Cum să alegi cel mai potrivit fierăstrău pentru tăierea lemnului?

Fie pentru tăierea copacilor doborâți, pentru toaletarea grădinii după o furtună sau pentru lucrul general cu lemnul, un fierăstrău este un instrument valoros pentru prelucrarea lemnului și pentru gestionarea unei proprietăți. Odată cu progresele în tehnologia bateriilor, există mai multe opțiuni de fierăstrău din care puteți să alegeți.

Un fierăstrău puternic cu gaz este potrivit pentru tăierea copacilor medii și mari, un fierăstrău electric cu fir sau cu baterie este o opțiune excelentă pentru tăierea crengilor sau îndepărtarea copacilor de talie mică, în timp ce un fierăstrău cu masă poate fi folosit pentru prelucrarea lemnului.

Fierăstraile variază în dimensiune, de la modelele mici de 20-25 cm potrivite pentru tăiere până la fierăstraie mari de 40-50 cm care pot doborî copacii mari sau pot prelucra felii de lemn cu diametrul mare. Cu atât de multe dimensiuni și tipuri de fierăstrău disponibile, selectarea modelului potrivit poate fi o provocare.

Tipuri de fierăstraie pentru tăierea lemnului

Un fierăstrău poate să fie alimentat cu gaz sau poate să fie electric, acesta din urmă incluzând opțiuni de alimentare cu baterii cu fir și fără fir. Fiecare tip are avantaje care le fac mai potrivite pentru diferite aplicații.

Fierăstrăul cu gaz. Este unul dintre cele mai puternice tipuri de fierăstraie disponibile. Este alimentat cu un amestec de combustibil de gaz și ulei. Majoritatea fierăstraielor pe gaz au dimensiuni cuprinse între 32 și 40 de cm. În general, acestea funcționează mai repede decât fierăstrăul electric, ceea ce le face potrivite pentru lucrări mai mari, cum ar fi îndepărtarea copacilor medii și mari.

De asemenea, sunt mai potrivite pentru tăierea lemnelor de esență tare, cum ar fi stejarul și mesteacănul. Fierăstrăul pe gaz poate funcționa aproximativ 40 de minute până la o oră cu un singur rezervor de gaz, în funcție de modalitatea în care este utilizat. Acesta necesită mai multă întreținere pentru ca motorul să funcționeze corect și costă mai mult decât fierăstrăul electric cu fir.

Fierăstrăul electric. Fierăstrăul electric include atât fierăstrău cu fir, cât și fără fir, alimentate cu baterii. Mai puteți opta și pentru fierăstrău circular staționar cu masă Evolution 255 mm, care este cel mai complex model de fierăstrău, potrivit pentru o multitudine de aplicații.

Fierăstrăul cu cablu de alimentare standard se conectează la o priză de 110 volți, în timp ce modelele alimentate cu baterii folosesc baterii litiu-ion reîncărcabile. Multe modele de fierăstraie electrice sunt mai silențioase, păstrându-și totuși eficiența și performanța.

Fierăstrăul electric cu fir are acces la o sursă constantă de putere de 110 volți, ceea ce îi oferă o viteză mai mare a lanțului și mai multă putere decât omologii fără fir. Fierăstrăul alimentat cu baterii are o viteză mai mică a lanțului, ceea ce îl face mai potrivit pentru tăierea ramurilor și tăierea în principal a lemnelor de rășinoase precum pinul.

De reținut că fierăstrăul electric nu va funcționa corect cu toate prelungitoarele. În general, cu cât lungimea prelungitorului este mai mare și cu cât amperii fierăstrăului sunt mai mari, cu atât ecartamentul cablului trebuie să fie mai gros.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu