Se pare ca tot mai multi romani inteleg importanta educatiei dentare. Aceasta tendinta se datoreaza probabil numeroaselor rapoarte care subliniaza necesitatea unei ingrijiri dentare regulate. De exemplu, un studiu recent a constatat ca unul din patru adulti nu merge la dentist in fiecare an. Acest lucru inseamna ca o multime de romani rateaza probabil o ingrijire cruciala a sanatatii dentare.
Cu toate acestea, ar trebui sa fie totusi un obicei reflex vizitarea dentistului. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care sunt expuse riscului de boli dentare. In plus, ingrijirea dentara regulata poate ajuta la imbunatatirea sanatatii orale in general. Asadar, daca locuiesti in Romania si nu ai mai vizitat dentistul de ceva vreme, ar putea fi o idee buna sa incepi sa faci din vizitele regulate un obicei.
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa mergi constant la o clinica stomatologica, precum https://www.new-dent.ro/:
Costurile mici
Romanii evita dentistul din cauza costului ridicat al tratamentului dentar. In aproape fiecare sat din Romania nu exista nici macar un singur dentist. Daca nu mergi la dentist atunci cand ai simptome, problemele tale vor deveni mult mai scumpe de rezolvat. De aceea, este esential ca romanii sa primeasca ingrijire stomatologica regulata.
Poti avea afectiuni fara sa ai parte de durere
Cele mai multe afectiuni dentare nu provoaca durere decat mai tarziu. Asa ca, daca nu mergi des la dentist, nu presupune ca problemele tale sunt minore. Dentistul iti va spune despre orice potentiale probleme din cavitatea bucala.
Tine tartrul la distanta
O parte importanta a unei sanatati orale regulate este mentinerea la distanta a tartrului. Tartrul este o acumulare de depozite minerale pe dinti si poate duce la aparitia cariilor si a altor probleme de sanatate orala. Detartrajul si periajul profesional pot ajuta la eliminarea bacteriilor existente si la reducerea vizibila a riscului de infectie. La fiecare sase luni, verifica-ti rutina de igiena orala pentru depistarea tartrului si fa-ti ajustarile necesare.
Pastrarea unui zambet perfect
Pentru a mentine un zambet frumos, este important sa ai vizite regulate la dentist. Igiena la domiciliu este, de asemenea, foarte importanta si poate fi completata doar de vizitele regulate. Majoritatea adultilor au cel putin o extractie dentara, iar dintii ramasi sunt adesea tentati sa migreze. Dintii drepti sunt mult mai usor de curatat si arata mai frumos decat cei strambi.
Crezi sau nu, mersul la dentist este un lucru foarte important. Nu numai ca dintii au nevoie de controale de rutina, dar multe lucruri pot merge prost atunci cand nu sunt ingrijiti. Dintii lipsa, dintii strambi si chiar cariile pot fi evitate daca faci un efort sa mergi la dentist in mod regulat.
In concluzie, este foarte important sa mergi la dentist si ar trebui sa iti faci o programare cat mai curand posibil daca ai probleme legate de dintii tai. Daca nu ai asigurare dentara, exista multe modalitati de a gasi ingrijire dentara la preturi accesibile. Poti cauta cupoane dentare sau reduceri, sau iti poti intreba prietenii daca stiu de oferte bune. Exista multi furnizori care ofera ingrijire dentara la preturi accesibile, asa ca este important sa il gasesti pe cel potrivit pentru tine.
Ce este un dinte?
Un dinte ( pl : dinti ) este o structura dura, calcifiata, care se gaseste in falcile (sau gura) multor vertebrate si este folosita pentru a descompune alimentele. Unele animale, in special carnivore si omnivore , folosesc, de asemenea, dintii pentru a ajuta la capturarea sau ranirea prazii, ruperea hranei, in scopuri defensive, pentru a intimida alte animale, inclusiv pe ale lor, sau pentru a transporta prada sau puii lor. Radacinile dintilor sunt acoperite de gingii . Dintii nu sunt formati din os, ci mai degraba din mai multe tesuturi de densitate si duritate variabile care provin din embrion.stratul germinal, ectodermul .
Structura generala a dintilor este similara intre vertebrate, desi exista o variatie considerabila in forma si pozitia lor. Dintii mamiferelor au radacini adanci, iar acest model se gaseste si la unii pesti si la crocodilieni . La majoritatea pestilor teleostei , totusi, dintii sunt atasati de suprafata exterioara a osului, in timp ce la soparle sunt atasati de suprafata interioara a maxilarului printr-o parte. La pestii cartilaginosi , cum ar fi rechinii, dintii sunt atasati prin ligamente dure de cercuri de cartilaj care formeaza maxilarul.
Unele animale dezvolta un singur set de dinti ( monofiodonti ), in timp ce altele sunt difiodonti , adica au un set timpuriu de dinti de foioase si un set ulterior de dinti permanenti sau „adulti” . Altii dezvolta multe seturi ( polifiodonti ). Rechinilor , de exemplu, le cresc un nou set de dinti la fiecare doua saptamani pentru a inlocui dintii uzati. Majoritatea mamiferelor existente, inclusiv oamenii, sunt difiodonti, dar exista exceptii, inclusiv elefanti, canguri si lamantini, toate fiind polifiodonti.