Cateva sfaturi pentru crearea unui website

In cazul in care ai nevoie de un site pentru afacerea ta, ai doua mari posibilitati, astfel ca prima si cea mai simpla posibilitate consta in contactarea unei companii care activeaza in domeniu, si care iti va crea site-ul si care se va ocupa de partea de web design.

A doua posibilitate consta in crearea site-ului pe cont propriu, insa aici trebuie sa cunosti o multime de sfaturi despre web design pentru a crea un site ca la carte.

In primul rand trebuie sa stii ca la nivelul de web design, succesul pe care un site il poate cunoaste consta in numarul comenzilor sau in numarul de cereri de oferta pe care le genereaza site-ul. Pentru a avea un site care sa beneficieze de un numar mare de comenzi sau de cereri de oferta, in continuare vei putea descoperi cateva sfaturi foarte utile.

In primul rand trebuie sa stii ca un site porneste de la un logo profesional, dat fiind faptul ca logo-ul reprezinta elementul definitoriu al afacerii tale, iar acesta trebuie sa se gaseasca pe fiecare pagina a site-ului. De preferat ar fi in coltul stanga sus al paginii. Un alt amanunt interesant este acela ca logo-ul trebuie sa contina un link spre pagina principala a site-ului.

Foloseste navigare intuitiva. Acesta este un alt sfat pe care trebuie sa il urmezi pentru ca un site care este greu de navigat sau un site care nu prezinta serviciile sau produsele intr-un mod intuitiv are doar de pierdut, asa ca indiferent de afacerea pe care o detii, atunci cand creezi un site trebuie sa tii cont de regula de 3 click-uri, astfel ca un utilizator de pe orice pagina de pe site, trebuie sa se afle la doar 3 click-uri distanta de formularul de cerere de oferta sau de plasarea in cos a produselor.

Un alt sfat pe care trebuie sa il urmezi in cazul in care iti doresti ca site-ul tau sa aiba succes, este acela de a aerisi textul. Un site cu foarte mult text va fi respins de catre utilizatori foarte rapid pentru ca acestia se plictisesc sa citeasca foarte mult. Cel mai indicat ar fi deasemenea sa lasi spatii intre paragrafe.

Este neaparat sa folosesti culorile potrivite pe site, pentru a reusi sa pastrezi clientii cat mai mult timp pe site. De exemplu, daca detii o firma de pompe funebre, atunci cu siguranta pe site trebuie sa se vada foarte mult negru. In schimb, daca detii o firma care comercializeaza pamant pentru flori, ai nevoie de culori precum verde care sa reprezinte florile si maro care sa reprezinte pamantul. Important de stiut este faptul ca nu trebuie sa folosesti mai mult de 3 culori.

Deasemenea este foarte important sa folosesti fonturi care sa fie compatibile cu orice browser, si referitor la browsere, trebuie sa iti testezi site-ul dupa creare in cat mai multe browsere si la cat mai multe PC-uri sau dispozitive mobile diferite.

Asadar, acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti daca vrei sa iti creezi pe cont propriu un site.

 

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu