Ce vitamine si suplimente sa consumi daca esti adult?

In ciuda faptului ca oamenii nu au aceeasi compozitie corporala sau aceeasi genetica, exista anumiti parametri asociati nevoilor nutritionale in functie de varsta si gen, mai ales in cazul suferintei de orice boala sau stare de sanatate.

Din acelasi motiv, atunci cand stii ce nutrienti nu pot lipsi din alimentatia ta, poti preveni si face fata bolilor precum celor digestive, celor legate de articulatii, sau bolilor chiar mai grave, precum diabetul sau cancerul.

Si daca dieta ta nu este cea mai buna, cu atat mai mult, asigura-te ca mananci alimente care ofera vitaminele de care ai nevoie, sau suplimente alimentare in cazul in care nu ai timp suficient pentru a-ti pregati mancarea.

Nutrientii de care ai nevoie la 30 de ani

  • Calciu

Potrivit unui studiu, in acest deceniu hormonii tind sa se echilibreze, ceea ce inseamna ca majoritatea schimbarilor apar din cauza stilului de viata al oamenilor. Cu toate acestea, in general, atat femeile, cat si barbatii tind sa-si piarda tonusul muscular la aceasta varsta.

Pentru aceasta, cel mai recomandat este sa consumi 1.000 de miligrame de calciu zilnic. Departamentul de sanatate si servicii sociale al statelor unite stabileste acest lucru, impreuna cu specificarea ca, consumul inadecvat al acestui mineral este legat de scaderea densitatii osoase si de o rata ridicata a fracturilor.

Calciul, de asemenea, ajuta inima, muschii si nervii sa functioneze corect, asa ca daca nu ai o modalitate de a-l masura in aportul zilnic, ia in calcul consumul prin suplimente.

  • Vitamina D

Este esentiala pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, deoarece fara doze suficiente de vitamina D, organismul nu poate absorbi calciul. Atunci cand se intampla acest lucru, organismul este fortat sa foloseasca rezervele acestui mineral, slabind osul existent si impiedicand formarea si intarirea unui os nou si puternic.

De asemenea, vitamina D intareste sistemul imunitar, scade riscul de a dezvolta rezistenta la insulina, ajuta la prevenirea si combaterea obezitatii si ajuta la incetinirea productiei de celule canceroase in anumite tipuri de cancer.

La 40 de ani

  • Vitamina B12

La aceasta varsta apar mai multe modificari la nivel hormonal, articular, dar mai ales, emotional. Unele femei pot chiar sa inceapa sa experimenteze simptomele premenopauzei. In acelasi timp, structura fetei se poate schimba semnificativ, deoarece pierde grasime, volum si masa osoasa.

In cazul barbatilor, pe langa controlul consumului de calciu si vitamina D, este esential sa se aprovizioneze cu vitamine precum B12 si B6, prin intermediul unor suplimente pentru fertilitate (potenta) si imunitate.

  • Vitamina E

Cand femeile implinesc 40 de ani, se recomanda ca la fiecare trei ani sa faca screening pentru cancerul de col uterin, pe langa examenele ginecologice anuale. Detectarea si tratarea leziunilor precanceroase poate preveni aparitia si dezvoltarea acestei boli.

In acest sens, vitamina E, pe langa faptul ca este un antioxidant si gestioneaza radicalii liberi nocivi din organism, este ideala atat pentru prevenirea cancerului, cat si a arteriosclerozei.

Alimente sau suplimente?

Poti opta atat pentru unul cat si pentru altul, atata timp cat afli suficiente informatii si/sau consulti medicul de familie, deoarece desi nutrientii furnizati atat de alimente cat si de suplimente sunt incontestabile, uneori consumul lor necontrolat poate pune probleme sanatatii tale. Oricum ar fi, indrazneste sa faci pasul: prevenirea este intotdeauna mai buna decat vindecarea.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu