5 sfaturi practice pentru a-ți menține mașina într-o stare excelentă

În zilele noastre, mașina este un bun esențial ce îți asigură mobilitatea. Cu toate acestea, costurile necesare sunt unele destul de costisitoare, însă ele pot fi prevenite prin soluții ce te vor ajuta să o păstrezi într-o stare excelentă. Verificarea și schimbul pieselor și accesoriilor la timp, îți vor asigura călătorii îndelungate fără probleme.

       Pentru toate acestea, ai nevoie de produse de calitate pe care să le menții într-o stare funcțională corectă. Mai jos vei găsi o listă cu 5 pași ce te vor ajuta să economisești bani pe termen lung.

Iată 5 sfaturi practice și economice de întreținere a mașinii tale!

  1. Verificarea nivelului de ulei

       Verificarea periodică a uleiului, precum și schimbul acestuia la nevoie, previne uzura excesivă, menținând motorul lubrifiat. Pentru control, deschide capota, extrage tija de măsurare care să află în canal, curăță-o, iar apoi este necesar să o introduci înapoi pentru a verificare. Este necesar ca nivelul să fie între limitele de minim și maxim înscrise pe tijă. Este o operațiune simplă și rapidă, ce poate preveni probleme mai grave.

  1. Înlocuiește filtrele de aer

       Filtrele de aer au un rol important în buna funcționare a motorului. Ele mențin aerul cald ce intră în motor, reușind să împiedice particulele de praf sau impuritățile ce pot pătrunde. Pentru înlocuire, apelează la un service specializat ce îți poate asigura servicii de calitate. Nu este un proces complicat, însă mecanicii vor reuși să îți verifice starea filtrelor de aer, iar mai apoi dacă este cazul, să le înlocuiască.

  1. Verificarea plăcuțelor de frână

       Plăcuțele de frână sunt componente esențiale în buna funcționare a vehiculului. Tocmai de aceea, este foarte important ca acestea să fie verificate sau schimbate regulat. Și în cazul acestui proces este recomandat să apelezi la un service. Plăcuțele de frână au un rol important în siguranța ta, tocmai de aceea e bine să apelezi la persoane bine pregătite.

  1. Menținerea nivelului corect al lichidelor

       În afară de uleiul pentru motor, mai este nevoie să verifici și lichidul de răcire, cel de frână, iar lista poate continua în funcție de opțiunile mașinii tale. Verifică regulat nivelul acestora pentru a fi în parametri optimi de utilizare. Optează pentru produse de calitate pentru a preveni posibilele probleme.

  1. Menținerea pneurilor într-o stare bună

       Monitorizează starea pneurilor și menține-le într-o stare bună conform indicațiilor sale. Păstrarea anvelopelor în parametrii normali, nu doar că va contribui la siguranța ta în timpul condusului, ci și la eficiență și economisirea pe termen lung a costurilor. În funcție de sezon, iarnă sau vară, trebuie să ai mașina echipată corespunzător conform prevederilor legale. Însă există o variantă mai comodă. Utilizarea unor anvelope all season îți va oferi o mașină sigură pentru orice anotimp. Intră pe e-roti.ro și descoperă pneurile all season potrivite pentru mașina ta. Înainte de a comanda, verifică dimensiunile, pe care le poți găsi în cartea mașinii.

       Așadar, ține cont de acești pași pentru a te putea bucura de călătorii în siguranță alături de cei dragi. Prin practicarea acestora, vei reuși să îți păstrezi mașina într-o stare excelentă pe termen lung.

Sursa foto:freepik.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu