Cum se alege un biblioraft?

Cum se alege un biblioraft?Se stie faptul ca organizarea unui spatiu este foarte importanta, mai ales atunci cand vine vorba despre spatiurile de birou, astfel incat toata activitatea sa se poata desfasura in cele mai bune conditii.

Intr-un birou sutnt necesare echipamente electronice, care au un rol deosebit de important, insa in mod evident si obiectele de papetarie sunt foarte importante, iar aici nu avem cum sa nu ne gandim la un biblioraft plastic, la caiete spiralate sau chiar si la post-it-uri.

Acestea sunt toate elemente sau mai simplu spus, sunt obiecte de papetarie foarte importante pentru un birou, si in moc evident este foarte important sa fie alese cu atentie.

Acest articol va aduce informatii despre alegerea unui biblioraft plastic, dat fiind faptul ca este un obiect atat de important, asa ca daca doriti sa alegeti unul pentru propriul birou, cititi cu atentie randurile care urmeaza.

Asadar, este important de avut la cunostinta faptul ca atunci cand vine vorba despre alegerea unui biblioraft plastic, conteaza foarte mult calitatea materialelor folosite, iar producatorii de regula tin cont de acest aspect.

Foarte importante sunt bibliorafturile marmorate 7 cm, acestea fiind ibiecte de papetarie necesare pentru gestionarea documentelor importante sau pentru gestionarea corespondentei.

Cu siguranta fiecare firma are propriul set de reguli in ceea ce priveste indexarea documentelor, si cu siguranta in cadrul fiecarei firme veti gasi bibliorafturi. In marile companii exista dulapuri pe care sunt asezate o multime de bibliorafturi, iar companiile le numeroteaza si le eticheteaza in functie de cerinte.

In cazul in care aveti nevoie sa cumparati unul sau mai multe bibliorafturi, este foarte important sa tineti cont de unele detalii, iar probabil ca mai intai de toate trebuie sa tineti cont de capacitatea de stocare a biblioraftului. Capacitatea de stocare a documentelor, este in opinia multora, cel mai important detaliu de care trebuie tinut cont atunci cand vine vorba despre alegerea unui biblioraft.

Un alt factor foarte important care trebuie avut in vedere atunci cand vine vorba despre alegerea unui biblioraft este reprezentat de latimea cotorului. Se gasesc pe piata bibliorafturi care au latimea cuprinsa intre 2.5 mm si 10 mm, iar in functie de necesitati, fiecare companie alege bibliorafturile pe care le considera ideale.

Atunci cand este necesar sa fie pastrate cel mult 480 de documente intr-un biblioraft, atunci se poate opta pentru unul care are latimea cotorului de 5 centimetri. Atunci cand insa este nevoie de indosarierea mai multor documente, sunt necesare bibliorafturi care au grosimea cotorului de 7 sau de 10 centimetri.

In afara acestor factori, in mod evident trebuie tinut cont si de formatul pe care il are biblioraftul, pentru ca exista diferite formate, iar fiecare il va alege in functie de propriile necesitati. Cele mai comune bibliorafturi insa sunt cele care au formatul de tip A4, dat fiind faptul ca sunt potrivite atat pentru arhivarea si indosarierea facturilor fiscale, cat si pentru avize si pentru diferite alte documente.

Se mai pot gasi insa pe piata si bibliorafturi care au formatul A3 sau A5, iar acestea pot fi potrivite pentru diferite alte documente. Ce este si mai important de mentionat este faptul ca se pot gasi bibliorafturi plastic in aceste formate, care au latimea cotorului intre 2.5 si 10 cm, la fel ca in cazul celor A4.

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui biblioraft este grosimea cotorului. In ceea ce priveste acest aspect mentionam faptul ca pe cotor exista o eticheta pe care trebuie sa fie mentionate cele mai importante documente, astfel incat cei din birou sa stie ceea ce se afla in biblioraft.

De exemplu, pe eticheta de pe cotorul unui biblioraft poate fi mentionat “Arhiva documente – Ianuarie 2021”, iar in acel biblioraft se vor regasi toate documentele din luna respectiva. Datorita faptului ca pe eticheta biblioraftului pot fi notate astfel de informatii importante, vor fi mult mai usor de aranjat bibliorafturile.

Orificiul de prindere al bibliorafturilor este un alt detaliu foarte important de luat in considerare atunci cand este necesara alegerea unui astfel de obiect. Orificiul de prindere trebuie sa fie usor de manevrat, si trebuie sa va permita sa puteti gestiona foarte rapid documentele. Cele mai multe dintre bibliorafturi au orificiul de prindere nichelat, iar acesta este foarte rezistent in timp.

Culoarea biblioraftului este un alt detaliu de care tin cont persoanele care se afla in cautarea unui astfel de obiect. De regula, cei care lucreaza in birou isi indreapta atentia spre bibliorafturi de aceiasi culoare.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care fiecare dintre noi trebuie sa le cunoastem in ceea ce priveste alegerea unui biblioraft. Incheiem prin a mentiona ca se pot gasi si cumpara bibliorafturi atat de la papetariile si librariile fizice din oras, cat si de la diferite magazine online de specialitate.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu