Cursurile online sunt o alternativa excelenta pentru predarea fata in fata. Scopul fiecarui curs este acela ca informatiile transmise, ar trebui sa ramana in memorie, iar cursurile online fac acest lucru foarte bine. Cercetarile arata ca invatarea online creste absorbtia cunostintelor, facand cantitati mari de informatii mai accesibile pentru propria persoana.
Prin cursurile online, angajatii isi pot pastra mai usor cunostintele. Acestia pot personaliza cursurile, tinand cont de diferentele individuale ale cursantilor. De exemplu, unii angajati doresc sa se concentreze asupra anumitor parti ale cursului, in timp ce altii prefera sa abordeze intregul curs direct. De asemenea, se poate configura un curs de baza pentru a urmari rezultatele si a identifica lacunele de cunostinte. Pe baza acestor informatii, se pot crea apoi mai multe cursuri individuale, personalizate. Acest lucru ofera persoanei o mai buna pregatire si va fi gata sa exceleze.
Studiile arata ca un program cuprinzator de formare duce la o cifra de afaceri cu 218% mai mare per angajat. Angajatul mediu petrece aproximativ 1% din timp pe saptamana pe formare pentru a tine pasul cu cele mai bune practici si evolutii din industria lor. Aceasta corespunde la 4,8 minute de antrenament pe zi. Incadrarea unui antrenament normal fata in fata in acest interval de timp este aproape imposibil. Pe de alta parte, invatarea online este o alternativa solida. Permite un stil numit microinvatare. Un angajat poate incepe si finaliza un curs intr-un interval de timp de cinci pana la zece minute.
Angajatii pot urma un curs in ritmul lor, la locul lor si la timpul lor. Cursurile online nu impun un program prost angajatilo. Se poate adapta planul de invatare la situatia personala. De exemplu, cei care se trezesc devreme isi pot incepe cursul dimineata, in timp ce bufnitele de noapte isi folosesc ultima ora de lucru. Efectul secundar pozitiv este acela ca nu va mai exista distragerea colegilor de clasa.
Lumea din jur nu sta niciodata pe loc. Reglementarile sunt ajustate, legislatia este in continua schimbare si rezultatele cercetarii sunt infirmate. Acesta este motivul pentru care cartile si articolele isi pierd rapid din relevanta. Inlocuirea periodica a materialelor tiparite si a manualelor este costisitoare. Actualizarea cursurilor online nu exista. Chiar daca se face, desigur, este nevoie de timp. Dar modificarile facute continutului personal sunt disponibile instantaneu pentru publicul de invatare oriunde in lume.
Se poate configura un curs online intr-un sistem de management al invatarii. Aceste sisteme ofera posibilitatea de a testa angajatii in timpul si dupa cursul online. Cu aceste examene se poate evalua daca nivelul lor de cunostinte a crescut. In acelasi timp, ratele de esec si succes ofera informatii despre subiectele carora trebuie acordata mai multa atentie.
Cursurile online inlocuiesc complet pregatirea in companie sau la o sucursala. Cursurile online nu sunt pentru orice afacere, persoana sau subiect. Si oamenii au nevoie de contact cu alti oameni. In principiu, alegerea de a face cursuri online depinde de propria persoana. Un curs de inteligenta emotionala, dedicat gestiunii emotiilor by Goleman, este foarte interactiv si are foarte multe avantaje, deoarece analizarea, identificarea si numirea corecta a emotiilor este primul pas pentru a profita de emotii.
Cursuri online vs cursuri offline
Sunt mai multe avantaje care fac ca un curs online sa fie mult mai des accesate si mai preferate de cursanti.
Elevii au nevoie de feedback mai mult
Intr-un curs fata in fata, studentii pot planifica obtinerea de informatii si feedback despre invatarea si performanta lor ori de cate ori participa la curs. In cursurile online asincrone fara componenta de clasa in direct, studentii depind si mai mult de facilitarea, clarificarea temelor si feedback-ul oferit de instructorul lor. Exista o multime de moduri care economisesc timp de a adauga feedback frecvent si semnificativ prin utilizarea atat a strategiilor scrise, cat si a celor multimedia.
Majoritatea comunicarii de la student la instructor si de la student la student implica corespondenta asincrona non-verbala
In invatarea online, marea majoritate a comunicarii de la student la instructor si de la student la student implica corespondenta asincrona non-verbala in mare parte sub forma de e-mail, mesaje instant, mesaje video si audio, forumuri de discutii si reflectii. Desi este diferit de un curs fata in fata, care implica si mai multe dialoguri si conversatii in persoana, un avantaj al unui curs online este ca, in general, puteti comunica mai multe idei, precum si mesaje clare si cuprinzatoare, avand in vedere ca studentii pot vedea, reciti si revizuire din nou si din nou. Intr-un curs fata in fata, este posibil ca acestia sa fi avut o singura data cand a fost spus in timpul orei.
Alfabetizarea digitala este o necesitate
Alfabetizarea digitala este o necesitate – pentru instructori si pentru studenti. Nu este nevoie sa fii priceput la limbaje de programare pentru computere si sa scrii cod pentru a preda un curs online. Dar, trebuie sa va simtiti confortabil sa lucrati intr-un sistem de management al invatarii si cu programe de calcul de baza, cum ar fi e-mailul, aplicatiile Google si software-ul de editare (cum ar fi Word), precum si sa va simtiti confortabil sa ii ajutati pe studenti sa depaneze dificultatile tehnice de baza. Netiquette este, de asemenea, vital pentru a va asigura ca sunteti capabil sa comunicati si sa construiti relatii cu ceilalti intr-o maniera productiva, fara interactiune fata in fata. Desi nu trebuie sa fii un expert in computere, ar trebui sa ai o atitudine pozitiva si o minte deschisa despre a invata lucruri noi si a interactiona cu ceilalti in lumea digitala.