De ce să oferi cadouri experienţe

Se spune că, atunci când vine vorba de a oferi un cadou, intenţia este ceea ce contează. Deși suntem întru totul de acord, credem totuşi că și efortul depus în alegerea cadoului îl va face să iasă în evidență.

Era materialistă se stinge încet, dar sigur. Generaţia milenialilor acordă prioritate experiențelor, în detrimentul lucrurilor. Oamenii își dau seama că a cheltui bani într-o vacanță este mai satisfăcător decât a cumpăra un televizor nou, cu aceeaşi sumă de bani. Iar adevărații experți în oferirea de cadouri apelează la cadouri care nu pot fi neapărat împachetate.

Ştiința a dovedit

Cadourile experiențiale aduc mai multă fericire atât celui care oferă, cât şi celui care primeşte, şi adaugă o dimensiune cu totul nouă cumpărăturilor de cadouri. Nu poți să te grăbești la mall în ultimul moment și să apuci orice se află pe raft.

Pentru a te ajuta să găsești acel cadou perfect unic pentru acea persoană specială din viața ta, am pregătit un mic ghid „cum să faci”.

În cazul în care ai încă îndoieli, iată doar câteva dintre motivele pentru care un cadou experienţă este mai bun decât orice obiect material.

Durează o viață întreagă

Cumpărarea unei experiențe este de fapt o investiție – investeşti în fericirea altei persoane. Dacă cel mai recent model de iPhone va pune un zâmbet pe faţa oricui, bucuria aceasta se va estompa rapid, atunci când se va lansa următoarea versiune.

Când îţi surprinzi prietenul sau un membru familiei cu o masă la un restaurant cu stea Michelin, cu o aventură fotografică la munte sau cu un salt cu parasuta, nu îi oferi doar o escapadă de weekend. Îi oferi oportunitatea de a-și crea amintiri pe care le va păstra de-a lungul întregii vieți. Iar aceste amintiri sunt nepreţuite.

Nu va aduna un strat de praf

Toată lumea s-a săturat să primească tot felul de mărunțișuri de Crăciun. Sigur, sunt (cumva) drăguțe, dar totuşi ce valoare au? Ele doar stau în dulap și adună praf până anul viitor. Pe de altă parte, darul unei experiențe de neuitat nu îmbătrânește niciodată. Nu se estompează, nu se demodează și nu aglomerează casa inutil.

Singurul obiect care va aglomera casa este o fotografie înrămată din acea zi memorabilă.

Conectare mai mare

Studiile științifice au arătat că darurile experiențiale rezonează la un nivel mai profund. Ele creează o conexiune emoțională mai puternică între cel care dăruieşte cadoul și cel care îl primeşte.

Potrivit unor studii, „atunci când cineva primeşte o experiență, indiferent dacă împărtășeşte sau nu acea experiență cu cel care i-o oferă, se simte mai conectat cu acesta, comparativ cu primirea unui cadou material.”

Deci, chiar dacă nu participi la experiență împreună cu cel căruia îi oferi cadoul, prietenul tău se va simți mai aproape de tine, doar pentru că vei fi parte a acelei amintiri.

Nu este nevoie să părăsești casa

Care este unul dintre marile dezeventaje ale cumpărării de cadouri în perioada sărbătorilor? Acela de a înfrunta mulţimea de cumpărători frenetici din magazine. Cu un cadou experiență, poți face toate cumpărăturile de cadouri de Crăciun online, fără să fie nevoie să îţi scoţi papucii călduroşi.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu