Cum iti poti alege cea mai buna pilota?

Modul in care dormim este foarte personal. Unii o fac cu un picior pe afara si complet dezveliti, in timp ce altii fac ca o minge asternutul de sub ei. Apoi, exista nivelul termic al fiecaruia sau sezonul anului in care ne aflam, aspecte care ar trebui sa influenteze, fara indoiala, alegerea corecta a pilotei.

In primul rand, ce este o pilota?

Pilota este un bun izolator care iti mentine caldura corpului in pat, fara a fi nevoie sa folosesti paturi. Se compune din doua straturi de tesatura cu umplutura in interior. Perimetrul sau este cusut, precum si intregul sau interior, astfel incat umplutura sa fie perfect distribuita pe intreaga sa suprafata.

O pilota nu este o patura, desi pot fi facute cu aceleasi tesaturi. Paturile nu au de obicei umplutura – iar daca o au, este foarte usoara si subtire –, motiv pentru care sunt folosite in principal vara sau ca element pur si simplu decorativ.

Pilota, pe de alta parte, este o haina care, in functie de greutatea sa (cantitatea de umplere pe care o are pe metru patrat) ne va adaposti mai mult sau mai putin. Dar chiar daca vorbim despre o pilota cu umplutura maxima, lejeritatea sa este spectaculoasaun factor care a ridicat-o pe podiumul bestsellerurilor in detrimentul paturilor (aproape uitate).

In plus, pot purta un numar nesfarsit de tratamente – impotriva acarienilor, bacteriilor, petelor, focului etc. – Care le fac cea mai apreciata parte din lenjeria de pat, in special de catre persoanele care sufera de alergii.

Vezi pilota calduroasa de iarna 200×220 Somnart, Superior Plus si alege dimensiunea potrivita pentru tine.

O pilota pentru fiecare stil

Modul in care pilota se potriveste patului le face sa influenteze semnificativ estetica dormitorului. Acest factor si greutatea sa sunt punctele de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un anumit model:

Pilota “reglabila”

Particularitatea sa este ca se conformeaza patului ca o manusa. De fapt, nu atarna acoperind marginile patului, ci se pliaza sub salteaua in sine ca si cum ar fi un cearceaf.

Acesta este motivul pentru care este utilizat in principal pe paturi de tip canapea sau paturi de copii, lucru care le face perfecte pentru camerele pentru copii si tineri. Si, datorita senzatiei de lejeritate pe care o transmit, ele sunt cea mai potrivita optiune pentru camerele cu cativa metri patrati sau cu un aspect tineresc. Prin urmare, veti gasi sute de modele tineresti cu mesaje sau personaje si motive pentru copii.

Pilota din amestec de fibre

Dupa cum sugereaza si numele, este un amestec intre mai multe tipuri de fibre. Astfel, partea care acopera zona superioara a patului este realizata din tesatura captusita si cusuta – in timp ce partile laterale sunt realizate cu o tesatura corpolenta, dar fara umplutura. Acest articol de este exclusiv pentru un stil clasic, deoarece patul va arata intotdeauna elegant si perfect.

Design-urile pe care le veti gasi pentru aceste pilote sunt, de asemenea, clasice, evidentiind finisajele luxoase. Pentru a proteja pilota si a o pastra in conditii bune, este recomandat sa fie utilizata o husa de protectie pentru aceasta.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu