Imbunatatiti-va casa cu automatizari

casa automatizata faciliteaza modul de viata al oamenilor, datorita functionalitatii pe care o ofera cu unele servicii de acasa si ca acestea functioneaza cu un singur buton; in plus fata de posibilitatea de a fi gestionate de la telefoane mobile, tablete si chiar calculatoare.

Automatizarea locuintelor a crescut in societate datorita facilitatilor pe care reuseste sa le ofere in viata de zi cu zi.

Vezi aici idei despre  casa ta inteligenta cu automatizarile Salus. 

Caracteristici de automatizare acasa

 • Controlul iluminarii
 • Controlul termostatului caldurii
 • Controlul cortinei ( perdele draperii)
 • Sisteme de alarma
 • Incuietori inteligente
 • Camere de securitate
 • Audio si video

Pentru a utiliza aceste functii trebuie sa aveti control direct cu dispozitivul care automatizeaza, unele dintre interfete pot fi ecrane tactile, senzori, butoane sau comutatoare, telecomenzi, comenzi auditive etc.

Principalul avantaj al automatizarilor casnice se reflecta in consumul redus de energie, pe langa faptul ca ofera confort membrilor gospodariei prin apasarea de obicei a unui singur buton pentru a-si transforma spatiile in alte tipuri de scenarii in functie de nevoile sau preferintele lor.

Uneori exista convingerea ca tehnologia nu poate coexista cu mediul, dar aceasta este o conceptie gresita, automatizarile colaborand cu protectia mediului ajutand la o utilizare corecta a energiei.

O casa automatizata creste nu numai valoarea proprietatii, ci si siguranta si eficienta acesteia.

Inainte de a decide cu privire la automatizarile ideale pentru casa ta s-ar putea crede ca ar trebui sa faci totul in acelasi timp, iar costurile ridicate de instalare te impiedica sa-ti faci casa inteligenta, dar tine cont de faptul ca iti poti automatiza casa putin cate putin.

Avantajele pe care le obtineti atunci cand utilizati sisteme de automatizare a locuintei sunt:

 • Membrii gospodariei se pot proteja impotriva furtului si a focului.
 • Reglati luminile si temperatura in functie de nevoile sau preferintele dvs.
 • Oferiti confort, imbunatatind in acelasi timp eficienta energetica.
 • Realizati economii de timp, energie si materiale.

Atunci cand iti automatizezi locuinta, alege o companie care nu numai ca iti pune la dispozitie echipamentul, dar te poate ghida si iti poate oferi cele mai bune sfaturi in functie de ideile tale si de ceea ce vrei sa obtii si de spatiul pe care il ai.

Avantajele termostatelor inteligente

Datorita termostatelor inteligente putem regla temperatura cu precizia pe care o dorim pentru casa noastra, pe langa faptul ca putem decide cand sa pornim si cand incalzirea este oprita. Aceste dispozitive sunt conectate prin wi-fi, ceea ce ne permite si fara a fi acasa sa il putem modificam prin smartphone-urile noastre.

Termostatele conventionale cu care suntem obisnuiti trebuiau programate si configurate manual atunci cand eram acasa; acest lucru l-a impiedicat sa se adapteze la ritmurile reale ale vietii. Datorita termostatelor inteligente, acest lucru nu se va mai intampla.

Sistemul de incalzire este unul dintre cele mai mari costuri de energie din orice locuinta, dar cu termostatul inteligent puteti defini exact cand este necesar si cand doriti, ceea ce se va traduce in cele din urma in economii de energie si facturi mult mai mici.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu