De ce masini si unelte are nevoie gradina mea?

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim este aceasta: “De ce masini si unelte are nevoie gradina mea?” Raspunsul este unul destul de general si de pinde foarte mult de timpul pe care il dedici cultivarii, plantarii, udarii, si taierii, rezultatele profesionale pe care doresti sa le obti cu munca ta etc. In orice caz, exista o lista de utilaje si unelte pe care le-am putea considera “de baza” pentru a mentine orice gradina in stare buna – o serie de masini si unelte de gradina esentiale. Sa vedem ce parere ai despre selectia noastra de mai jos.

Unelte de gradina

Daca arunci o privire la sectiunea “Gradina” a unui magazin online, vei vedea numarul de instrumente diferite din care poti alege, ce instrumente are nevoie un gradinar amator sau profesionist pentru a-si face treaba bine. O lista destul de completa a instrumentelor de gradinarit de baza ar fi urmatoarea:

  • Cositoare

Daca ar fi sa alegem un singur instrument de baza pentru a mentine o gradina in conditii minim acceptabile, am alege masina de tuns iarba.

Pentru gradinile mici cu buruieni mici, poti alege o masina de tuns iarba electrica, o masina cu un raport calitate-pret mai mult decat decent. Daca nu vrei sa iti complici viata cu cabluri sau ai o gradina mai mare, sfatul nostru este sa investesti intr-o masina buna de tuns iarba, pe benzina.

  • Masina de tuns gard viu

Un alt element obligatoriu pentru a crea acest kit perfect pentru gradina ta ar fi masina de tuns gardul viu. La fel ca la masina de tuns iarba, producatorii ne ofera un catalog larg si variat de masini de tuns gardul viu – atat electrice, cat si pe benzina -adaptat practic tuturor buzunarelor.

  • Un tocator

Al treilea instrument de baza pe care orice gradinar profesionist sau amator ar trebui sa il aiba acasa este un tocator semiprofesional pentru crengi, pentru a-ti putea mentine gradina curata si deseurile cat mai mici si usor de transportat si reciclat.

  • Motocultoare si tractoare

S-ar putea sa crezi ca motocultoarele sunt instrumente mai degraba de tip agricol, dar nu trebuie sa uiti ca exista gradini foarte mari in care se lucreaza mai multe plantatii de tip livada – deci ai putea avea nevoie de o unealta care sa iti permita sa lucrezi cu energie si eficienta. Daca in gradina ta esti mai aproape de munca agricola adevarata, poti incerca un tractor sau un motocultor.

Costul

In zilele noastre pretul uneltelor de gradinarit a scazut foarte mult. Pentru un buget mai mult decat restrans poti face un kit destul de complet cu uneltele de gradina descrise mai sus, cu un raport calitate-pret excelent.

Si un ultim sfat despre instrumentele de gradinarit: daca ai intrebari despre ce model anume ar fi mai indicat sa alegi, noi iti recomandam sa discuti cu un expert/profesionist care ofera servicii profesionale excelente de mult timp. Odata ce vei avea in vedere aceste informatii despre mentinerea gradinii, atunci aspectul acesteia va fi cu siguranta exact asa cum ti-ai dorit mereu.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu