Termostatul de camera : avantaje si caracteristici specifice ale acestuia

Termostatul de camera : avantaje si caracteristici specifice ale acestuiaTermostatul de interior este un dispozitiv foarte practic si functional, datorita caruia poti seta orice temperatura in camera, precum si controla consumul de incalzire centrala. Cand decizi sa cumperi un termostat, acorda atentie afisajului, butoanelor si functiilor acestuia.

Ce sunt si ce avantaje au termostatele de camera?

Un termostat iti permite sa reglezi si sa controlezi temperatura dintr-o casa sau un apartament. Astfel de echipamente sunt utile in primul rand persoanelor care doresc sa controleze o instalatie de incalzire centrala.

Capacitatea de a seta temperatura in apartament este un mare avantaj datorita confortului membrilor gospodariei.  Astfel, temperatura camerei iti permite sa setezi temperatura care se potriveste persoanelor care stau in camera. Datorita acestui fapt, nu exista probleme precum inghetarea, supraincalzirea sau transpiratia.

O temperatura prea scazuta sau prea ridicata are un impact negativ asupra functionarii umane, deoarece este mai greu sa te concentrezi, sa studiezi, sa lucrezi sau doar sa dormi si sa te odihnesti.

Termostatul de camera rezolva suplimentar problema facturilor de incalzire prea mari. Prin urmare, se poate considera ca pretul termostatului in sine este foarte mic in comparatie cu costul energiei electrice sau al gazului.

Merita sa stii ca un sistem convenabil de control al temperaturii are, de asemenea, un efect bun asupra sanatatii gospodariei, dar si membrilor acesteia, deoarece racelile sunt mai putin frecvente din motive precum lipsa frigului sau supraincalzirea. Termostatele de camera sunt o solutie din ce in ce mai populara in multe locuinte.

Atunci cand alegi un termostat de la Salus Controls, retine ca dispozitivele fara fir sunt cele mai usor de montat si instalat. Astfel de produse pot fi montate oriunde pe perete, facandu-le foarte convenabile de utilizat. In cazul termostatelor cu fir, este necesar sa montezi dispozitivul intr-un loc unde cablurile nu pot fi vazute.

Termostatul inteligent de camera: functii suplimentare

Termostatele inteligente au toate functiile unui termostat de camera programabil si – in functie de tip – multe altele suplimentare, de exemplu:

  • controlul mai multor circuite in acelasi timp (calorifer si incalzire prin pardoseala),
  • controlul sistemului de apa calda,
  • limitarea temperaturii maxime si minime a apei in instalatie,
  • setarea timpilor minimi de pornire si oprire a arzatorului,
  • program automat de pornire pentru incalzirea prin pardoseala a apei.

Cum functioneaza un termostat de camera: controlul temperaturii

Controlul se bazeaza pe o caracteristica de incalzire programata numita curba de incalzire. Aceasta curba determina relatia dintre temperatura aerului exterior si temperatura apei care iese din cazan.

Prin urmare, apa este furnizata caloriferelor la o temperatura adecvata temperaturii exterioare curente. Termostatul de camera poate fi echipat suplimentar cu un senzor de temperatura intern. Aceasta optiune permite corectarea automata a caracteristicii de incalzire programate.

Unde se instaleaza termostatul?

Conditia pentru functionarea corecta a sistemului de control bazat pe un termostat care reactioneaza la schimbarile de temperatura din camera este amplasarea corecta a elementului care reactioneaza la modificarile acestei temperaturi.

De obicei, este amplasat in carcasa controlerului, astfel incat locul de instalare nu poate fi selectat numai pe baza accesului convenabil la acesta.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu