Cum sa alegeti tricicleta potrivita pentru copil?

Tricicleta este una dintre cele mai populare „jucarii” pentru copii, deoarece le permite sa fie in aer liber, sa se bucure de natura intr-un parc si, in acelasi timp, sa relationeze cu alti copii. In plus, tricicleta este, de asemenea, utila pentru copii pentru a-si imbunatati coordonarea membrelor, vederea si pentru a intelege cum sa mearga in ritmul propriu.

Nu este o coincidenta, de fapt, faptul ca parintii sunt sfatuiti chiar sa isi lase copiii sa petreaca cateva ore in aer liber. De asemenea, pentru ca, dupa cum va puteti imagina, folosirea unei triciclete antreneaza si forta, muschii si rezistenta. Vorbim, asadar, despre o jucarie utila si inteligenta pentru fiecare copil.

Avantajele depasesc in mod clar dezavantajele, cum ar fi posibilitatea ca acesta sa cada. Alegerea unuia potrivit nu este deloc usoara, desi puteti gasi o lista cu cele mai bune triciclete pe aceasta pagina. Aici, de fapt, puteti gasi diferite modele, in functie de faptul ca va place un stil vintage sau preferati unul modern.

Pe langa faptul ca trebuie sa alegi pe care sa o cumperi, exista o alta indoiala pe care multe mame si tati o au adesea: cand sa ii cumperi copilului o tricicleta. Totusi, trebuie sa stiti un lucru de la inceput: nu exista un moment anume in viata unui copil pentru a incepe sa se apropie de o tricicleta. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista copii care isi dezvolta echilibrul mai devreme, iar altii mai tarziu, in functie de mai multi factori.

De la genetica la educatie sau chiar la locul in care traiesc. Fie intr-un bloc de apartamente din oras, fie intr-o vila cu o gradina atasata. Asadar, totul este destul de subiectiv si variaza de la un copil la altul. Va trebui sa fiti in masura sa va dati seama cand este oportun sa o cumparati. Pe https://www.piciolino.ro/ puteti gasi mai multe jucarii interesante.

Sunt toate tricicletele de pe piata la fel?

In functie de structura fizica a copilului tau si, chiar mai presus de toate, de echilibru, ar trebui sa alegeti cel mai potrivit model de tricicleta. De fapt, exista trei tipuri diferite de triciclete pe piata: tricicleta joasa cu trei roti, tricicleta cu impingere si tricicleta cu trei roti, dar mult mai solida si mai mare.

Sa vedem impreuna in ce fel se deosebesc una de celalalta. Tricicleta clasica cu trei roti joase: acesta este cel mai bine vandut model de pe piata, folosit de majoritatea copiilor care au o autonomie buna. Perfect pentru copiii mici care au o anumita autonomie.

Tricicleta de impins: acest model nu are pedale si adesea are un ghidon care actioneaza ca un „volan” pentru parinte. Astfel, unul dintre parinti impinge cu mana, iar copilul se bucura de plimbare in liniste, fara sa pedaleze. Potrivit mai ales pentru incepatori.

Tricicluri robuste cu trei roti: acestea sunt concepute pentru a reduce la minimum numarul de rotatii ale rotilor si, prin urmare, viteza. Acestea sunt potrivite pentru copiii putin mai frenetici, carora le place sa mearga prea repede.

Cat de important este ca cei mici sa se joace?

Mai mult decat o sansa de a te distra, joaca este o afacere serioasa cand vine vorba de sanatatea si dezvoltarea copilului. De la peek-a-boo pana la pat-a-cake si de-a v-ati ascunselea pana la hopscotch, numeroasele forme de joc imbogatesc creierul, corpul si viata unui copil in moduri importante.

Raportul clinic al Academiei Americane de Pediatrie (AAP), The Power of Play: A Pediatric Role in Enhancing Development in Young Children , explica cum si de ce jocul atat cu parintii, cat si cu colegii este cheia pentru construirea creierului, trupurilor si legaturilor sociale infloritoare – toate important in lumea de azi.

Cercetarile arata ca jocul poate imbunatati abilitatile copiilor de a planifica, de a organiza, de a se intelege cu ceilalti si de a regla emotiile. In plus, jocul ajuta la abilitatile lingvistice, matematice si sociale si chiar ii ajuta pe copii sa faca fata stresului.

In ciuda numeroaselor sale beneficii, statisticile arata ca timpul in care copiii se joaca a scazut de zeci de ani. Programele strans structurate ale familiei si ale scolii, mai multi parinti care lucreaza in afara casei, mai putine locuri sigure de joaca si cresterea utilizarii media si a timpului pe ecran sunt printre motive. De exemplu, cercetarile arata ca prescolarul mediu se uita la televizor 4,5 ore in fiecare zi!

Pentru a mentine jocul o parte esentiala a copilariei, pediatrii pot incepe sa scrie o „reteta pentru joaca” la fiecare vizita a copilului bine, pana la varsta de 2 ani. Pediatrii sfatuiesc, de asemenea, parintii sa caute programe de ingrijire a copiilor de calitate sau programe prescolare care includ abordari jucause ale invatarii.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu