce spatii de agrement si private sunt disponibile?
 • Exista elemente de siguranta, cum ar fi balustrade si bare de prindere?
 • Casa este licentiata de stat si certificata?
 • Cati asistenti medicali si asistenti medicali sunt in comparatie cu rezidentii? Intrebati despre personal.
 • Administratorii si profesionistii din domeniul medical au pregatire speciala in geriatrie sau ingrijire pe termen lung?
 • Directorul medical are pregatire specializata pentru a fi un director medical angajat activ? Au o desemnare de director medical certificat (CMD)?
 • Profesionistii cheie (administratie, reabilitare, asistenta medicala, activitati etc.) sunt cu norma intreaga sau cu jumatate de norma?
 • Cat timp au lucrat managerii si personalul de ingrijire medicala la azil?
 • Este necesara vaccinarea impotriva gripei pentru toti membrii personalului? Daca nu este necesara vaccinarea, ce procente din membrii personalului primesc vaccinul antigripal?
 • Cine va fi medicul sau asistenta medicala care urmeaza rezidentul si cat de accesibili sunt acestia?
 • Cat de aproape este casa de batrani de membrii familiei? Cat de aproape este de cel mai apropiat spital?
 • Cum este mancarea? Uita-te la un esantion de meniu si cere sa vezi un meniu saptamanal planificat pentru a observa variatii pe parcursul saptamanii.
 • Cat costa serviciile de baza? Ce servicii sunt acoperite?
 • Ce servicii suplimentare sunt disponibile? Cat costa?
 • Ce se intampla daca o persoana ramane fara bani si are nevoie de ajutor medical?
 • Spitalul sau clinica de asistenta primara au furnizat suficiente informatii cu privire la tratament, medicamente si alte ingrijiri necesare in timpul sederii la azil?

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu