Rolul avocatului penal si de ce conteaza atat de mult sa stim asta

Avocatii joaca rolul de a apara drepturile si obligatiile persoanelor fizice, atat fizice, cat si juridice; Prin urmare, este extrem de important sa cunoastem rolul avocatului penal si de ce este important sa avem sfaturi in toate procesele.

Cand vorbim despre un avocat penal sau un avocat specializat in drept penal, ne confruntam cu un profesionist in domeniul juridic a carui functie principala este de a apara drepturile clientului sau in fata instantelor de judecata; in mod normal, pentru infractiuni legate de Codul penal. Prin urmare, este un element fundamental al sistemului judiciar care va incerca sa ajute persoana sa castige procesul si reprezinta argumentul.

Contrar a ceea ce se intampla in alte ramuri ale cunoasterii, legea nu este o stiinta exacta si absoluta; dar este o stiinta in care componenta subiectiva si interpretativa are o relevanta.

Initial, exista procese penale in care cifra avocatului si a procurorului este obligatorie; Pe de alta parte, in altele – infractiuni minore – angajarea serviciilor acestor doi profesionisti este optionala; adica persoana isi poate angaja in mod liber serviciile.

Cu toate acestea, in ambele cazuri este recomandabil sa aveti sprijinul si consilierea unui avocat penal; din moment ce el cunoaste legea si va desena o cale, un plan sau o istorie pentru a-si obtine pretentiile. Datorita discursului avocatului, clientul poate fi achitat sau condamnat; prin urmare, este, de asemenea, important pentru infractiunile minore. Vezi detalii pe avocat Si-law.

Ce calitati si formare ar trebui sa aiba un avocat penal?

Ca orice alt avocat, pentru a putea practica aceasta profesie trebuie sa fiti absolvent sau absolvent de drept, sa aveti o diploma de master in accesul la profesia juridica si sa treceti examenul de admitere necesar pentru a putea fi colegial.

Odata ce aceste proceduri au fost finalizate, tanarul avocat poate profesa in orice ordin jurisdictional (cu exceptia armatei) pentru a apara oamenii in orice ramura a legii. Numai falimentul (procesul civil-comercial) necesita o experienta de 5 ani pentru a putea gestiona aceste cazuri.

Cu toate acestea, desi orice avocat poate reprezenta argumentul si apararea unei alte persoane, este convenabil ca acei avocati care se specializeaza in subiectul dreptului penal sa aiba o serie de abilitati umane:

  • 1) Vorbitul in public: este recomandabil ca avocatul specializat in acest domeniu sa formeze abilitati de oratorie sau de vorbire in public; deoarece aproape toate procesele penale se desfasoara la vedere si in functie de capacitatea avocatului de a comunica, procesul poate fi castigat sau pierdut.
  • 2) Nu exista frica de adversar. In mod normal, de cealalta parte va fi acuzatul sau acuzatorul, compus dintr-o alta persoana si, eventual, va avea un alt avocat care sa-si gestioneze apararea. Nu puteti fi intimidat de niciun element care este conform cu cealalta parte, precum si cu martorii cauzei.
  • 3) El trebuie sa aiba puterea de a convinge oamenii.
  • 4) La fel ca toti avocatii, acestia trebuie sa studieze si sa se recalifice continuu. Odata cu multiplicarea legilor si reglementarilor din cauza globalizarii, avocatii de astazi sunt la mare cautare, dar trebuie sa ramana instruiti pentru a nu pierde cele mai recente tendinte de solutionare a conflictelor.

De ce este important sa angajam un avocat penal?

Cand studiem dreptul penal in cariera de drept, vedem cum trebuie sa stapanim atat partea generala, cat si partea speciala. Ambele sunt importante atunci cand vine vorba de a duce l bun sfarsit un proces.

Datorita partii speciale, putem limita perfect tipul de infractiune pe care o persoana care urmeaza sa fie judecata ar fi comis-o. In aceasta parte, totul este foarte logic, iar avocatul are doar capacitatea de a aplica factori agravanti si atenuanti pentru a reduce sau prelungi sanctiunile.

Cu toate acestea, datorita studiului partii generale, avocatul cu cunostinte despre aceasta contributie a dreptului penal poate dezvolta un discurs la:

  • 1) a acuza o persoana de crima
  • 2) a exclude vina unei persoane

Pentru a face acest lucru, trebuie sa asambleze o poveste care se va traduce intr-un discurs cu dovezi si cauze de justificare a faptelor.

Aceasta sarcina pare mai simpla decat este in realitate; Din moment ce ne asumam adesea rolul de protagonisti ai filmelor de cinema si credem ca totul este atat de simplu atunci cand vine vorba de justificarea comportamentelor. In practica, insa, este mai dificil decat pare; deoarece de multe ori ceea ce consideram doar din punct de vedere social, nu este legal.

Avocatul penal cunoaste perfect legile si jurisprudenta; stiind ce probe sa mearga pentru a-si castiga pretentiile si pentru a dezvolta o poveste credibila pentru instanta si procuror.

In anumite ocazii, este de preferat sa castige partial procesul, elaborand o poveste in care inculpatul va avea o pedeapsa minima cu inchisoarea sau; chiar si sa plateasca doar o amenda si despagubiri pentru repararea daunelor.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu