Volskswagen Beetle EV asteapta inca unda verde

Beetle-ul de pe benzina va iesi din productie anul viitor, insa exista sanse ca zvonurile sa devina realitate si sa nu fim nevoiti sa ne luam ramas bun definitiv de la celebra masinuta de oras care a nascut pasiuni in randul iubitorilor de masini mici.
O versiune electrica a celebrului Beetle inca este in discutie si asteapta unda verde din partea executivilor de la Volkswagen.

Potrivit revistei britanice Autocar, Beetle-ul electric va fi construit pe platforma MEB a celor de la Wolkswagen pentru vehicule electrice, alaturi de alte modele I.D, dar va fi o versiune cu patru usi, mai degraba decat clasicul model cu doua usi.

Motivul unei asemenea schimbari este versatilitatea, iar Volkswagen a mai luat in considerare si in trecut o varianta de Beetle cu patru usi, insa pana in prezent nu a trecut si la actiune in acest sens.
Designerul sef al celor de la VW, Klaus Bischoff, crede ca VW ar putea sa faca asa numitul New Beetle mai atractiv daca ii va adauga mai multe usi si mai mult confort interior. Mai ales ca masina actuala, desi este atragatoare din punct de vedere vizual, nu a avut cifrele de vanzari pe care compania le astepta la lansarea sa, in 2011. “Beetle-ul de astazi este un coupe sau o decapotabila cu doua usi foarte atractiv, dar numarul de masini care pot fi vandute din acest model este unul limitat, pentru ca este un produs de nisa”, spune Bischoff, citat de revista Autocar.

“Daca te uiti la MEB, cel mai scurt ampatament (posibil) este varianta I.D (hatch). Daca iei acest ampatament si faci Beetle-ul pe el, ai destul spatiu, astfel incat sa nu mai existe niciun fel de compromis in ceea ce priveste functionalitatea. Asadar, ar putea fi o masina atragatoare”. Desi Bischoff a facut o schita a modului in care ar putea arata in viitor un Beetle electric cu patru usi, el spune ca va dura cam 2-3 ani pana cand Volkswagen va decide daca il va construi sau nu.

Directorul de design de la Volkswagen adauga ca, in primul rand, compania ar trebui sa se focuseze pe producerea de masini electrice care se vor vinde in volume mari inainte sa ia o decizie privitoare la Beetle sau la alte modele. “Responsabilitatea noastra este sa demaram pe zona masinilor cu volum. Apoi putem trece la masini mai exotice si la zona emotionala”, spune Bischoff, citat de Autocar.

Gama I.D vine pe piata in 2020

Gama I.D de vehicule electrice de la Wolkswagen este programata de lansare in anul 2020 si va demara cu un hatchback electric de baza, similar cu popularul Golf.

Potrivit declaratiilor facute de CEO-ul Wolkswagen, Herbert Diess, pentru revista Autocar, noua divizie I.D va avea nevoie si de niste masini “emotionale” pe langa modelele sale basic. Una dintre acestea va fi modelul I.D Buzz, un model care ne duce inapoi in istorie, catre originalul VW KombiVan, care a devenit unul dintre cele mai iconice vehicule in anii 60 si 70. “Daca vom vrea sa facem un Beetle electric, va fi mult mai bun decat modelul de astazi, mult mai apropiat de istorie, pentru ca va avea tractiune pe spate”, era declaratia pe care Diess o facea in urma cu cateva luni, atunci cand de altfel CEO-ul sublinia si ca noua platforma MEB a companiei este extrem de adaptabila la designuri multiple. “Avem sanse mari pe partea electrica. Se pot crea derivate, foarte eficient, pentru ca avem o platforma foarte flexibila. Putem face lucruri frumoase: tractiune spate, tractiune fata, sau tractiune integrala”, spunea Diess, lasand la randul sau loc sperantei la un Beetle electric.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu