Meseria de educator – ce face mai exact un educator și ce studii necesită

Meseria de educator – ce face mai exact un educator și ce studii necesităCe face un educator specializat?

Un educator specializat îi educă pe copii în abilitățile și cunoștințele fundamentale de care vor avea nevoie pentru școala general și pentru viață.

Grădinița este primul pas în educația formală a unui copil și uneori este prima dată când acesta este departe de familia lui zilnic.

Educatorii  își petrec orele pregătindu-și elevii pentru lume prin predarea abilităților academice și sociale de bază. În general, un educator specializat va:

  • Învăța copiii noțiunile de bază ale cititului și scrisului și cum să numere, să adune și să scadă numere;
  • Ajută copiii să învețe abilități interpersonale și cum să interacționeze cu alți copii;
  • Evaluează progresul fiecărui elev în clasă și determină cel mai bine calea spre progres;
  • Comunică cu părinții sau tutorii elevilor despre statutul educației lor;
  • Supraveghează atent comportamentul copiilor, atât în timpul pauzelor cât și la activitățile desfășurate pe tot parcursul zilei, pentru a asigura siguranța acestora;
  • Raportează administratorilor școlii despre starea clasei lor;
  • Petrece timpul în afara clasei pregătind și dezvoltând planuri și activități de lecție și notând sarcinile elevilor;
  • Furniza sălile de clasă cu materialele necesare copiilor lor pentru activități la clasă.

Salariu mediu

Salariul pentru un educator specializat va varia în funcție de factorii regionali, de calificările și certificările acestuia și de grădinița în care predă, dacă aceasta este una privată sau de stat.

Salariu comun în România: aproximativ 2500 lei pe lună, în grădinițele de stat, cu finalizarea studiilor superioare.

În grădinițele private, de obicei, nu se pune mare preț pe studiile superioare ci efectiv de felul în care educatoarea relaționează cu copiii. Salariul variază în acest caz de la grădiniță la grădiniță.

Cerințele pentru educatorul specializat

Pentru a deveni educator specializat de grădiniță este nevoie, de obicei, de o diplomă de licență.

În funcție de postul pentru care candidați și dacă școala este publică sau privată, obținerea unui post de predare la grădiniță necesită, de obicei, să aveți o licență de predare sau o certificare. Certificarea o puteți obține foarte simplu, prin urmarea unui curs specializat de educator.

Majoritatea posturilor didactice din grădiniță necesită o diplomă de licență în învățământul primar și preșcolar.

Dacă aveți o diplomă într-o altă disciplină decât educația, puteți finaliza programul de formare a profesorilor din orașul dvs. pentru a obține o certificare de predare.

Acest proces va varia în funcție de stare, dar de obicei necesită să urmați cursuri și să treceți o serie de examene. Acest tip de formare se numește modul pedagogic.

În timp ce obțin o diplomă de educație sau în timpul unui program de formare a cadrelor didactice, profesorii de învățământ preșcolar își petrec adesea timp efectiv în clasa de elevi pentru a se familiariza cu condițiile de la grădiniță.

Odată ce ați început să predați, majoritatea directorilor vă vor cere să aveți pregătire periodică de dezvoltare profesională pentru a menține un certificat de predare valid.

Toți educatorii din școala publică trebuie să fie certificați de statul lor pentru a preda la grădinița sau la clasele generale timpurii. Această cerință poate fi mai puțin strictă în școlile private.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu