Sa fii sau sa nu fii un ajutor de bucatar?

Pentru multi, munca este un lucru pe care il faci pentru a castiga bani, pentru foarte multi dintre bucatari, munca este pasiunea lor. Daca iti place sa gatesti si esti pasionat de mancare, atunci de ce sa nu iti dezvolti interesul pentru gatit si sa-l transformi intr-o cariera de succes?

Daca ai talente culinare si esti dispus sa lucrezi din greu, a fi bucatar este o slujba plina de satisfactii si interesanta si una care este ceruta, numarul de locuri de munca de bucatar la nivel mondial crescand zilnic. Ce implica insa meseria de ajutor de bucatar si care sunt aspectele obligatorii care trebuie sa se regaseasca in fisa postului ajutor bucatar?

Ajutoarele de bucatari lucreaza direct sub bucatarii-sefi pentru a ajuta la administrarea unei bucatarii si sunt de obicei gasiti in restaurantele de ultima generatie. Sous-bucatarul (care inseamna „sub” in franceza) il ajuta pe bucatarul-sef. In calitate de asistent, acestea este responsabil cu bucataria si personalul in absenta bucatarului-sef.

Acesta va gati, va condimenta mancarea si va pregati o varietate de feluri de mancare, in acelasi timp fiind responsabil si de prezentarea generala a felurilor de mancare clientilor. Gestionarea altor muncitori din bucatarie, delegarea sarcinilor, pastrarea stocurilor de alimente necesare in bucatarie si estimarea cantitatii de alimente necesare in fiecare zi sunt cateva dintre sarcinile pe care le are un ajutor de bucatar.

Cel mai bine clasat bucatar dintr-un restaurant este un bucatar executiv sau sef. Ajutorul de bucatar  este al doilea din lantul de comanda dintr-o bucatarie. In calitate de ajutor de bucatar, sarcinile acestuia pot include pregatirea ingredientelor pentru bucatarul-sef, taierea fructelor si legumelor, amestecarea condimentelor, pregatirea carnii sau alte sarcini de acest fel.

De asemenea, acesta poate pregati mancaruri pentru superiorii sai sau pot fi responsabili de alimentarea bucatariei cu tot ce este necesar pentru functionarea optima sau de mentinerea curateniei zilnice in spatiile de lucru.

In continuare este un rezumat al catorva dintre cele mai importante sarcini din fisa postului unui ajutor de bucatar.

Remediaza cu incredere problemele din bucatarie

Cand bucatarul-sef este plecat, ajutorul de bucatar trebuie sa remedieze orice problema care ar putea aparea in bucatarie. Ramanerea fara ingrediente, neintelegerile dintre bucatari sau problemele din bucatarie intra in sarcina ajutorului de bucatar pentru a fi rezolvate. Cu cat ai mai multa experienta de lucru intr-o bucatarie, cu atat e mai probabil sa ai de-a face cu probleme in bucatarie.

Cand esti intervievat pentru o functie de ajutor de bucatar, asigura-te ca vorbesti despre modul in care ai rezolvat problemele si neintelegerile din cadrul echipei de lucru.

Lucreaza sub presiune

A lucra ca bucatar poate fi oricum stresant, dar ca ajutor de bucatar vei avea si mai multe responsabilitati pe umeri. Trebuie sa arati ca poti face fata presiunii si ca poti face fata sarcinilor cu calm.

Instruirea altor bucatari

Majoritatea asistentilor de bucatari sunt responsabili pentru instruirea personalului nou si pentru introducerea acestuia in echipa. Deoarece fiecare bucatarie de restaurant este diferita, aceasta este o responsabilitate importanta.

Arata ca esti potentialul viitor bucatar-sef: poarta uniforma corect

Ajutorul de bucatar trebuie sa fie un exemplu pentru restul echipei sale. Nu este potrivit daca nu porti uniforma corecta pentru munca. Impreuna cu tinuta, este important ca ajutorul de bucatar sa poarte pantofi anti-alunecare in bucatarie pentru a reduce sansele de a aluneca sau de a cadea la locul de munca.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu