Tipuri de fotografii pe care ar trebui sa le cunosti?

Tipuri de fotografii pe care ar trebui sa le cunosti?Este util sa intelegi diferitele tipuri de fotografii realizate in zilele de astazi. De altfel, poate fi extrem de important, atunci cand vizualizezi o gama larga de tipuri si stiluri fotografice, sa intelegi ce reprezinta acestea si sa te inspiri din creatiile fotografice ale diferitilor artisti.

In acest mod vei putea testa diferite tipuri de fotografii si sa alegi stilul care ti se potriveste cel mai bine. Pentru mai multe informatii cu privire la serviciile foto, poti accesa Flyartproduction.ro. In ciuda faptului ca acest articol nu acopera in intregime toate tipurile de fotografie, vei putea afla informatii despre cele mai populare dintre acestea.

  • Fotografierea obiectelor create de om

Fotografia de produs

O ramura a fotografiei comerciale este fotografia de produs. Acestea se realizeaza intr-un studio, cu lumina foarte buna, care va accentua caracteristicile produsului fotografiat. In anumite cazuri, acest tip de fotografie se poate realiza chiar si in aer liber sau in alte locatii. Ca si in cazul reclamelor, principalul scop al fotografului de produs este acela de a surprinde o imagine, care se potriveste cu viziunea companiei in cauza.

Fotografia culinara

Fotografia produselor alimentare a devenit extrem de populara in ultimii ani datorita retelelor sociale. Anterior, aceasta a fost un subgen de fotografie a reclamelor, cartilor de bucate, meniurilor si asa mai departe, insa in prezent a devenit un gen de sine statator.

Indiferent de rezultatul final, aceste tipuri de fotografii vor prezenta preparatele culinare in cel mai apetisant mod posibil. Uneori, fotografii culinari vor inlocui alimentele reale cu inlocuitori artificiali care au un aspect mult mai placut, cum ar fi lipiciul in locul laptelui sau crema de pantofi in locul sosului BBQ.

  • Fotografia in natura

Macro

Unul dintre cele mai accesibile tipuri de fotografie este macro, acesta fiind arta de a captura creaturi mici, precum si obiecte carora nu le acordam suficienta atentie in viata de zi cu zi. Fotografia macro este de obicei asociata cu imagini care prezinta obiecte nano (micro cipuri), insecte si flori, precum si fulgi de zapada sau picaturi de apa.

De cele mai multe ori fotografia macro este confundata cu fotografia „de aproape”. Totusi, cea din urma nu poate fii la fel de bine marita ca o adevarata lucrare macro, insa izoleaza o mica portiune dintr-un obiect, care nu iese in evidenta daca o privim cu ochiul liber.

Fotografie aeriana

De cele mai multe ori, fotografii nu stiu cum sa clasifice acest tip de fotografie: o ramura a landscape-ului sau este un gen de sine statator. Totusi, fotografia aeriana este extrem de populara in zilele de astazi datorita aparitiei dronelor. Acest tip de fotografie prezinta, de asemenea, imagini realizate la mare altitudine (vaile muntilor), precum si imagini in care subiectul este creat de om (orase care au cladiri impunatoare).

Peisajul

Fotografia de tip landscape este un alt mod de a numi peisajul. Aceasta implica realizarea de fotografii care au ca si scena principala naturala – adesea un peisaj maret, iar uneori o scena mai mica si intima. In acest mod, privitorul va fi adus in mijlocul naturii si va putea surprinde diferite elemente ale compozitiei, care ii vor atrage atentia. Landscape-ul este unul dintre cele mai populare stiluri de fotografie, derivand din mai multe subgenuri, cum ar fi fotografia pe timp de furtuna sau peisajele marine.

Totodata, landscape-ul include si fotografii care au ca subiect principal „peisajul urban”, precum si scene din diferite zone rurale si din suburbii.

  • Fotografierea oamenilor

Portrete

Cel mai popular tip de fotografie, care prezinta figura umana, este portretul, iar aria de acoperire este foarte mare. Se pot realiza portrete de familie, fotografii artistice, precum si lucrari comerciale. Adesea, scopul portretizarii este de a accentua caracterul unui subiect – de a surprinde personalitatea si emotia unui individ intr-o imagine.

Portretul este, de asemenea, un gen destul de accesibil in ansamblu, care nu necesita mai mult de un singur obiectiv primar si blit. Daca acesta este un gen de fotografie care ti se potriveste, ai putea sa investesti in echipamente extra, cum ar fi lumini puternice si un background impunator.

Totusi, pentru a surprinde emotia subiectului, ar trebui sa studiezi anumite aspecte ce tin de domeniul artistic, cum ar fi: compozitia, incadrarea si editarea.

Fotografia de nunti

Unul dintre cele mai importante evenimente din viata multor oameni este nunta, iar acest lucru inseamna ca fotografiile de la acest eveniment trebuie sa fie perfecte. Totodata, fotografii trebuie sa stie cu exactitate cum sa foloseasca o camera si cum sa surprinda emotiile oamenilor. Acesta este un tip de fotografie dificil de abordat, deoarece vei avea o singura sansa pentru a realiza o fotografie buna.

Fotografia de eveniment

In afara de nunti, exista numeroase evenimente care merita sa fie fotografiate, de exemplu, evenimentele corporative, concertele sau paradele. Daca doresti sa realizezi astfel de proiecte, va trebui sa te astepti la un ritm rapid de munca si interactiuni umane. Aceste tipuri de fotografie pot transmite emotii, astfel incat spectatorii sa poata retrai momentul la care au luat parte.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu