Ce rost are conectarea incalzirii la Internet?

Ce rost are conectarea incalzirii la Internet?Noile sisteme de incalzire sunt acum activate pentru internet. Majoritatea proprietarilor care nu folosesc aceasta functie, nu sunt in clipa de fata constienti de cat de multe avantaje au aceste termostate de centrala. Au foarte multe avantaje aceste termostate inteligente pentru centrale, iar in randurile care urmeaza veti descoperi o multime de informatii utile despre acestea.

In cazul in care v-ati gandit si dvs. sa optati pentru termostate de centrala inteligente, dar inca sunteti doar 80 – 90% siguri de faptul ca merita sa investiti banii intr-un asemenea termostat, atunci cu atat mai mult trebuie sa cititi pana la final, pentru ca toate informatiile pe care le veti descoperi in articol, va vor ajuta sa decideti ca merita sa faceti acest pas.

Termostatele inteligente care pot fi conectate la internet, pot fi de asemenea controlate in timp ce va deplasati, cu ajutorul unui smartphone sau de ce nu, se poate controla un asemenea termostat chiar si de pe o tableta. Cu toate acestea, posibilitatile nu sunt utilizate de catre toti proprietarii de locuinte, iar acest lucru se poate datora si lipsei de informatii utile a acestora.

Care sunt avantajele conectarii incalzirii la Internet?

Asadar, probabil doriti sa aflati mai multe detalii strict despre avantaje, asa ca vi le prezentam pe scurt in randurile urmatoare.

  1. Incalzirea inteligenta permite o incalzire mai flexibila

Un argument important pentru producatori in favoarea sistemelor de incalzire cu internet este confortul. Locuitorii pot creste temperatura din incapere atunci cand parasesc biroul, si cu siguranta vor constata ca este cald cand ajung acasa. Daca mergeti acasa mai tarziu decat de obicei, ramane pur si simplu sa luati smartphone-ul sau tableta si sa va setati temperatura camerei sau a camerelor pentru ca pe cand ajungeti acasa sa aveti o temperatura placuta.

Astfel de comenzi personalizate permit economii de 15% comparativ cu incalzirea analogica. Acest lucru este demonstrat de calculele efectuate la Institutul pentru echipamente tehnice de constructie din Dresda (Germania), care au fost comandate de BDH. Rezultatele acestor calcule au determinat pana in prezent multe persoane sa isi indrepte atentia spre termostate de centrala inteligente.

  1. Securitatea datelor cu incalzire inteligenta

O incertitudine care exista in general atunci cand se utilizeaza dispozitive inteligente la domiciliu este securitatea datelor. „S-ar putea de exemplu, ca un infractor sa manipuleze dispozitivul” se gandesc unele persoane. Ei bine, nu este cazul atunci cand discutam despre termostate de ultima generatie, care va ofera cea mai mare siguranta.

  1. Detecteaza cand fereastra este deschisa

Cu un termostat clasic, atunci cand deschideti fereastra casei pentru a aerisi, veti consuma energie in mod inutil, pentru ca tot aerul cald iese afara, iar aerul rece patrunde in casa.

In schimb, atunci cand folositi un termostat de centrala inteligent precum cele de la Salus de exemplu, puteti constata faptul ca termostatul se opreste singur pentru ca are functia de detectare a ferestrei deschise. In acest fel, termostatul nu va mai consuma energie, deci veti observa acest lucru in factura. In schimb, imediat ce va fi inchisa fereastra, termostatul va incepe din nou sa incalzeasca locuinta.

  1. Monitorizarea meteo

Cu un termostat inteligent aveti si acest avantaj dat fiind faptul ca acesta monitorizeaza starea vremii, iar in functie de temperaturile care se arata ca vor urma, se va adapta si va va incalzi locuinta, acesta fiind un alt mare avantaj pe care un termostat inteligent il are de oferit.

Acestea sunt asadar, doar 4 dintre avantajele pe care le are un termostat inteligent de oferit, si datorita carora este recomandat sa optati pentru achizitia unuia in cel mai scurt timp posibil. Veti avea parte si de multe alte beneficii.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu