Perete despărțitor mobil: cum să creezi zone funcționale și flexibile în locuința ta

Crearea a două spații distincte într-o încăpere, optimizarea spațiului, izolarea unei încăperi…nu ai nevoie nici să spargi pereți, nici să zidești unii noi. Cea mai bună soluție este să mizezi pe un perete despărțitor mobil. Este o soluție ideală mai ales pentru spațiile mai mici pentru a separa o încăpere în două sau pur și simplu pentru a crea cel mai frumos și mai contemporan decor.

Perete despărțitor mobil: ce este și cât de util este?

Un perete despărțitor mobil sau un panou despărțitor camera este o structură care îți va permite să divizezi spațiul, bucurându-te de două spații distincte. Putem vorba în acest caz despre perete despărțitor living, locul de luat masa sau chiar baie.

Spre deosebire de partițiile fixe, partițiile mobile pot fi mutate, rearanjate sau îndepărtate în funcție de necesități. În general, acestea sunt alcătuite din panouri care pot fi asamblate și dezasamblate cu ușurință. Datorită naturii lor flexibile, acestea oferă o soluție practică pentru separarea temporară sau permanentă a spațiilor din casa sau biroul tău.

Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi un panou despărțitor cameră?

Atunci când alegi pereții despărțitori mobili pentru casa ta este important să iei în considerare nevoile tale specifice, dar și spațiul disponibil. De asemenea, va trebui să te asiguri că tipul de peretele despărțitor pe care îl alegi este potrivit pentru încăperea în care va fi instalat.

Odată ce ai stabilit aceste criterii, poți începe să căutați tipul de partiție care se potrivește stilului și bugetului tău. Dacă ai nevoie și tu de un astfel de perete în cameră sau de un perete despărțitor living, este important să îl alegi pe acesta cu cea mai mare grijă. Diferite elemente trebuie să fie luate în considerare pentru a-l alege:

  • Decorul: Este esențial să se aleagă de exemplu, un perete despărțitor living în aceeași nuanță sau material cu restul mobilierului sau al decorațiunilor interioare.
  • Transparență: pentru un perete despărțitor pentru dormitor, cel mai bine este să optezi pentru un model opac. Dacă dormitorul nu are ferestre, poate fi util să iei în considerare un panou japonez sau o partiție care lasă să treacă lumina.
  • Spațiul necesar: Un perete despărțitor de tip acordeon de exemplu, poate să ocupe destul de mult spațiu atunci când este deschis. Dar are nevoie de spațiu și la fiecare deschidere.
  • Dimensiunile: Este esențial de asemenea, ca un perete despărțitor mobil să se potrivească la dimensiuni cu spațiul unde va fi folosit și este important ca acesta să nu încurce sau să ocupe prea mult loc.

În ce încăpere se poate pune un perete despărțitor mobil?

În mod evident, poți pune un perete despărțitor mobil în orice încăpere a casei. Iată câteva idei care să te inspire:

  • Alege un perete despărțitor mobil pentru bucătărie, din sticlă , perfect pentru a despărți în mod subtil locul de luat masa de bucătărie.
  • Într-un dormitor matrimonial mai mare se poate folosi un panou despărțitor cameră pentru a separa dormitorul de baie, fără să sacrifici însă din suprafața sa mai mare.
  • În baie, este foarte practic pentru a separa toaleta de restul încăperii.
  • Într-un spațiu mai mic precum o garsonieră de exemplu, este perfect pentru a conferi un plus de intimitate.

Care sunt cele mai în vogă modele?

Un perete despărțitor mobil oferă o mulțime de modele din care poți alege. Pentru un stil industrial poți alege un model cu sticlă din metal negru. Pentru o ambianță mai zen,poți miza pe un perete tip paravan care ne duce cu gândul la un decor în stil japonez. 

Dacă ai un stil mai câmpenesc șic, poți miza pe un perete despărțitor care ne duce cu gândul la obloane. Poți alege nuanțe mai deschise care vor ilumina încăperea.

Perete Despărtitor Mobil Versatil și Funcțional pentru Spații Personalizate

Care sunt avantajele aduse de un perete despărțitor mobil?

Îți permite să te bucuri de spații mai mici sau mai mari într-o manieră interschimbabilă. Un perete despărțitor este cel care îți va permite să te bucuri de un spațiu modulabil în primul rând. Instalarea sa este una foarte simplă și poate să fie foarte simplu schimbat cu altul.

De asemenea, se poate integra foarte ușor indiferent de spațiu. Și față de un perete solid construit, nu are nevoie de lucrări mari pentru a fi instalat. Este nevoie de doar câteva ore pentru asta.

Elimină distragerile vizuale. Un perete despărțitor living este cea mai bună idee când ai open space în casa ta. Sau un perete mobil se poate folosi și în birou. În plus, poate să absoarbă sunetele, pentru a crea un loc unic, privat. Deci poate ameliora și confortul interior și favoriza calmul.

Dar, în același timp, poate crea foarte ușor o funcționalitate pentru o încăpere. Spațiul din casa ta poate să fie amenajat foarte ușor cu ajutorul său. Poate să fie instalat și înlăturat foarte ușor când este cazul. Deci se poate adapta în funcție de utilizarea încăperii.

Casa este un loc unic și privat, care poate fi amenajat într-o mare varietate de moduri. Folosirea unei partiții mobile poate oferi beneficii considerabile spațiului tău interior. Cu acest tip de pereți despărțitori, poți împărți camerele foarte ușor, fără lucrări majore, adăugând în același timp o notă de stil și modernitate decorului. 

Alegând un perete despărțitor, vei vedea nu numai că este posibil să creezi mai multe stiluri diferite cu același material, dar că această soluție practică poate fi adaptată la toate tipurile de spații interioare personalizate. Așadar, dacă ești în căutarea unei soluții ideale pentru a separa dormitoarele, camerele de zi sau bucătăriile, fără a sacrifica lumina naturală sau coeziunea încăperilor – atunci ai nevoie și tu de un perete despărțitor mobil!

Pereții despărțitori mobili oferă o soluție excelentă și practică pentru separarea diferitelor spații interioare fără lucrări majore. Există o varietate de tipuri diferite pentru a se potrivi tuturor nevoilor și tuturor încăperilor din casa ta. Lasă deci și tu peretele despărțitor mobil să facă show la tine în casă și nu vei regreta alegerea făcută! Te vei bucura de cel mai frumos decor!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu