Cum sa alegi caruciorul?

Este posibil sa gasiti un carucior usor de utilizat si depozitat, manevrabil si fiabil? Absolut! Iata diferitele criterii de evaluat inainte de a cumpara.

Ce tip de carucior sa alegi?

Inainte de a alege un carucior, ganditiva la nevoile dvs: il veti folosi pentru plimbari in parc sau escapade forestiere? De asemenea, ganditi-va la greutate (mai ales daca nu locuiti la parter), precum si la spatiul ocupat de carucior odata inchis (daca aveti putin spatiu de depozitare). Iata care sunt principalele tipuri de carucioare disponibile pe piata.

Modele clasice

In aceasta categorie veti gasi modele relativ usoare si compacte, precum si alte produse mai mari care ofera spatiu amplu de depozitare sub scaun. Scaunul lor este atasat de cadru, asa ca nu il poti intoarce pentru a observa bebelusul in timp ce mergi, asa cum este posibil cu modelele transformabile. Pe majoritatea carucioarelor clasice, puteti, cu ajutorul unui adaptor, sa atasati o fasie de material pentru a transporta copilul.

Modele transformabile

Cu un carucior modular, puteti scoate scaunul din sasiu pentru a-l intoarce sau inlocui cu un carucior sau o carcasa. Numeroasele configuratii posibile ale unor modele high-end permit, de exemplu, sa transporte un al doilea copil. Carucioarele decapotabile sunt in general mai grele decat cele conventionale. De asemenea, planificati o suma suplimentara in functie de accesoriile pe care le alegeti.

Modele compacte si „umbrela”

Carucioarele mici si usoare, compacte si carucioarele „umbrela” ocupa putin spatiu odata inchise. Daca zburati, unele modele pot fi chiar acceptate ca bagaj de mana. Ele sunt potrivite pentru parintii care calatoresc si care nu doresc sa se deranjeze cu un model mare. Cu toate acestea, copilul se va simti mai putin confortabil si va simti mai mult denivelarile drumului decat in carucioarele conventionale sau decapotabile, de obicei echipate cu roti mai mari. Mai multe carucioare „umbrela” (numite si carucioare de trestie de zahar) au o viziera de soare, un suport pentru picioare si un spatar rabatabil.

Modelele de lux

Acestea sunt dotate cu cele mai noi materiale si functii disponibile care o sa il faca pe copil sa se simta ca in al 9-lea cer, un asemenea model este Cybex Melio, perfect pentru orice aventura atat in oras cat si in afara lui.

 

Caracteristicile unui carucior bun

Ati stabilit tipul de carucioare care va vor face fericit pe dvs si pe copilu? Acum tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti modelul ideal din recomandarile noastre. Pe scurt, iata caracteristicile de retinut atunci cand alegeti un carucior bun.

Roti si suspensie

Alegeti roti care sunt de 17,5 sau 20 cm (7 sau 8 in.) si mai mult in fata si 22,5 pana la 25 cm (9 sau 10 in.) si mai mult in spate, pentru a merge cu usurinta pe teren accidentat. Cu roti mari, un carucior poate merge cu usurinta si in zapada. Suspensia, pe de alta parte, contribuie la confortul copilului, care nu va simti toate deformarile terenului.

Greutate si dimensiune

Alegeti o greutate de 9 pana la 13 kg (20 pana la 28,6 lbs) pentru carucioarele clasice si decapotabile si aproximativ 5 kg (11 lb) pentru carucioarele „umbrela”. Pentru dimensiuni, veti gasi modele de 55 pana la 67,5 cm (22 pana la 27 in.) latime – acestea din urma sunt relativ voluminoase. Retineti ca o usa standard are o latime de aproximativ 30 de inci.

Spatiul ocupat de caruciorul pliat

Unele modele au avantajul de a fi usor de dezasamblat (roti si sezut) si pot fi depozitate intr-un spatiu mic.

Pentru a va alege caruciorul, trebuie mai intai sa va ganditi la nevoile dvs. si la utilizarea pe care o veti face din el.

Exista patru tipuri principale de carucioare pe piata: modele clasice, decapotabile, compacte si de lux.

Mai multe caracteristici trebuie luate in considerare inainte de a cumpara un carucior, inclusiv dimensiunea rotilor, suspensia, greutatea si dimensiunea caruciorului, precum si spatiile de depozitare.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu