De ce nu ar trebui sa dai unui copil prea multe jucarii (si ce ii poti da in schimb)

Ca parinti, ne dorim intotdeauna sa oferim tot ce este mai bun copiilor nostri. Din momentul in care stim ca sunt pe drumul lor, perspectiva noastra asupra vietii se schimba .

Cautam in mod constant modalitati de a ne face copiii fericiti, oferindu-le cea mai buna ingrijire pe care o putem, verificand ca nu le lipseste nimic, ascultandu-i si oferindu-le lucruri care ii fac fericiti.

Stim ca, copiii iubesc jucariile, dar in ultima vreme am observat ca exista o tendinta in care cei mici primesc atat de multe cadouri incat riscam sa cadem in ceva numit „sindromul copilului hiper-talentat”.

Va impartasim motivele pentru care nu ar trebui sa oferiti prea multe copiilor dumneavoastra si doua optiuni excelente de cadouri care nu sunt jucarii.

Ce se intampla atunci cand oferim mult prea multe cadouri sau jucarii unui copil?

Nu este nimic in neregula in a da jucarii copiilor. Exista unele care ii ajuta sa-si stimuleze imaginatia si sa invete lucruri noi. Problema apare atunci cand nu ne masuram pe noi insine sau nu punem o limita in achizitionarea lor.

Copilul se obisnuieste sa primeasca cadouri si jucarii fara nici un efort si fara sa le aprecieze pe fiecare dintre ele. Avand o multime de cadouri, de asemenea, pune limite asupra imaginatiei lor si ii obisnuieste cu faptul ca singura modalitate de a se juca sau de a se distra este sa o faca cu jucariile lor.

In acelasi mod, desi copiii si-au dorit cu entuziasm fiecare dintre jucariile pe care le primesc, atunci cand sunt prea multe, entuziasmul si interesul se pierd in curand atunci cand se acumuleaza. Sunt atat de multe incat, in cele din urma, multi ajung sa le foloseasca doar de cateva ori si apoi sa fie uitate.

Cadourile excesive pot transforma copiii in oameni egoisti si capriciosi, care ar putea deveni si adulti cu probleme de consum si frustrare atunci cand intra in „lumea reala” si isi dau seama ca nu pot avea tot ce isi doresc, cum ar fi atunci cand erau copii si primeau sute de jucarii. Poti gasi jocuri interesante pe siteul Jocuri online.

De aceea, atunci cand vine vorba de jucarii, trebuie sa incercam sa ne amintim doua lucruri inainte de a le cumpara:

  • Mai putin inseamna mai mult.
  • Cu cat o jucarie face mai putine lucruri, cum ar fi sa aiba lumini sau sunet, cu atat imaginatia unui copil poate face mai multe lucruri. Cele mai simple jucarii sunt cele care iti stimuleaza cel mai mult mintea.

Si ce le putem oferi copiilor, in afara de jucarii?

Cand eram copii ne amintim probabil ca aveam o cantitate medie de jucarii. Adica nu erau multe, dar nici nu ne lipseau lucrurile de jucat, desi in principal erau papusi Barbie si accesorii pentru ele. Nu erau multe jucarii cu lumini sau sunete ca acum. Jocurile sunt  mai simple si ne-au ajutat sa ne folosim mai mult imaginatia.

Cum te poti juca online cu copilul?

Daca ceva este sigur cand vine vorba de predare in ultima vreme, este incertitudinea. Vom fi in persoana pentru restul acestei luni sau ne indreptam catre o alta carantina? Zilele de zapada vor fi zile libere sau se asteapta sa oferim instructiuni online? Incercarea de a te pregati pentru fiecare scenariu posibil poate fi epuizanta, motiv pentru care este intotdeauna util sa ai o cutie de instrumente plina de activitati online pregatite pentru orice eventualitate. Iata 20 de jocuri Zoom distractive pentru copii pe care le puteti folosi ori de cate ori va aflati in plan pentru instruire virtuala.

Avand in vedere doua optiuni la fel de absurde, copiii trebuie sa aleaga intre optiuni . Hilar si revelator, elevii tai vor adora o runda rapida a acestui joc.

Freeze Dance

Aceasta este mai mult o activitate distractiva decat un joc, dar ii face pe copii sa se trezeasca si sa se miste (si sa se miste!). Este perfect pentru dupa un bloc de instructiuni. Pune muzica distractiva si incurajeaza copiii sa-si arate cele mai bune miscari de dans. Cand muzica se opreste, toata lumea ingheata. Oricine inca danseaza este afara si se aseaza sa-si priveasca colegii de clasa.

Prima scrisoare, ultima scrisoare

Acesta este un joc distractiv de cuvinte care ajuta la consolidarea abilitatilor de ortografie si vocabular. Alegeti o categorie, de exemplu, animale. Primul jucator va numi un animal. De exemplu, caine. Urmatorul jucator trebuie sa numeasca un animal care incepe cu ultima litera de caine, cum ar fi girafa. Urmatorul jucator trebuie sa numeasca un animal care incepe cu ultima litera a girafei si asa mai departe.

Mad Libs

Mad Libs nu sunt doar un mod distractiv de a spune povesti ciudate; sunt o modalitate excelenta de a exersa parti de vorbire. Rugati elevii sa completeze una dintre aceste versiuni online  si apoi sa le distribuie clasei!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu