Ce este SSL-ul si de ce ai nevoie de unul pe site?

Cand doriti sa creati un site web sigur si securizat, aveti nevoie de un certificat SSL. Un astfel de certificat ofera securitate pentru site-ul dvs. web prin criptarea intregului trafic dintre computerul dvs. si site-urile web pe care le vizitati.

Ce este un certificat SSL?

SSL inseamna Secure Sockets Layer. Este un protocol criptografic care ajuta site-urile web sa-si cripteze traficul, astfel incat sa fie protejat de interceptari si interceptari. Certificatele sunt digitale si emise de o terta parte de incredere pentru a securiza conexiunea la internet a unui site web. Cand un utilizator va viziteaza site-ul web, va vedea un lacat verde langa adresa URL din browser, indicand faptul ca site-ul este securizat cu un certificat SSL.

SSL inseamna Secure Sockets Layer. Acestea se mai gasesc sub denumirea te, certificate de securitate pentru server web. Certificatele SSL sunt una dintre cele mai importante piese de securitate pe internet si ar trebui utilizate pe fiecare site web. Neutilizarea SSL poate duce la furtul de date, furtul de identitate si alte consecinte grave.

Ce este un certificat SSL gratuit?

Un certificat SSL gratuit este un certificat care este furnizat de o terta parte fara a necesita nicio plata. Certificatele gratuite sunt de obicei furnizate ca parte a unui serviciu de protectie impotriva virusilor si a altor daunatori web, oferit de software antivirus sau companii de securitate. Aceste servicii vor oferi adesea o incercare gratuita a serviciului inainte de a solicita orice plata. Dupa ce v-ati abonat la serviciu, puteti utiliza certificatul SSL gratuit pentru a va asigura conexiunea site-ului dvs. la internet.

Cum sa obtineti un certificat SSL gratuit?

Daca esti ca majoritatea proprietarilor de site-uri web, probabil ca doriti sa va securizati site-ul cu un certificat SSL. Dar cum procedati pentru a va securiza site-ul? Ei bine, aveti la dispozitie cateva optiuni diferite, iar una dintre ele este sa obtineti un certificat SSL gratuit. Iata cum sa o faci:

  1. In primul rand, va trebui sa gasiti o autoritate de certificare (CA) care va va elibera un certificat SSL gratuit. Exista multe autoritati de certificare populare, asa ca nu ar trebui sa fie greu sa gasesti una care sa functioneze pentru tine. Asigurati-va doar ca CA este de incredere si are o buna reputatie pentru eliberarea certificatelor de calitate.
  2. Dupa ce ati gasit un CA care va va elibera un certificat, va trebui sa trimiteti o cerere catre CA. Aceasta aplicatie va necesita informatii precum numele companiei, adresa si informatiile de contact. De asemenea, va trebui sa furnizati dovada dreptului de proprietate asupra site-ului web (de exemplu, o copie a documentului de inregistrare a site-ului web).
  3. Odata ce CA a primit cererea dvs., va incepe sa emita certificate pentru site-ul dvs. web. Certificatele vor expira dupa o anumita perioada de timp (de obicei trei luni), dar le puteti reinnoi daca este necesar.

In concluzie

Daca sunteti ca majoritatea proprietarilor de site-uri web, probabil ca ati auzit termenul SSL (Secure Sockets Layer) si v-ati intrebat ce este. SSL este un protocol de securitate care foloseste criptarea pentru a va proteja informatiile in timp ce acestea sunt transmise prin internet. Si daca sunteti ca majoritatea proprietarilor de site-uri web, probabil ca doriti sa utilizati SSL pe site-ul dvs. pentru a va asigura ca informatiile vizitatorilor dvs. raman in siguranta.

Mai multe informatii despre SSL

Functia de baza a unui certificat SSL este de a proteja comunicarea server-client. La instalarea SSL, fiecare bit de informatii este criptat. In termeni simpli, datele sunt blocate si pot fi deblocate numai de catre destinatarul vizat (browser sau server), deoarece nimeni altcineva nu poate avea cheia pentru a le deschide.

In timp ce va ocupati de date sensibile, cum ar fi ID-uri, parole, numere de card de credit etc., SSL va ajuta sa va protejati impotriva armatei rautacioase de hackeri si skimmeri. Pe masura ce datele sunt transformate in format de nedescifrat prin SSL, abilitatile hackerilor se dovedesc a fi o sabie fara tais impotriva tehnologiei de criptare de neintrecut a certificatelor SSL.

A doua sarcina principala a unui certificat SSL este de a furniza autentificarea unui site web. Verificarea identitatii este unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste securitatea web.

Nu exista nicio indoiala cu privire la faptul ca internetul este din ce in ce mai inselator. In 2009, un tip a calatorit 400 de mile pentru a intalni o fata pe care o intalnise pe Facebook, doar pentru a descoperi ca a fost pacalit de doi tipi care sustineau un club de fotbal rival. Cu toate acestea, nu toate astfel de povesti sunt amuzante. Au existat cazuri in care oamenii au pierdut mii de dolari pe site-uri false. Aici intervine certificatul SSL.

Cand doriti sa instalati un certificat SSL , trebuie sa treceti printr-un proces de validare stabilit de o terta parte independenta numita Autoritate de Certificare (CA) . In functie de tipul de certificat , CA verifica identitatea dvs. si a organizatiei dvs. Odata ce ti-ai dovedit identitatea, site-ul tau primeste indicatori de incredere care garanteaza integritatea ta. Cand utilizatorii le vad, stiu cu cine vorbesc.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu