Cum te poti proteja de amenintarile malware in serviciul de gazduire web?

Cum te poti proteja de amenintarile malware in serviciul de gazduire web?

Gazduire web

Un malware este un virus care cauzeaza brese de securitate si poate oferi acces persoanelor neautorizate la datele unui website. Desi tehnologia a evoluat foarte mult si au fost implementate diverse masuri de securitate pentru serviciile de gazduire web, fiecare software are anumite vulnerabilitati. De aceea, trebuie sa faci ceva pentru a preveni astfel de evenimente. Iata ce pasi sa urmezi!

Scaneaza site-ul cu regularitate

Scanarea site-ului poate parea o activitate dificila, dar exista unelte care te ajuta sa treci prin acest proces intr-un timp foarte scurt. Acestea observa atat schimbarile care apar in fisiere, cat si prezenta activitatilor ce par suspecte. Pe masura ce apar mai multe tiprui de virusi, acestia devin din ce in ce mai greu de detectat.

Totusi, cei clasici pot fi clasificati dupa cum urmeaza:

  • Virusul informatic: Majoritatea programelor antivirus nu pot decat sa carantineze sau sa stearga fisierele de acest tip, dar ele nu pot fi modificate pentru a elimina amenintarea in serviciul de gazduire web.
  • Viermii informatici: Acest tip de malware se poate replica la infinit, fara sa fie nevoie de vreo actiune concentra a utilizatorului. Poate fi implementat in system prin intermediul unor programe care par inofensive la prima vedere.
  • Trojane: In lumea informatica, un cal troian este creat cu scopul de a mima un soft legitim, insa contine un cod creat cu intentii daunatoare.
  • Spyware: Cunoscut si drept keylogger, acesta spioneaza toata activitatea desfasurata pe un terminal infectat, inclusiv ceea ce tastezi.
  • Adware: Acest virus are un scop comercial de natura agresiva, afisand diverse reclame.

Ramai cu actualizarile la zi

Daca detii un CMS precum WordPress pe serverul de gazduire web, este necesar ca acesta sa primeasca update in mod constant. Acest lucru este valabil si pentru pluginurile sau tema instalata. Prin intermediul unui upgrade, versiunea veche a unui software este inlocuita cu cea noua si sunt eliminate o parte importanta din buguri si brese de securitate. Datorita faptului ca sistemele CMS sunt de multe ori open-source, oricine poate scana si invata codurile pentru imbunatatiri. Asta inseamna insa ca se pot gasi si erori. Procesul de update poate fi dificil de efectuat manual, astfel incat ar fi bine sa cauti o solutie de automatizare.

Alege un serviciu de gazduire web cu firewall si certificat SSL

Un firewall activ separa traficul obisnuit de cel care pare suspect. Astfel, sunt limitate actiunile de pe fiecare adresa IP si beneficiezi de protectie anti-DDoS. Cu alte cuvinte, atacurile cu volume mari de trafic sunt blocate complet pe serverul de gazduire web.

Pe langa aceasta tehnologie, un alt element util pe orice website este certificatul SSL. Prezenta sa asigura criptarea datelor intre vizitator si browser, oprind accesul neautorizat la datele cu caracter sensibil. In plus, sunt eliminate mesajele de avertizare din motoarele de cautare si oamenii incep sa prinda mai multa incredere. Exista si certificate premium, care vin la pachet cu o garantie de pana la 250,000$.

Cat de importanta este securitatea pentru furnizorii de hosting?

Desi majoritatea companiilor de hosting promit beneficii foarte mari in ceea ce priveste resursele, securitatea nu este intotdeauna la cele mai inalte standarde. De aceea, alegerea pachetului de gazduire web trebuie facuta cu grija. Studiaza cu atentie piata si contracteaza un furnizor de servicii de hosting de incredere.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu