Pompe cu tocator sau pompe obisnuite? Asemanari si diferente notabile

Casele aflate intr-o zona izolata nu au acces la retea publica de apa. De asemenea, canalizarea este si ea de multe ori absenta in unele regiuni ale tarii noastre. Astfel, devin necesare surse alternative prin care sa se obtina acces la apa curenta. De asemenea, oamenii monteaza si fose septice. Atat pentru obtinerea apei menajere, cat si pentru tratarea foselor si lucrarile de canalizare, pompele de apa reprezinta o solutie excelenta. In cazul in care obiectivul este acela de a obtine apa curenta, pompele de apa submersibile sunt varianta cea mai populara.

Pentru curatarea foselor septice si lucrarile de canalizare, se utilizeaza pompe cu tocator. Intre cele doua variante exista multe elemente comune, insa si elementele care le fac sa se deosebeasca sunt remarcabile. In continuare, vei putea descoperi tot ceea ce trebuie sa stii despre particularitatile pompelor cu tocator si ce le aseamana si diferentiaza prin comparatie cu cele obisnuite. Totodata, vei putea descoperi de unde ai ocazia sa achizitionezi pompe de calitate la preturi excelente.

Pompe cu tocator vs pompe obisnuite

Pompele de apa sunt aparate care au rolul de a impinge apa catre suprafata. Concret, ele trebuie sa fie scufundate complet in apa, pe care o imping spre suprafata cu ajutorul unui motor foarte puternic. Acest lucru se intampla dupa ce apa este trasa in pompa, in admisie. Rotorul este componenta care impinge, ulterior, lichidul catre suprafata. Pompa are avantajul ca este foarte economica, prin comparatie cu hidroforul. In plus, ea nu este zgomotoasa si nu necesita o camera tehnica in care sa fie montata.

Din punct de vedere al tipologiei, pompele de apa curata sunt variantele comune, utilizate de cele mai multe gospodarii. Acestea pot functiona la adancimi de peste 30 de metri. Sunt solutia perfecta pentru fantani si izvoare din care se extrage apa pentru consum menajer. Pompele obisnuite sunt utilizate si pentru golirea rezervoarelor sau evacuarea apei rezultate in urma inundatiilor. Totodata, ele sunt variante populare in mediul rural pentru ca genereaza apa necesara irigatiilor.

Pompe cu tocator sau pompe obisnuite Asemanari si diferente notabile1

Pompa cu tocator este o varianta speciala de pompa, deoarece are capacitatea de a gestiona si apa bogata in reziduuri. Este important de stiut ca dimensiunile acceptabile ale reziduurilor pot varia de la model la model. Pompele de acest fel sunt produse din materiale dure, precum fonta sau inoxul. Ele sunt extrem de rezistente la coroziune si pot fi folosite pentru eliminarea apelor murdare din fose septice, haznale sau canalizari.

Tocatorul din dotarea diverselor variante de pompe cu tocator este produs din otel si are rolul de a micsora reziduurile de dimensiuni mari, in asa fel incat ele sa poata fi eliminate fara probleme din fosele septice sau din canalizare. Importanta lui este una deosebita, tocmai de aceea trebuie sa alegi o pompa cu tocator solid si cu o putere ridicata, care sa iti ofere eficienta de care ai nevoie in gospodarie.

Intra pe TopStrong.ro si descopera cele mai performante modele de pompe cu tocator. Produse de branduri de renume, acestea garanteaza performante excelente si o rezistenta indelungata. Profita si tu de preturile excelente si asigura-te ca gospodaria ta are tot ce ii trebuie pentru a-ti asigura un nivel de confort cat mai ridicat!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu